عدم همکاری وزارت ارتباط، هزینههای اینترنت دانشجویی و زیرساختهای ناقص آموزش مجازی از مشکلاتی هستند که باید زودتر نسبت به رفع آنها اقدام شود.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد صالح ربیعی؛* بازگشایی گسترده دانشگاهها بدون توجه به شرایط حاد و خاص کشور و درخواستهای دانشجویی، اعتراضات شدید دانشجویی را در پی خواهد داشت. حضور دانشجویان علوم پزشکی در عرصه آموزشی و به خصوص در بیمارستانها ریسک بیشتر ابتلای آنان و همچنین وخیمتر شدن شرایط را به همراه خواهد داشت، با این حال دانشگاهها اصرار بر بازگشاییهای گسترده با برنامههای فشرده، ناکارآمد و دقیقه نودی دارند.
متاسفانه علی رغم برنامههای پیشنهادی نهادهای دانشجویی باز هم شاهد تصمیم گیریهای یک سویه از سمت مسئولین هستیم. بازخورد این اقدامها عجیب و بی پشتوانه مطمئنا قابل جبران نخواهد بود و منجر به حادتر شدن اوضاع خواهد شد. با توجه به احتمال تعطیلی آبان ماه در ترم آینده و برگزاری کنکور سراسری در پایان مرداد ماه، همچنان دانشگاهها اجبار در تمام کردن ترم تا پایان مرداد ماه را دارند. گویی هنوز به این باور نرسیده اند که برطرف کردن مشکلات ترم جاری یک شب نخواهد بود و مطمئنا نیاز به برنامه ریزی برای جبران در ترمهای آینده دارد.
دانشگاهها میتوانند با تمرکز بر روی دانشجویان ترم آخر و برنامه ریزیها جامع برای دانشجویان ترمهای دیگر مشکلات را برطرف کنند؛ اما در تصمیمات و برنامه ریزیها چنین چیزی را نمیبینیم. عدم همکاری وزارت ارتباط، هزینههای اینترنت دانشجویی و زیرساختهای ناقص آموزش مجازی از مشکلاتی هستند که باید زودتر نسبت به رفع آنها اقدام شود. در غیر اینصورت علاوه بر بی کیفیت بودن آموزش فشرده حضوری، تضمینی برای سلامت دانشجویان وجود نخواهد داشت.
اتفاقات اخیر خوابگاه دانشگاه اصفهان و ابتلای دانشجویان نشان دهنده تفاوت حرف تا عمل اجرای پروتکلهای بهداشتی است. بهتر است قبل از شروع ترددهای گسترده دانشجویان در سطح کشور برای بازگشت به دانشگاهها مسئولان چارهای بیندیشند؛ در غیر این صورت عواقب این تصمیم گیریها گریبان گیر همه خواهد.
محمد صالح ربیعی، دبیر انجمن اسلامی علوم پزشکی همدان انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.