کد خبر:۸۵۴۵۸۲
اخیرا؛

اثربخشی نانوذرات روی ممانعت از انسداد رگ‌های خونی بررسی شد

محققان استرالیایی نشان دادند نوعی نانوذرات که با استفاده از پروتئین موجود در کلسترول خوب (HDL) ساخته شده‌است می‌تواند پلاکت‌های رسوب شده در رگ‌ها را حذف کند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، هر ۱۲ دقیقه یک نفر در استرالیا جان خود را به دلیل بیماری‌های قلبی از دست می‌دهد که بیشترین عامل این بیماری، مسدود شدن رگ‌ها به دلیل رسوب چربی و کلسترول در رگ‌ها است. زمانی که پلاکت‌ها (چربی و کلسترول) درون رگ‌ها رسوب می‌کند، رگ مسدود شده و حمله قلبی اتفاق می‌افتد. اما آیا می‌توان با استفاده از نانوذرات از تجمع و رسوب پلاکت‌ها در رگ جلوگیری کرد؟

چندی پیش محققان کانادایی، از پتانسیل نوعی نانوذرات آلی برای تشخیص و درمان سرطان خبر دادند، اما به تازگی محققان مرکز بیوفتونیک نانومقیاس نشان دادند که می‌توان از این نانوذرات برای تشخیص و جداکردن پلاکت‌ها از رگ استفاده کرد.

ویکتوریا نانکیول از محققان موسسه تحقیقات سلامت و پزشکی استرالیای جنوبی در آدلاید می‌گوید: «این نانوذرات برای شناسایی و درمان تومور استفاده شده‌است، اما ما به این فکر کردیم که آیا می‌توان از این نانوذرات برای شناسایی و درمان مشکل رسوب پلاکت در شریان‌های خونی استفاده کرد. این نانوذرات ویژگی‌های جالبی دارند که ممکن است برای چنین کاری مناسب باشد. این نانوذرات عملکردی شبیه به ماکروفاژ دارند که برای زدودن پلاکت‌ها بسیار جالب است.»

ماکروفاژ‌ها نوعی سلول سفید سیستم ایمنی بدن هستند که پسماند‌های داخل سلولی و مواد خارجی را محاط کرده و هضم می‌کنند. ماکروفاژ‌ها با تولید پروتئین‌های بسیار کوچک موسوم به سیتوکیناز موجب التهاب در بدن می‌شوند.

نانوذراتی که این گروه تحقیقاتی تولید کردند، پروفیسومز نام دارد که توسط محققان دانشگاه تورنتو ساخته شده‌است. این نانوذرات برای شناسایی و نقشه‌برداری تومور ساخته شده‌اند و به سادگی با میکروسکوپ فلورسانس قابل شناسایی هستند. در این نانوذرات، لیپوپروتئین‌هایی موسوم به HDL یا کلسترول خوب استفاده شده‌است که موجب کاهش التهاب در بدن می‌شوند.

نانکیول از محققان این پروژه می‌گوید: «ما نشان دادیم که در محیط کشت، پروفیسومز اثر ضدالتهاب روی پلاکت‌های رسوب کرده در رگ‌ها دارد. ما نشان دادیم که این نانوذرات میزان زدایش کلسترول از رگ‌ها را افزایش می‌دهند.»
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار