مجلس لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مشترک ایمنی مدیریت سوخت مصرف شده و ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا را برای اعلام نظر نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (دوشنبه) پارلمان پس از بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مشترک ایمنی مدیریت سوخت مصرف شده و ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا- اعاده شده از شورای نگهبان- بر رای خود در این مصوبه اصرار کرده و آن را برای اعلام نظر نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع دادند.
بنابر مصوبه مجلس شورای اسلامی در ماده ۳۳ کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مصوبه قبلی مجلس در خصوص بند ۳ ماده واحده و بند ۴ بخش ۱ ماده ۶ و بند ۴ ماده ۱۳ و ماده ۳۲ کنوانسیون اصرار کرد.
بر اساس بند ۳ ماده واحده؛ با تأیید مجدد اهمیت اطمینان جامعه بینالمللی از اینکه روشهای مناسبی برای ایمنی مدیریت سوخت مصرفشده و پسماند پرتوزا برنامهریزی شده و اجراء میشوند.
بنابر ماده ۶ هر طرف متعاهد بهمنظور حصول اطمینان از اینکه دستورالعملها برای تأسیسات پیشنهادی مدیریت سوخت مصرفشده برقرار و اجرائی میگردند، اقدامات مقتضی از جمله در بند ۴ بخش ۱ ماده ۶؛ مشورت با طرفهای متعاهد مجاور چنین تأسیساتی، تا جایی که احتمال تأثیرپذیری آنها از تأسیسات مذکور وجود دارد و به محض درخواست آنها، در اختیار قرار دادن دادههای کلی مرتبط با تأسیسات به منظور قادرسازی آنها به ارزیابی اثر ایمنی احتمالی تأسیسات مذکور بر قلمرو آنها را اتخاذ کند.
بند ۴ ماده ۱۳ نیز بیان می کند که هر طرف متعاهد بهمنظور حصول اطمینان از اینکه دستورالعملهایی برای تأسیسات پیشنهادی مدیریت پسماند پرتوزا برقرار و اجرائی میگردند، مشورت با طرفهای متعاهد مجاور چنین تأسیساتی، تا جایی که احتمال تأثیرپذیری آنها از تأسیسات مذکور وجود دارد و به محض درخواست آنها، در اختیار قرار دادن دادههای کلی مرتبط با تأسیسات بهمنظور قادرسازی آنها در ارزیابی اثر ایمنی احتمالی تأسیسات مذکور بر قلمرو آنها از جمله این اقدامات مقتضی است که باید اتخاذ کنند.
بنابر ماده ۳۲؛ طبق مفاد ماده (۳۰ )، هر طرف متعاهد یک گزارش ملی را برای هر جلسه بازنگری طرفهای متعاهد ارائه خواهد نمود. این گزارش به اقدامات اتخاذشده برای اجرای هر یک از تعهدات این کنوانسیون خواهد پرداخت. همچنین برای هر طرف متعاهد، خطمشی مدیریت سوخت مصرفشده آن؛ رویههای مدیریت سوخت مصرفشده آن؛ خطمشی مدیریت پسماند پرتوزای آن؛ رویههای مدیریت پسماند پرتوزای آن؛ معیارهای مورد استفاده در تعریف و طبقهبندی پسماند پرتوزا شامل موارد گزارش دهی خواهد بود.