تهیهکننده مجموعه تلویزیونی "سنجرخان" از شروع تصویربرداری و انتخاب بازیگران و عوامل خبر داد و گفت: دنبال این هستیم که اگر مشکلی پیش نیاید و مراحل پیشتولید و تولید خوب پیش بروند، بهار ۱۴۰۰، "سنجرخان" آماده شود.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، همین چندی پیش بود که بعد از کش و قوسهای فراوان، آخرین فیلمنامه سیدضیاءالدین درّی به کارگردانی محمدحسین لطیفی رسماً وارد مراحل پیشتولید شد. سریالهایی که باید در تلویزیون ساخته شوند تا قهرمانانی همچون سنجرخان و دیگر نامآوران ایران و کردستان را مردم بشناسند. شناخت تاریخ با همه ابعادش برای آیندگان لازم است و فقط باید به خوبی روایت شوند. لطیفی کارگردان سریال در آیین رسمی اعلام کرد که سه تا چهار ماه برای پیشتولید درنظر گرفتهایم و براساس برنامهریزیها فیلمبرداری سریال هم حدود ۶ تا ۸ ماه طول میکشد.
تلویزیون، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، سریال ایرانی، استانداری کردستان، بازیگران سینما و تلویزیون ایران، کارگردانان سینما و تلویزیون ایران.
سنجرخان وزیری مشهور به سردار اکرم
سنجرخان وزیری، مشهور به سردار اکرم، در زمانی که روسها مناطق مختلف ایران از جمله کردستان را اشغال کرده بودند، با آگاهی از عمق بحران و فشارهای زیاد اشغالگران، ابتدا با فرستادن نامههایی به حاکم سنندج و کسب اجازه، درخواست اذن جنگ کرد و بعد از ناامید شدن از حمایت آنها، در آغاز کار، به جنگ با قشون انگلستان برخاست و با شکست انگلیسیها، راه جنگ با روسها برای او هموارتر شد. او با اتکا به نیروهای مردمی روستاهای اطراف سنندج، راهی میدان نبرد با روسها شد.
نجات تلویزیون از سریالهای آپارتمانی
تولید سریالهای فاخر درباره زندگی مفاخر ملی و پخش آنها از شبکههای سراسری، یکی از کارکردها و تأثیرات مثبتی است که شبکههای استانی میتوانند داشته باشند. جدیشدن فضای تولید سریالهای فاخر و توجه به ارتقای کیفی این تولیدات و در عینحال استفاده از بازیگران و عوامل بومی، باعث رشد و نمو در این زمینه خواهد شد. چرا که به واسطه ساخت این سریالها هم تلویزیون از پخش مینیسریالها و سریالهای اصطلاحاً آپارتمانی نجات پیدا میکند و هم استعدادهای درخشانِ استانی در معرضِ نگاه مخاطب قرار میگیرند.
توسعه خرده فرهنگهای بومی کشور
سریال "بانوی سردار" و "جلال" از این دست سریالهایی بود که استانهای صداوسیما به سیمایِ ملی آورد تا جامعه ایرانی را با مفاخر ملی آشنا کند. پخش این نوع سریالها به واقع نقش مهمی در تقویت روحیه قهرمانپروری با تکیه بر اتحاد دینی و ملی ایفا میکند. یکی از کارکردهای شبکههای استانی، توسعه خردهفرهنگهای بومی کشور است، آداب و رسومی که در کنار هم، فرهنگ ملی را شکل میدهند و تقویت آنها، کمک به رشد و بالندگی جامعه ایرانی محسوب میشود و به یقین، یکی از ارکان این فرهنگهای قومی، شخصیتهای تأثیرگذاریاند که در طول زمان سر برآوردهاند و نقش مهمی در صفحات تاریخ داشتهاند.
تلویزیون، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، سریال ایرانی، استانداری کردستان، بازیگران سینما و تلویزیون ایران، کارگردانان سینما و تلویزیون ایران،
مقابله با زیادهخواهیهای بیگانگان
تاریخ این مرز و بوم به ویژه در دو سده اخیر، مملوء از حوادث ریز و درشت و تلخ و شیرین است که بیشتر آنها با مبارزات ملی و منطقهای، علیه استبداد و استعمار عجین شده، مبارزاتی که معیار و محک روحیه آزادیخواهی و آزادگی مردم ایران بوده و دستاوردهای فراوانی داشته است. مقابله با زیادهخواهیهای بیگانگان و مبارزه مسلحانه با عوامل خارجی و مزدوران داخلی آنها، بخش مهمی از این مبارزات را تشکیل میدهند و در این بین، چهرههای شاخصی وجود داشتهاند که رهبری خیزشهای مردمی بر عهده آنها بوده است، شخصیتهایی همچون سنجرخان وزیری که حالا دستمایه تولید سریالی با همین عنوان شده است.
سریالی برای همه آنهایی که روحیه ضداستعماری دارند
استفاده از عوامل حرفهای تولید و بهرهگیری از ظرفیتهای هنری و فرهنگی بومی استان کردستان برای تولید این مجموعه، تولید سریالی فاخر، خاطرهانگیز و تاثیرگذار را در آینده نزدیک نوید میدهد؛ مجموعهای نه فقط برای ایرانیان بلکه برای همه کردزبانان جهان و همه آنهایی که روحیه ضداستعماری و ضد استبدادی دارند و نمیخواهند زیر سلطه بیگانگان زندگی کنند. به قولی همان وصیتِ مرحوم سیدضیاءالدین درّی که دوست داشت خودش این برگِ آخر زندگی را ورق بزند و اجل مهلت نداد.
تلویزیون، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، سریال ایرانی، استانداری کردستان، بازیگران سینما و تلویزیون ایران، کارگردانان سینما و تلویزیون ایران،
بهار ۱۴۰۰ "سنجرخان" آماده شود
در روزهای پیشتولید به سراغِ حسین جلالی تهیهکننده این مجموعه تلویزیونی رفتیم و او توضیحاتی درباره انتخاب بازیگران و شروع تصویربرداری داد. حسین جلالی تأکید کرد: این سریال تلویزیونی ۲۶ قسمت ۴۰ دقیقهای طراحی شده و سه تا چهار ماه پیشتولید طول خواهد کشید. انشاءالله بتوانیم از پاییز مراحل تولید را آغاز کنیم؛ چرا که هم زمستان و بهار داریم و طوری طراحی کردهایم که براساس تقویم پیش برویم و مشکلی پیش نیاید بهار ۱۴۰۰ کار تمام شود.
چه کسی بازیگر "سنجرخان" میشود؟
او درباره انتخاب بازیگران گفت: هنوز به قطعیت نرسیدهایم، اما امکان دارد برای نقش "سنجرخان" از بازیگر بومی استفاده کنیم همچون در واقعیت که "سنجرخان" شخصیت گمنامی بود از بازیگران گمنامِ کاربلد استفاده کنیم. روزهای آینده تستزنی آغاز میشود تا به بازیگران این سریال برسیم. بازیگران حرفهای شناختهشده هم مدنظر داریم که شاید انگشتشمار در پروژه استفاده کنیم.
بازیگران و عوامل فنی بومی
جلالی به انتخاب بازیگران و عوامل بومی اشاره کرد و افزود: بیشتر قصد داریم از بازیگران و عوامل فنی بومی استفاده کنیم غیر از چند بازیگر حرفهای؛ البته که هنوز با هیچ بازیگری قرارداد نبستهایم که نامهای آنها را رسانهای کنیم.
تدوین همزمان با تصویربرداری
وی در پاسخ به این سؤال که پیشبینی برای پخش دارید، گفت: در کار تاریخی همهچیز به آماده شدن مقدمات کار، عوامل و بازیگرانی برمیگردد که به توافق میرسیم، از طرفی بستگی به وقفه و هر نوع اتفاق غیرقابل پیشبینی دارد. البته ما سعی میکنیم تا حدودی همزمان با تصویربرداری تدوین را نیز آغاز کنیم.
تلویزیون، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، سریال ایرانی، استانداری کردستان، بازیگران سینما و تلویزیون ایران، کارگردانان سینما و تلویزیون ایران،
استفاده از لوکیشنها، موسیقی و بازیگران کُردی
جلالی با اشاره به ویژگیهای این سریال تلویزیونی، خاطرنشان کرد: استفاده از لوکیشن بکر کردستان، موسیقی و بازیگران کُردی و خود سوژه تاریخ کردستان از ویژگیهای سریال "سنجرخان" به شمار میرود. انشاءالله از یکی دو هفته آینده محمدحسین لطیفی کارگردان سریال در محل لوکیشنهای "سنجرخان" مستقر خواهند شد البته که الان گروه ایشان در حال آمادهکردن مقدمات کارند. تیم کارگردانی روی فیلمنامه سیدضیاء الدین دری که ۲۶ قسمت نوشته شده، کار میکنند.
همگرایی مردم و مدیران استان کردستان
وی در پایان افزود: لوکیشنهایمان در کردستان انتخاب شدهاند و گروه جلوههای ویژه روی فیلمنامه کار میکنند. چرا که برای ایجاد برخی موقعیتها و لوکیشنها، باید با جلوههای ویژه بازسازیهایی داشته باشند. گروه لباس، کار خودشان را میکنند و خوشبختانه ما شاهد همگرایی خوبی بین مردم و مدیران استانیم که بسیار علاقه دارند این سریال تلویزیونی ساخته شود. این رفتارها و همگراییها به ما انگیزه میدهد هرچه زودتر جلوی دوربین "سنجرخان" برویم و این کار را برای آنتنِ صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران آماده کنیم.