رئیس دانشگاه شیراز به همراه اعضای هیئت رئیسه از پایلوت راهاندازی شده تولید الکل در دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز بازدید کردند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمید نادگران، رئیس دانشگاه شیراز به همراه اعضای هیات رییسه از پایلوت راه اندازی شده تولید الکل در دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز بازدید کردند و از نزدیک در جریان پیشرفت امور قرار گرفت.
مسعود ریاضی، رئیس دانشکده در ابتدا با اشاره به توانمندیهای سخت افزاری و نرم افزاری دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز اظهار داشت: پس از شیوع ویروس کرونا و کمبود مواد ضدعفونی، حضور و نقش آفرینی اساتید دانشکده توانست این تهدید را تبدیل به فرصت نماید. وی افزود: بر اساس نیاز کشور و دانشگاه در این بحران، حرکتی جهت تولید الکل و مواد ضد عفونی در دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز آغاز شد.
رئیس دانشکده مهندسی شیمی، نفت وگازدانشگاه شیراز گفت: در ابتدا و در بازه زمانی دو هفته و توسط شرکت توسعه فناوری برهان، دانش فنی تولید الکل از تخمیر ملاس چغندر ایجاد گردید و اقداماتی هم جهت ساخت برج تقطیر به منظور افزایش خلوص الکل تولیدی صورت گرفت.
وی اظهار داشت: در ادامه با تلاش شبانه روزی و جهادی مهندسان شرکت توسعه فناوری برهان با مدیریت دکتر حامد تقوایی استادیار دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز طی مدت سه هفته، و پس از تعمیر و به روزآوری برجهای تقطیر آزمایشگاه عملیات واحد، چرخه تولید الکل خلوص بالا در مقیاس پایلوت ایجاد شد.
حامد تقوایی، مدیر عامل شرکت توسعه فناوری برهان هم در بازدید هیات رئیسه دانشگاه از پایلوت تولید اتانول خلوص بالا در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، اظهار داشت: این واحد نیمه صنعتی میتواند دانشگاه شیراز را در تامین الکل و مواد ضدعفونی مورد نیاز خودکفا کند.
عضو هیدت علمی دانشکده مهندسی شیمی، نفت وگاز دانشگاه شیراز با تشریح اقدامات صورت گرفته و مراحل تولید الکل در این واحد تولید اتانول خلوص بالا، تصریح کرد: این واحد با تلاش شبانه روزی در مدت سه هفته راه اندازی شد و طی آن بسیاری ازتجهیزات و امکانات مستهلک موجود در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز که برخی بیش ازبیست سال مورد استفاده قرار نگرفته بود، تعمیر شد و در چرخه تولید مورد استفاده قرار گرفت.
تقوایی بیان کرد: همزمان با تولید الکل و اطمینان از کیفیت آن، جهت کسب مجوزهای لازم نیز اقدام شده است و به صورت حضوری نمونه برداری توسط کارشناسان غذا و دارو صورت گرفت و پس از کسب استانداردهای لازم مجوز اولیه تولید الکل صادر گردید. فرایند کامل تولید پس از دریافت مجوزهای لازم و تکمیلی با ظرفیت ۱۰۰ لیتر در روز آغاز خواهد شد.
نادگران و هیئت همراه، در ادامه از سایر محصولات شرکت دانش بنیان توسعه فناوری برهان برای مقابله با بیماری کرونا شامل دستگاه تولید کننده مایع ضد عفونی برپایهی آب وبدون استفاده از الکل، دستگاه تولید فیلتر نانو ماسکهای تنفسی، پمپ سرنگی و استریلایزر پلاسما بازدید کرد.
همچنین هیئت رییسه دانشگاه از تولیدات دانش بینان دیگر از جمله پمپهای سرنگی و سنسور گاز دی اکسید کرین و همچنین آزمایشگاه مرکزی نفت دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز بازدید کرد.
رییس دانشگاه شیراز در این بازدید ضمن قدردانی از تلاشهای اساتید و کارشناسان آزمایشگاه دانشکده و شرکت دانش بنیان برهان، ارایه خدمات آزمایشگاهی به صنعت و جامعه را خواستار شد.