تلسکوپ فضایی هابل به تازگی عکس از فضا گرفته که ناسا از آن در جشن ۳۰ سالگی هابل رونمایی کرده است.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، ناسا ۳۰ سالگی تلسکوپ فضایی هابل که درهای زیبا و مرموز فضا را گشود، با تصویری از طوفان آتشین تولد یک ستاره در کهکشان همسایه، جشن گرفت.
در این تصویر هابل، یک سحابی سرخ بزرگ (NGC۲۰۱۴) و همسایه کوچک آبی آن (NGC۲۰۲۰) در بخشی از ناحیه گسترده تشکیل یک ستاره در یک ابر ماژلانی بزرگ (کهکشان ماهوارهای راه شیری) و ۱۶۳۰۰۰ سال نوری دورتر قرار گرفته است. نام مستعار این تصویر به دلیل شباهت آن به دنیای زیر دریا «صخره کیهانی» است.
هابل تاکنون ۱.۴ میلیون مشاهده انجام داده و دادههای بسیاری را برای بیش از ۱۷۰۰۰ متون علمی منتشر شده توسط اخترشناسان سراسر دنیا فراهم کرده و این موضوع آن را به نیرومندترین و پربارترین رصد خانه فضایی تاریخ تبدیل کرده است. تحقیقات این تلسکوپ به تنهایی بایگانی خوبی برای تحقیقات نجومی نسلهای آینده است.
از جمله دستاوردهای بزرگ هابل میتوان به اندازه گیری سرعت گسترش و شتاب جهان، یافتن رایج بودن سیاهچالههای در کهکشانها، توصیف جو سیارات اطراف دیگر ستاره ها، مشاهده تغییرات آب و هوایی در سیارات منظومه شمسی و بازگشت به عقب تا ۹۷% بمنظور کشف تاریخچه تولد و تکامل کهکشانها و ستاره ها، اشاره کرد.
طول عمر هابل را میتوان به ۵ ماموریت سرویس فضایی شاتل، از ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۹، که در آن اخترشناسان تلسکوپ را با ابزار پیشرفته و الکترونیک جدید ارتقا دادند، نسبت داد. به نظر میرسد این رصد خانه باارزش، با سلسلهای از دوربینها و دیگر ابزارها و با همکاری تلسکوپ فضایی جیمز وب که در راه است، تا آخر قرن ۲۰۲۰ کارآمد باشد.
تلسکوپ فضایی ناسا پروژه بینالمللی بین ناسا و آژانس فضایی اروپا است. مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا در گرینبلت، مریلند، این تلسکوپ را مدیریت کرده و موسسه علوم تلسکوپ فضایی در بالتیمور عملکرد علمی هابل را هدایت میکند.