کشورهای مهم تولیدکننده نفت روز جمعه نتوانستند در چهارچوب نشست گروه ۲۰ توافق کاهش تولید برای تقویت قیمت نفت را نهایی کنند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، در حالی که به رغم پیشنهاد ترامپ مبنی بر پادرمیانی اخلافات میان عربستان و مکزیک همچنان ادامه دارد، کشورهای مهم تولیدکننده نفت روز جمعه نتوانستند در چهارچوب نشست گروه ۲۰ توافق کاهش تولید برای تقویت قیمت نفت را نهایی کنند.
اوپک به رهبری عربستان و متحدان این سازمان به رهبری روسیه که مجموعا گروه اوپک پلاس را تشکیل میدهند روز پنجشنبه توافقی را برای کاهش ۱۰ میلیون بشکه تولید خود تهیه کرده بودند. روسیه و اوپک گفته بودند که انتظار دارند آمریکا و سایر تولیدکنندگان نیز با پیوستن به این تلاشها ۵ میلیون بشکه دیگر از تولید جهانی نفت بکاهند.
اما تلاشها برای انعقاد این توافق زمانی به در بسته خورد که مکزیک اعلام کرد تنها یک چهارم رقم پیشنهادی اوپک پلاس از تولید نفت خود میکاهد.
آندرس مانوئل لوپز اوبرادور رئیس جمهوری مکزیک روز جمعه گفت ترامپ پیشنهاد کرده که آمریکا هم از طرف مکزیک مقداری از تولید خود بکاهد. پیشنهادی غیرمعمول از سوی رئیس جمهوری که مدتها خود یکی از منتقدان اوپک بوده است.
ترامپ که عربستان را تهدید کرده بود در صورت عدم حل مشکل مازاد عرضه در بازار بر نفت وارداتی از این کشور تعرفه وضع خواهد کرد، گفته واشنگتن حاضر است با به دوش کشیدن بخشی از کاهش تولید به مکزیک کمک کند. اما این پیشنهاد هم هنوز نتوانسته به نهایی شدن توافق کمک کند.
دو منبع آگاه گفتند عربستان روز پنجشنبه و همچنین روز جمعه یعنی زمانی که این کشور میزبان گفتگوهای وزرای انرژی کشورهای گروه ۲۰ بوده با مکزیک درگیر شده است.
چند ساعت پس از پایان گفت وگوها، در بیانیه پایانی نشست گروه ۲۰ هیچ اشارهای به کاهش تولید یا مقدار کاهش تولید نشد و تنها به «اقدامات برای تضمین ثبات بازار» اشاره گردید. مشخص نیست که اکنون توافق اوپک پلاس چگونه قرار است نهایی شود.
دن برویلت وزیر انرژی آمریکا در گفتگوهای گروه ۲۰ گفت: «ما از همه کشورها میخواهیم از تمام ابزارهای خود برای کمک به کاهش مازاد عرضه نفت استفاده کنند.» وی گفت آمریکا از طریق کاهش طبیعی تولید نفت خود به دلایل اقتصادی از تلاشها برای کاهش تولید حمایت میکند. وی گفت تولید نفت آمریکا تا پایان سال ۲۰۲۰ ممکن است بین ۲ تا ۳ میلیون بشکه کاهش یابد.
بازارهای نفت روز جمعه تعطیل بود، اما به رغم آغاز گفتگوها بر سر کاهش تولید، قیمتها در روز پنجشنبه افزایش نیافت، زیرا به گفته تحلیلگران حتی کاهش ۱۵ میلیون بشکهای تولید نفت نیز مانع از برطرف شدن مازاد عرضه موجود در بازار نمیشود.
به گفته رئیس جمهوری مکزیک کشورش حاضر است به جای ۴۰۰ هزار بشکه پیشنهادی از سوی اوپک پلاس، ۱۰۰ هزار بشکه از تولید خود بکاهد، اما ترامپ «با بخشندگی به من گفته که آنها قرار است با کاهش ۲۵۰ هزار بشکهای تولیدشان به ما کمک کنند.»
بر اساس توافق تهیه شده توسط اوپک پلاس باید تمام اعضا تولید خود را ۲۳ درصد کاهش دهند و تولید عربستان و روسیه نیز هر کدام ۲.۵ میلیون بشکه کاهش یابد. همچنین عراق باید در ماههای میو ژوئن بیش از یک میلیون بشکه از تولید خود بکاهد. نروژ و کانادا که در خارج از چهارچوب اوپک پلاس قرار دارند هم گفته اند اگر توافق اجرایی شود حاضرند تولید نفت خود را کاهش دهند.
به گفته موسسه یو بی اس کاهش تولیدهای وعده داده شده همچنان ناکافی است و «ما همچنان پیش بینی میکنیم قیمت نفت برنت در سه ماهه دوم امسال به ۲۰ دلار یا حتی پایینتر برسد.»