همایش مجازی "بررسی علل و عوامل ارتقا و کارآمدی زنجیرههای تامین با رویکرد جهش در تولید " با حضور ۲۰۰ نفر از مدیران شرکتهای برتر حوزه کشاورزی و امنیت غذایی کشور به همت دبیرخانه جایزه ملی تعالی و پیشرفت صبح امروز برگزار شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، همایش مجازی "بررسی علل و عوامل ارتقا و کارآمدی زنجیرههای تامین با رویکرد جهش در تولید " با حضور ۲۰۰ نفر از مدیران شرکتهای برتر حوزه کشاورزی و امنیت غذایی کشور به همت دبیرخانه جایزه ملی تعالی و پیشرفت صبح امروز برگزار شد.
در این همایش، محمدجواد ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو هیئت امنای ستاد اجرایی فرمان امام اظهار داشت: ویژگیها و ظرفیتهای بخش کشاورزی با توجه به دانش منابع انسانی، دانش بنیانی کشور و ظرفیت عظیم اشتغال زایی آن را در زمره پیشرانهای اقتصاد ملی قرار میدهد.
وی افزود:شرایط اقتصادی پساکرونایی در جهان نیز اهمیت راهبردی امنیت غذایی را بیشتر کرده، ممنوعیت صادرات مواد غذائی و دارویی از علائم افول جهانی سازی و آغاز حمایتگرایی توسط لیبرالترین کشورهاست، ولی اقتصاد مقاومتی در کشور ما تدبیر شایستهای بود که از سال ۱۳۹۲ ابلاغ شد و بایستی به سرعت اجرائی شود.
عضو هیئت امنای ستاد اجرایی فرمان امام افزود: اقدامات راهبردی برای تأمین جهش تولید از جمله تسهیل در صنایع تبدیلی و تکمیلی، هدایت منابع بانکی برای تأمین منابع مالی موردنیاز بخش کشاورزی بایستی از ابتدای سال تبیین و ابلاغ گردد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان افزود: اصولاً در شرایط فعلی اقتصاد ایران پایداری تولید هر محصول و مصنوع در صورتیکه صادراتی شود تضمین کننده کاهش قیمت تمام شده تولید و بالا بردن کیفیت و استاندارد محصول و نیز برندسازی است و برای تحقق این امر نقش دولت بعنوان مقررات گذار حیاتی است
همچنین در این همایش دکتر بهروز کریمی عضو هیات علمی دانشگاه امیر کبیر با بیان اهمیت مدیریت زنجیره تامین در دستیابی به جهش تولید مراحل تحول جهت نیل به زنجیره تامین مطلوب را بیان داشت. وی همچنین با اشاره به ویژگیها و خصوصیات زنجیره تامین در صنایع غذایی و کشاورزی، مشکلات موجود در این بخش را نیز برشمرده و به برخی راهکارهای رفع مشکلات و موانع نیز اشاره نمود.
دکتر سجاد شکوهیار عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، دیگر سخنران این همایش مجازی نیز با موضوع مدیریت ریسک در زنجیره تامین مواد غذایی و کشاورزی به ایراد سخن پرداخت. وی با اشاره به مبانی شناسایی ریسکها و ریسکهای موجود در مدیریت زنجیره تامین، راهکارهای مدیریت این ریسکها را برشمرده و به بیان اقدامات عملی در مدیریت زنجیره تامین با رویکرد جهش تولید پرداخت.
در ادامه این همایش مجازی، علیرضا بزرگی مدیرعامل هلدینگ کشاورزی ستاد اجرایی فرمان امام با ارائه گزارشی از اقدامات شرکت نواندیشان کشت و صنعت تدبیر گفت:این شرکت به عنوان هلدینگ تخصصی کشاورزی ذیل گروه توسعه اقتصادی تدبیر ستاد اجرایی فرمان امام در سال ۱۳۹۳ در چهارچوب اقتصاد مقاومتی و با هدف کمک به تامین امنیت غذایی، اشتغالزایی و سرمایه گذاری در مناطق محروم کشور در بخشهای تولیدات گیاهی، دامی و صنایع غذایی با رویکرد دانش بنیان و حل گرههای اصلی در حوزه اقتصاد کشاورزی و امنیت غذایی تأسیس گردید.
وی با برشمردن بخشی از دستاوردهای این شرکت در زمینههای زراعت، باغبانی، گلخانه و پرورش دام و طیور گفت: اجرای طرح مشارکتی پرواربندی دام سنگین به منظور تامین بخشی از گوشت مورد نیاز کشور به ظرفیت ۲۴۰ هزار رأس و تولید سالیانه ۱۸ هزارتن گوشت قرمز در استان سیستان و بلوچستان به منظورمحرومیت زدایی و اشتغالزایی، ایجاد بزرگترین مرکز اصلاح و پرورش دام سبک در مزرعه لاله آراد به ظرفیت ۴۰ هزار رأس به منظور حفظ ذخایر ژنتیکی دام داخلی و پشتیبانی از طرح اشتغالزایی بنیاد برکت در حوزه دام سبک، اجرای طرح تولید شیر در دامداریهای مکانیزه با ظرفیت سالانه ۱۰۰ هزار تن، اجرای طرح پرواری ۲۰۰۰ قطعه شترمرغ، ۶۰۰۰ قطعه جوجه کشی و تکمیل زنجیره تولید در منطقه تایباد استان خراسان رضوی از اهم خدمات این شرکت در حوزه دام و طیور یوده است.
مدیرعامل شرکت نواندیشان کشت و صنعت تدبیر درخصوص خدمات مهم این شرکت درحوزه تولیدات گیاهی نیز گفت: راهاندازی گلخانه هیدروپونیک و مکانیزه ۱۵ هکتاری در زرندیه ساوه و توسعه تا ۵۰ هکتار و همچنین ایجاد واحد تولید بذور هیبریدی محصولات سبزی و صیفی در راستای جلوگیری از واردات بی رویه بذور، ایجاد باغات مثمر (گردو، پسنه، بادام) به میزان ۳۰۰ هکتار، اجرای طرح تولید محصولات زراعی (غلات، صیفی جات، زعفران) به میزان ۱۰ هزار تن در سال، کمک به افزایش تولید نهادههای دامی (ذرت، جو و کنجاله) و دانههای روغنی، با افزایش بهره وری در دیم زارها جهت جلوگیری از واردات ازجمله خدمات ستاد اجرایی فرمان امام دراین حوزه است.
بزرگی افزود: شروع عملیات احداث بزرگترین و مدرنترین کارخانه تولید شکر سفید به ظرفیت ۲۲۰ هزار تن در سال واقع در استان خوزستان، اجرای طرح خوراک دام به ظرفیت ۱۵۰۰ تن در سال واقع در منطقه تایباد استان خراسان رضوی، برنامه ریزی جهت احداث کارخانه تولید کره به میزان ۶۰۰۰ تن در سال به جهت کاهش واردات نیز ازجمله دستاوردهای این هلدینگ در حوزه صنایع غذایی است.
وی با اشاره به ورود هلدینگ کشاورزی ستاد اجرایی فرمان امام به حوزه دانش بنیان افزود: همکاری با جهاد دانشگاهی در پروژه دانش بنیان انتقال جنین دام و تولید خارج رحمی جنین از گاوهای ممتاز نژاد شیری، گوشتی و دو منظوره، ایجاد واحد تولید علوفه هیدروپونیک به منظور افزایش تولید در واحد سطح و صرفه جویی در مصرف آب، اصلاح نژاد دامهای بومی سبک کشور به جهت افزایش راندمان تولید، تولید بذور هیبریدی سبزی و صیفی گلخانهای به منظور افزایش توان داخلی تولید نیز از دیگر خدمات ستاد اجرایی در حوزه استراتژیک کشاورزی کشور است.