دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از آمادگی شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه آب و آب شیرین کنهای ایرانی برای رفع مشکل مردم غیزانیه خبر داد.
پرویز کرمی دبیر ستاد توسعه فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو درباره فعالیتهای معاونت علمی و شرکتهای دانشبنیان در حوزه آب و دستگاههای آب شیرین کن گفت: معاونت علمی و فناوری وشرکتهای دانش بنیان در این زمینه اقدامات خوبی را انجام داده است و درحال حاضر شرکتهای دانشبنیان توانستهاند دستگاههای آب شیرین کن با مصرف کم و محدود ویژه روستاها را بومی سازی وایران ساخت کنند و خوشبختانه این فناوری را در اختیار دارند.
کرمی در پاسخ به این سوال که چرا از این فناوریهای داخلی برای رفع مشکل نبود آب مردم غیزانیه استفاده نمیشود، ادامه داد: برای استفاده از این فناوریها که هماکنون بومی شده است و قابلیت اجرا دارد، مسئولان محلی، استانداری و سازمان آبفای استانها باید اقدام کنند. دانش بنیانها این آمادگی را دارند که درصورت مراجعه سازمانها، فناوریهای حوزه آب و آب شیرین کن و محصولات داخلی آنها را در اختیار گذاشته و درصدد تامین و رفع نیازها آنها گام بردارند.
مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به فعالیت شرکتهای دانشبنیان و شتابدهندههای در حوزه آب و دستگاههای آب شیرین کن اظهار داشت: شرکتهای دانشبنیان درواقع شرکتهای خصوصی هستند که با حمایت معاونت علمی و فناوری شکل گرفتند بنابراین مردم و مسئولان استانی وشرکتهای آبفا میتوانند از این فناوری استفاده کنند.
وی با بیان اینکه بحث آبرسانی به مناطق و شهرها و روستاها به عهده شرکتهای آبفای استانی و منطقهای است و این شرکتها در صورت نیاز میتوانند از فناوریهای آب شیرین کن شرکتهای دانش بنیان در جای جای کشور استفاده کنند، افزود: معاونت علمی به عنوان مثال طرحی را به صورت پایلوت در دزفول در دست اجرا دارد و آب شیرین کنهای کوچک در چند منطقه اجرا شدند که آبهای لب شور تا حدود ۸ هزار ppm را شیرین میکنند. ما هم اکنون حداقل ۵ شرکت خیلی خوب و بزرگ داریم که تواناییهای خوبی برای انجام این کارها دارند و در برخی تجهیزات هم به تولید صنعتی و نیمه انبوه رسیده ایم.