بیشتر بخوانید:
مطالبه گریهای دانشجویان بسیجی برای رسیدگی به این جریان تا جایی ادامه داشت که طی نامهای خطاب به عباس گودرزی، نماینده مردم شهرستان بروجرد و اشترینان در مجلس، خواستار ورود وی و رسیدگی به مشکلات کارگران کارخانه نساجی شدند.
در بخشی از این نامه آمده است:
شما میدانید که این روال بسیاری از بنگاههای اقتصادی در کشور است که زمانی که ندای وام و اعتبار به گوششان میرسد با تحقیر کارگر و فشار به اذهان عمومی و استفاده از ابزارهای قانونی نمایندگان و یا ورود ائمه جمعه و یا مناصبی شبیه به آن، بخشی از اعتبار مد نظر خود را جذب کرده و بعد هم به بسیاری از تعهدات خود در قبال آن عمل نمیکنند. متاسفانه مشاهده شده که در این شرایط بسیاری از مسئولان با فشار به دولت جهت تخصیص اعتبار به این بنگاهها قطعه تکمیل کننده پازل زر سالاران را مهیا میکنند. بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بروجرد از شما درخواست میکند که ضمن تلاش برای احقاق حقوق کارگران، نسبت به شأن کارگری نیز اهتمام بورزید.
بیشتر بخوانید:
در این بین محمدرضا صفی خانی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان ۳۰ فروردین در این خصوص گفته اگر طی چند روز آینده سرمایه در گردش در اختیار این کارخانه قرار داده شود، بلافاصله تولید خود را شروع میکند. در عین حال این کارخانه تعطیل نیست و در ایام کرونا چند هزار ماسک با فعال کردن خط ماسک در اختیار مردم قرار داد. کارخانه تعطیل مطلق نبود، تعطیلی همان تعطیلات سالیانه ایام نوروز بوده که مانند روال گذشته بوده است.
صفی خانی تاکید کرده که به دنبال این است که این کارخانه فعالیت خود را شروع کند. در این رابطه کارخانه نیاز به سرمایه در گردش دارد، قبل از عید ما کارخانه را به بانک ملی و سپه معرفی کردیم، در این راستا از این دو بانک درخواست داریم که روند بررسی پرونده این کارخانه را تسریع دهند تا فعالیت خود را با استفاده از سرمایه در گردش شروع کند. کرونا شبکه فروش کارخانه را با مشکل مواجه کرده است، تُجاری که با این کارخانه در ارتباط بودند با مشکل مواجه شدند و تقاضای بازار کارخانه به شدت پایین آمده و به همین دلیل کارخانه تحت تأثیر قرار گرفته که امیدواریم با روشهای مختلف معمول شبکه فروش آن تقویت شود و تقاضا بالا برود.
از سویی، احسان سربندی، مدیر داخلی کارخانه نساجی بروجرد دوم اردیبهشت در این باره گفته پیرو جلسه اخیر هیأت مدیره با مدیران و شورای اسلامی کار با بررسی و بیان مشکلات اخیر ناشی از بیماری کرونا و راهکارهای برون رفت از این چالش در این برهه حساس، اتخاذ استراتژیهای افزایش فروش و راه اندازی دائمی و پیوسته خط تولید و بهره برداری سریعتر از ماشین آلات طرح توسعه برای برگشت سرمایه، اهمیت بالایی دارد. ماشین آلات خریداری شده با منابع شرکت شامل دو خط ریسندگی پنبهای ظریف برای پارچههای صادراتی و خط رنگرزی و چاپ عرض سه متر که ساخت کشورهای سوییس، ایتالیا و آلمان بوده و نصب آنها ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته ؛ طبق تصمیم هیأت مدیره نساجی و مدیرعامل و همچنین حمایتهای استاندار لرستان و مسئولان استانی و شهرستانی خط تولید کارخانجات نساجی بروجرد به زودی فعالیت خود را آغاز میکند.
با اینکه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، مدعی است که این کارخانه تعدیل نیرو نداشته و به طور معمول در ایام نوروز تعطیل بوده، یکم اردیبهشت جلسهای به ریاست سیدموسی خادمی، استاندار لرستان و با حضور عبداللهی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و جمعی از سهامداران این مجموعه و کارفرمای آن در استانداری لرستان برگزار شد تا مشکلات این کارخانه بررسی و رفع شوند.
خادمی در این جلسه گفته که بخشی از مشکلات این کارخانه مربوط به بدهیهای معوق به بانک عامل و دستگاههای خدمات رسان از قبیل گاز، آب و برق است که در زمینه رفع این مشکلات باید ضمن همکاری با نساجی بروجرد، اقدام عاجل انجام شود. او معتقد است با توجه به استفاده از سرمایه ثابت کارخانه نساجی بروجرد در زمینه نوسازی و خرید دستگاههای جدید، سودآوری و بازگشت سرمایه آن با توجه به شرایط کنونی و شیوع بیماری کرونا در کشور زمانبر است که در این زمینه نساجی بروجرد به حمایت نیاز دارد. شیوع بیماری کرونا بر صنایع استان و نساجی بروجرد تاثیر گذاشته؛ این موضوع باید با بررسی و کارشناسی برطرف شود تا علاوه بر فعالیت این مجموعه مشکلی برای کارکنان آن نیز به پیش نیاید.
از طرفی، علی آشتاب، مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان گفته است که از ۱۰ اردیبهشت این کارخانه شروع به کار کند و کارگران به کار خود برگردند؛ هیچ تعدیل نیرو و اخراجی در این کارخانه صورت نگرفته است. او گفته بر اساس اعلام کارخانه، به خاطر جمعیت زیاد کارگری که در این کارخانه حضور دارد و برای جلوگیری از شیوع کرونا و همچنین تأمین مواد اولیه، تصمیم گرفته شده که تا ۱۰ اردیبهشت ماه این کارخانه تعطیل باشد.
همه اینها در حالی است که کارگران کارخانه نساجی بروجرد میگویند که برای چندمین بار است که به منظور جذب اعتبارات مالی از کار بیکار میشوند و بعد از اینکه کارفرما به خواستهاش رسید، به کارخانه بازمیگردند.
کارگران کارخانه نساجی بروجرد از نداشتن امنیت شغلی ابراز نگرانی میکنند و از اینکه هر بار به بهانه کمبود بودجه و مشکلات مالی، از کار بیکار میشوند تا کارفرما جیب خود را به این بهانه ها، از اعتبارات مالی پر کند، ناراضی هستند و خواستار رسیدگی به این وضعیت شدند.
به نظر می رسد مسئولان استانی و کشوری به جای اینکه دنبال تامین اعتبار درخواستی کارفرما برای بازگرداندن نیروها به کارخانه باشند و از این راه کارگران را تحقیر کنند، باید به مبارزه با این شیوه غلط بپردازند و به این چرخه باطل پایان دهند تا دیگر شاهد اخراج کارگران کارخانجات و واحدهای تولیدی به منظور جذب اعتبارات از سوی کارفرماها نباشیم.
گفتنی است، پیگیریهای خبرگزاری دانشجو پیرامون احقاق حق کارگران کارخانه نساجی بروجرد و صحبت با مسئولان برای حل مشکلات همچنان ادامه دارد.