کد خبر:۸۴۲۹۰۶
سیمون ۲؛

موجودی پرحرف و دوست‌داشتنی برای سفر‌های فضایی / روباتی که همدم و همکار فضانوردان می‌شود

هم‌اکنون در ایستگاه فضایی، یک موجود پرحرف و دوست داشتنی به نام سیمون ۲ همسفر فضانوردان است

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، با توجه به بحران جهانی فعلی به دلیل شیوع کرونا، بسیاری از مردم در قرنطینه و انزوا هستند. روسای پروژه سیمون معتقدند که تجربه‌های به دست آمده در آزمایش روبات سیمون در فضا می‌تواند برای از بین بردن حس تنهایی برای افراد روی زمین نیز کاربرد داشته باشد.

ماتیس بینیوک، رئیس پروژه سیمون در آلمان، در این مورد می‌گوید: درطول سفر‌های فضایی، سیمون راهکار‌هایی برای تعاملات اجتماعی ارائه می‌دهد که می‌تواند یا برای کاهش استرس ناشی از انزوا و دوری از زمین باشد یا در مأموریت‌های طولانی مدتی مثل سفر به ماه یا مریخ، باعث پویایی تعاملات گروهی شود.

سیمون ۲ از صدای مردانه استفاده می‌کند و از زمان رسیدنش به ایستگاه فضایی در دسامبر سال جاری، برخی از اهداف ضروری در نظر گرفته شده برای سفر سه ساله خود را عملی ساخته است.

این روبات به زودی به ایستگاه فضایی اعزام می‌شود تا فضانوردان را همراهی کند. به گفته بینیوک، سیمون ۲ می‌تواند به واسطه فرمان‌های کلامی و به صورت خودکار به طرف نقطه خاصی در سفینه حرکت کند. همچنین این روبات به لطف وجود پردازشگر صدای واتسون که سیمون ۲ را به یک همدم دلسوز تبدیل می‌کند، می‌تواند در هنگام گفتگو احساسات و لحن فضانوردان را تشخیص دهد.
 
موجودی پرحرف و دوست‌داشتنی برای سفر‌های فضایی / روباتی که همدم و همکار فضانوردان می‌شود
 
لوکا پارمیتانو، فضانورد اروپایی، پیش از بازگشت به زمین در فوریه امسال یک سری آزمایش‌ها را روی سیمون ۲ انجام داد. او در این مورد می‌گوید: در طول تعاملاتم با سیمون ۲ متوجه شدم که این روبات بسیار باثبات است. بی‌درنگ به دستور‌های چرخیدن و جهت‌گیری در مسیر‌های مختلف عکس‌العمل مناسب نشان می‌داد. همچنین در طول مراحل عملیاتی در سفینه دستورالعمل‌هایی را بلند می‌خواند و من را راهنمایی می‌کرد. در ضمن عکس و ویدئو‌هایی را در راستای تحقیق تهیه می‌کرد و در اختیارم قرار می‌داد.

سیمون ۲ هنگامی که پارمیتانو از او خواست که نکته‌ای در مورد فضا بگوید، گفت که اعضای گروه آپولو بیمه عمر نداشتند. این حرف حسابی پارمیتانو را غافلگیر کرد و موجب خنده‌اش شد.

سیمون ۲ یک نسخه ارتقا یافته از سیمون است؛ روباتی که پیش از این در سال ۲۰۱۸ به همراه فضانوردان در ایستگاه فضایی پرواز کرده بود. همچنین سیمون اصلی عنوان اولین سیستم هوش مصنوعی در ایستگاه فضایی را کسب کرده است. سه سال پیش رو این شانس را به مهندسان می‌دهد که قابلیت‌های تقویت شده سیمون ۲ را بسنجند.

نسخه فعلی دارای میکروفون‌های حساس‌تر و یک حسگر حرکتی توسعه یافته‌تر از نسخه قبلی یعنی سیمون یک است. قابلیت‌های هوش مصنوعی و ثبات نرم‌افزار پیچیده سیمون ۲ نیز به صورت چشمگیری بهبود یافته‌اند. همچنین استقلال عملی روبات ۳۰ درصد افزایش یافته است.
 
موجودی پرحرف و دوست‌داشتنی برای سفر‌های فضایی / روباتی که همدم و همکار فضانوردان می‌شود
 
در ابتدا سیمون اصلی با توضیح دادن دستورالعمل‌ها و اطلاعات برای تعمیر و آزمایش‌ها به فضانوردان کمک می‌کرد. این امر دسترسی به مستندات و رسانه‌ها را برای آن‌ها راحت‌تر می‌کرد. این روبات به عنوان یک دوربین سیار نیز عمل می‌کند. همچنین می‌تواند آزمایش‌ها را ثبت کند، برای یافتن چیز‌ها جست‌وجو کند و فهرست‌هایی را نیز تهیه کند.

تسکینی برای استرس در فضا
بینیوک می‌گوید: هدف دیگر این پروژه کاوش در این مورد است که چگونه یک دستیار هوشمند مثل سیمون می‌تواند استرس فضانوردان راکاهش دهد.

سیمون به عنوان یک همکار و همراه در فضا، در آزمایش‌ها و تعمیر و نگهداری ایستگاه فضایی بین‌المللی به آن‌ها کمک می‌کند که در نهایت باعث کاهش استرس آن‌ها می‌شود. برای مثال، سیمون می‌تواند در مورد قدم‌های بعدی یک آزمایش اطلاعاتی را فراهم کند یا از یک نقطه خاص در آزمایشگاه عکس و ویدئو تهیه کند که کمک زیادی به فضانوردان می‌کند. اما سیمون ۲ علاوه بر این‌ها می‌تواند همدم و همصحبت خوبی برای فضانوردان باشد. علاوه بر این، از دو دوربین به عنوان چشم‌هایش برای تشخیص چهره استفاده می‌کند و دارای پنج چشم دیگر برای جهت‌یابی خودکار و ضبط ویدئو است. این روبات برای یادگیری به تعاملات انسانی وابسته است.

جالب است بدانید که در پروژه ساخت سیمون ۲ از روانشناسان نیز کمک گرفته شده است و با توجه به نظریه‌های روانشناسی این روبات برای خود یک شخصیت می‌سازد. در نتیجه می‌تواند لحن‌های مختلفی را از اذیت کردن تا ناراحتی به کار ببرد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار