دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: رئیس مجلس در بزنگاههای مهم که قرار است تصمیمات اساسی برای کشور گرفته شود باید به نقش آفرینی بپردازد و پای هزینه تصمیماتی که میگیرد.
سید حسن موسوی فرد، دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با تاکید بر اینکه رئیس مجلس باید سعه صدر داشته باشد چون در دورههای قبل آدمهایی را داشته ایم که نمیتوانستند مجلس را مدیریت کنند به همین دلیل باعث به هم ریختگی ها و دوقطبی ها شدید در مجلس و درگیری بین مجلس و دولت شدند، اظهار کرد: رئیس مجلس باید شخصیت مستقل داشته باشد، جناحی نباشد و سعی نکند یک جریان را در تقویت کند چون نمایندگان مجلس شورای اسلامی نمایندگان تمام ملت هستند و نماینده جناح خاصی نیستند و البته مردم هم آنها را انتخاب کردند که نماینده مجلس شورای اسلامی باشند.
وی افزود: مسئله ای که در دورههای گذشته شاهد آن بوده ایم این است که رئیس مجلس برخی از مسائل را راسا جلو میبرد و توضیحاتی هم به استناد اینکه رهبری اینگونه فرمودند و یا نظر رهبر اینگونه است را مطرح می کردند به همین دلیل خیلی وقت ها از رهبری هزینه میشد که غیر واقعی بود و اصلاً دلیلی هم نداشت این اتفاق بیفتد مثلاً در قضیه بنزین ما شاهد این اتفاق بودیم به گونه ای که فضا به سمتی رفت که رهبر معظم انقلاب به موضوع ورود کرده و از تصمیم بنزینی شورای اقتصادی سران قوا دفاع کردند و این در حالی است که رئیس مجلس در این شورا صاحب کرسی است و می توانست از مدت ها قبل تر جلوی این مصوبه را بگیرد تا این هزینه تحمیل نشود همچنین در لایحه بودجه سال ۹۹ تمام قوانین دور زده شد و دست آخر هم تمام هزینه ها به گردن رهبری افتاد و در ماجرای برجام هم شاهد چنین وضعی بودیم.
موسوی تصریح کرد: رئیس مجلس در بزنگاه های مهم که قرار است تصمیمات اساسی برای کشور گرفته شود باید به نقش آفرینی بپردازد، پای هزینه تصمیماتی که میگیرد بایستد و خود را پشت رهبری مخفی نکند و اینها مسائلی است که از گذشته با آن مواجه بودیم با این وجود این موضوع باید مدیریت شود و کسانی که برای انتخاب رئیس مجلس رای میدهند باید به این موارد توجه کنند.
وی بیان کرد: واقعیت این است که در حال حاضر رئیس مجلس در کشور ما تنها اداره کننده مجلس نیست؛ بلکه در خیلی از جاهای دیگر مثلاً در ابعاد بین المللی و ابعاد داخلی و در شوراهای مختلف از جمله شورای اقتصادی سران قوا که تصمیمات مهمی در شرایط جنگ اقتصادی در آنجا گرفته می شود نقش آفرینی می کند پس رئیس مجلس باید بینش و شجاعت لازم را داشته باشد و پای تصمیمات مهم بایستد و تصمیمات صحیح را بگیردبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: اصلی ترین مشکلی که مجلس شورای اسلامی با آن روبرو است این است که زیرساخت های حقوقی در آن برای قانون نویسی فراهم نیست یعنی سازوکارهای تعارض منافع و موارد نظارتی مدیریت و رعایت نمی شوند و عمده این مسائل نیز به آیین نامه داخلی مجلس بر می گردد؛ لذا باید به این سمت برویم که آیین نامه داخلی مجلس را اصلاح کنیم تا روسای کمیسیون ها و اعضای کمیسیون های خوبی متناسب با این جایگاه داشته باشیم.
وی افزود: یکی از ویژگی های که باید برای انتخاب روسای کمیسیون ها در نظر بگیریم عدم تعارض منافع است. متاسفانه برخی از کمیسیون های مجلس مثل کمیسیون بهداشت و درمان، کمیسیون آموزش و تحقیقات و کمیسیون انرژی به شدت پرحاشیه و درگیر تعارض منافع هستند به گونهای که عمده افراد عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و حتی رئیس این کمیسیون پزشک هستند و حتی برخی از آنها حقوق بگیر بخش دولتی هستند. خب چون این افراد خود جزو صنف پزشکی هستند طبیعتا علیه منافع خود تصمیم نمی گیرند به همین دلیل قوانین خوبی در حوزه سلامت نداریم و اگر هم قوانین خوبی وجود دارند به خوبی اجرا نمی شوند.
دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: در حوزه انرژی هم شاید رفتارهای غیرمعقول وزارت نفت به خاطر این هیچ وقت مدیریت نشده اند که کسانی در کمیسیون انرژی مجلس هستند که وامدار وزارت نفت و کارمند این وزارتخانه بوده و یا بعداً در این وزارتخانه استخدام شده اند به همین دلیل این موضوع به شدت مفسده زا است. همچنین در کمیسیون قضایی قاضی و وکیل به عنوان حقوقدان در این کمیسیون حضور پیدا میکنند ولی کارمند قوه قضاییه و یا حقوق بگیر دولت هستند و از مجلس حقوق نمی گیرند. با این وجود در شرایطی که اتفاق میافتد ذینفع هستند. به هر روی در قانون بودجه سال ۹۹ نقش آفرینی طیف هایی مثل پزشکان، قضات و امثالهم که کارمندان دولت بودند را در از بین بردن پله مالیاتی ۳۵ درصد شاهد بودیم پس اصلی ترین شاخص این است که تعارض منافع در این مسئله رعایت شود بگونهای که پزشکان حق نداشته باشند در کمیسیون بهداشت و درمان عضو باشند و یا رئیس این کمیسیون شوند همچنین افرادی که وام دار وزارت نفت هستند نباید در کمیسیون انرژی باشند. معتقدم اگر این مسئله را رعایت کنیم کیفیت قانون نویسی ما هم ارتقا پیدا میکند.