آخرین اخبار:
کد خبر:۸۳۹۶۸۷
یادداشت دانشجویی |

خلاء وجود طرح‌های جامع بومی برای توسعه مناطق روستایی

خلاء وجود «طرح‌های جامع بومی برای توسعه مناطق روستایی» توسط یک متولی و مرجع مشخص منجر به از دست دادن استقلال و بخش مولد کشور می‌شود.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بشری کاظم‌پور؛ با توجه به سخنان اخیر نماینده، ولی فقیه گیلان مبنی بر ویلاسازی در روستا‌های گیلان و برخورد با این سرمایه داران، قرارگاه احمدی روشن بسیج دانشجویی گیلان بر آن شد جهت ارائه نظر کارشناسان نکاتی را ذکر کند.

دو مسئله اساسی که به ویلاسازی و تبدیل روستا‌ها از بخش تولیدی به خدماتی قوت می‌بخشد.
 
اول؛ تفاوت دیدگاه به عملکرد روستا که منجر به گسترش گفتمان توسعه روستایی منهای کشاورزی می‌شود و دوم عدم وجود متولی مشخص جهت توسعه روستا است.

اولاً توجه و تمرکز بر روستا‌ها همواره مورد تاکید امام (ره) و مقام معظم رهبری بود و معظم له روستا‌ها را به عنوان کانون تولید و ارزش آفرینی معرفی کردند؛ زیرا روستا‌ها به عنوان مهمترین مراکز تولید غذا بازیگر حیاتی در تامین امنیت غذایی کشور به شمار می‌آید، اما آنچه در سال‌های اخیر با عنوان توسعه روستایی مطرح می‌شود اغلب توسعه مشاغل غیر کشاورزی مانند صنایع دستی و گردشگری روستایی است که سازگاری کمتری با دانش و فرهنگ بومی مناطق روستایی دارند و عمدتاً نقش تولیدی روستا را کم‌رنگ می‌کنند.

از جهاتی عده‌ای در استان‌های شمالی کشور معتقدند افزایش ساخت ویلا سبب رونق بازار مشاغل می‌شود. سرمایه‌ای که از راه ساخت و ساز ویلا‌ها به استان وارد می‌شود به طور عادلانه در استان توضیح نمی‌شود و به قشر خاصی تعلق می‌گیرد، به علاوه سبب رشد بازار مصرفی شده در نهایت منجر به فروش زمین‌های کشاورزی توسط کشاورزان به افراد غیربومی شود که نتیجه آن مهاجرت روستاییان کشاورز به شهر است.

ثانیاً تا سال ۱۳۷۹ مسئولیت اصلی توسعه و آبادانی روستا‌ها بر عهده جهاد کشاورزی بود که با ادغام دو وزارتخانه جهاد سازندگی و کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد و عملاً ماموریت توسعه روستایی متولی مشخص خود را از دست داد به عبارت دیگر اولین چالش بعد از انحلال جهاد سازندگی، نبود متولی توسعه روستایی بود.

به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در حال حاضر ۲۳ نهاد و دستگاه با امورات روستا مرتبط هستند که نتیجه آن موازی کاری، اتلاف منابع، سردرگمی روستاییان و در نهایت پیچیدگی مشکلات روستا و عدم توسعه این مناطق مهم از کشور شده است نتیجه آنکه خلا وجود «طرح‌های جامع بومی جهت توسعه مناطق روستایی» توسط یک متولی و مرجع مشخص منجر به از دست دادن استقلال و امنیت غذایی، مهاجرت روستاییان، حاشیه نشینی شهرها، فروش زمین‌های کشاورزی، ویلا سازی در زمین‌های کشاورزی و تضعیف بخش مولد کشور می‌شود.

بشری کاظم‌پور- فعال دانشجویی
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار