استاد تمام دانشگاه بقیهالله از ثبت شدن و کداخلاق گرفتن پروژه پلاسما خبر داد و گفت: قرار شد که ما نتیجه این پلاسما را روی بیماران آنالیز کنیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسن ابوالقاسمی، استاد تمام دانشگاه بقیهالله و رییس انجمن خون و سرطان کودکان در برنامه رادیویی «روزنه» گفت: وقتی با بیماری کووید ۱۹ روبهرو شدیم درمان ثابت شدهای نداشت. طبیعی بود که آنچه به نظر میرسید موثر و در کارآزمایی بالینی تست شود. پروژه پلاسما نیز یک کارآزمایی بالینی ملی بود که ثبت شد و کد اخلاق گرفت و قرار شد که ما نتیجه این پلاسما را روی بیماران آنالیز کنیم.
استاد تمام دانشگاه بقیهالله اظهار داشت: این کار در دنیا سابقه داشت یعنی در بیماریهای قبلی مثل سارس، ابولا و آنفولانزای H ۱ N ۱ انجام شده بود و نتایج مثبتی هم داشت. ما تقریبا اطلاعات مختصری از چین داشتیم. حدود پنج بیمار را گزارش کرده بودند که پلاسما درمانی روی آنها موثر بوده است لذا یک پروژه بزرگی مدون شد.
ابوالقاسمی تصریح کرد: این پروژه برکات زیادی داشت از جمله باعث شد علاوه بر اینکه تست میکنیم ببینیم که آیا پلاسما موثر است یا خیر؟ در کنار این پروژه کیتسازی ما نیز رشد کرد و اکنون کیتهای ایرانی در بازار به وفور دیده میشود.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: پلاسمای خانمهایی که سابقه بارداری دارند برای بیمارستانها استفاده نمیشود، چون عارضه نادری به نام ترالی وجود دارد که باعث میشود بیمار بدحال شود و دیده شده که در پلاسمای خانمهایی که سابقه بارداری دارند بیشتر است لذا در همه دنیا پلاسمای خانمهایی که سابقه بارداری دارند را حذف میکنند و در پروسه ساخت ایمونوگلوبین استفاده میکنند.
وی گفت: وقتی در تهران پروژه پلاسما درمانی را شروع کردیم نتایج مثبتی دربرداشت و متخصصان بالینی به پلاسما اقبال پیدا کردند لذا در خیلی از استانها امکانات لازم فراهم شده و قرار است در قالب استانداردهای همان پروژهای که اکنون در تهران انجام میشود در شهرستانها نیز انجام دهند.