کد خبر:۸۴۴۷۱۲
یادداشت/

کاهش تولد‌ها فراتر از پیش‌بینی‌ها/ کووید ۱۹ الگوی فرزندآوری را تغییر داده

پژوهشگرتحولات جمعیت ایران و جهان نوشت: کاهش بیش از یکصد و هفتاد هزار تولد در سال 1398 رکورد بیشترین کاهش تعداد تولدها در یک سال را ثبت کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، صالح قاسمی پژوهشگرتحولات جمعیت ایران و جهان طی یادداشتی نوشت: بر اساس الگو‌های آینده پژوهی، پیش بینی شده بود، روند کاهش تعداد تولد‌های کل کشور از سال ۱۳۹۷ آغاز شود که متاسفانه به واسطه دگرگونی الگوی فرزندآوری خانواده‌های ایرانی این روند کاهشی از سال ۱۳۹۴ آغاز شده و سال به سال شیب کاهش تعداد تولد‌ها افزایش یافته است.

بر اساس آمار‌های رسمی موجود، تعداد تولد‌های کل کشور در سال ۱۳۹۴ یک میلیون و پانصد و هفتاد هزار تولد بود که این آمار در سال ۱۳۹۵ به یک میلیون و پانصد و بیست و هشت هزار تولد و در سال ۱۳۹۶ به یک میلیون و چهارصد و هشتاد و هفت هزار کاهش پیدا کرد. در ادامه در سال ۱۳۹۷ با کاهش بیش از یکصد و بیست هزار تولد، تعداد تولد‌ها به عدد تامل برانگیز یک میلیون و سیصد و شصت و شش هزار تولد رسید و در سال ۱۳۹۸ با ثبت رکورد بیشترین کاهش تعداد تولد‌ها در یک سال به رقم یک میلیون و یکصد و نود و شش هزار تولد تنزل پیدا کرد.

روند تغییرات تعداد تولدهای کل کشور

میزان تغییر

تعداد تولدها

سال

-----

1.570.000

1394

42.000-

1.528.000

1395

41.000-

1.487.000

1396

121.000-

1.366.000

1397

170.000-

1.196.000

1398

 

به عنوان یک پژوهشگر حوزه تحولات جمعیت اعلام می‌کنم، کاهش حدود یکصد و هفتاد هزار تولد در سال ۱۳۹۸ یک رکورد در میزان کاهش موالید طی یک سال به شمار رفته و با توجه به پدیده‌هایی همچون شیوع ویروس اپیدمیک کووید-۱۹ و ناامنی روانی بیشتر خانواده‌ها و بالتبع دگوگونی بیشتر الگوی فرزندآوری، زنگ هشدار کاهش بیشتر نرخ موالید کل کشور در سال‌های آتی به صدا درآمده است.

کاهش شدید تعداد تولد‌های کل کشور در ششمین سالگرد ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت پیام آشکاری دارد و آن اینکه نهاد‌های مسئول و مخاطب در نامه ابلاغ این سیاست‌ها و بطور ویژه دولت تدبیر و امید، طی شش سال گذشته به رسالت ملی و دینی و قانونی خویش عمل ننموده اند.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۱
دلیل عمده و اصلی این روند کاهش موالید و ازدواج تضعیف اقتصاد و نا امیدی جوانان هستش. بلایی که در این دولت و دهه اخیر برسر جوانان آوردند، دلیل این موضوع هستش نه کرونا.که البته کرونا بی تاثیر نیست ولی دلیل اصلی هم نیست. مسئولین به فکر جوانان باشند. قبل اینکه خیلی دیر بشه..
0
1
پربازدیدترین آخرین اخبار