کاهش 91 درصدي دستگيري عمرهگزاران حامل مواد مخدر در سال 89
به گزارش گروه اجتماعي «شبکه خبر دانشجو»، محمدمسعود زاهديان در نشستي که صبح امروز، چهارشنبه با حضور مقاماتي از ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان حج و زيارت، دستگاه قضايي، پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا و پليس فرودگاهها برگزار شد، گفت: با اطلاعرساني مناسب و تعاملي که دستگاه هاي مسئول در زمينه امور حج و زيارت داشتند، در سالجاري تعداد زائران دستگير شده در عربستان سعودي نسبت به سال قبل 91 درصد کاهش داشت.
سرپرست اداره کل مقابله با عرضه ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: در سال 88 تعداد دستگيري ها در عربستان 162 نفر بود که در سالجاري اين رقم به هفت نفر کاهش پيدا کرده است.
وي در ادامه کشفيات مواد مخدر از حجاج را در سال هاي 88 و 89 به ترتيب حدود 14و هشت کيلوگرم عنوان کرد و افزود: با اقداماتي که در حوزه اطلاعرساني به حجاج صورت گرفته، شاهد کاهش کشفيات مواد مخدر از حجاج در مبادي خروجي کشور بودهايم.
زاهديان افزود: در سال 88 به ازاي هر 100 هزار زائر اعزامي 141 مورد دستگيري به جرم حمل مواد مخدر در داخل کشور داشتهايم، ولي در سال 89 اين تعداد به 118 نفر کاهش پيدا کرده است که کاهش 16 درصدي دستگيريها را نشان ميدهد و اين حاکي از اثربخش بودن اقدامات دستگاه هاي مسئول در توجيه زائرين و کارگزاران حج و ارائه آموزشهاي مناسب بوده است.
سرپرست اداره کل مقابله با عرضه ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: فرآيند انجام اين کار را بايد به صورت دستورالعمل ثابت به همه سازمان هاي ديگر اعلام کنيم تا سيستم کيفيتر و يکپارچهتر شود.
همچنين حجتالاسلام قاضيعسگر، نماينده ولي فقيه در بعثه مقام معظم رهبري در امر حج و زيارت گفت: تاثير اقدامات صورتگرفته را در مذاکراتي که با مقامات عربستان داشتيم شاهد بوديم و اين اقدامات باعث افزايش عزت ملي، آبروي نظام و تاثير مثبت وجهه نظام شد.
وي ادامه داد: با نهادينه کردن کار اطلاعرساني و تسري دادن آن به زائران عتبات عاليات بايد از شأن زائر ايراني چه در عربستان و چه در عراق پاسداري کنيم؛ زيرا اراده نظام بر اين قرار دارد که با اين معضل بهطور جدي مقابله شود.
قاضي عسگر گفت: با افزايش اطلاعرساني و بستههاي آموزشي که براي زائران فراهم ميشود، بايد زائران معتاد را به سوي درمان سوق دهيم./انتهاي پيام/