رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی گفت: مبنای ادعای آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره عدم اجازه ایران به دسترسی دو سایت اتمی در کشور در حقیقت اظهارات نتانیاهو، است در حالی که خود اسرائیل نیز مدعی است که با جاسوسی به این اسناد دست یافته است.
حسین آبنیکی، رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره ادعای گروسی، رئیس سازمان بین المللی انرژی اتمی در مورد اینکه جمهوری اسلامی اجازه بازرسی از دو سایت را به این سازمان نداده است و حمایت و ابراز نگرانی کشورهای اروپایی در این خصوص گفت: مبنای این ادعا در حقیقت اظهارات نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی است این در حالی است که خود اسرائیل نیز مدعی است که با جاسوسی به این اسناد دست یافته است.
وی با بیان اینکه استناد به این موارد در مجموعهای مثل آژانس که سازمان و نهادی فنی و بین المللی است طبیعتا نباید جایگاهی داشته باشد، گفت: اساسا آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکنون یک نهاد فنی سازمان ملل بوده است نه یک بخش جاسوسی رژیم صهیونیستی.
آبنیکی افزود: گروسی در ابتدای گزارش خود صراحتا عنوان میکند علیرغم اینکه ایران تعهدات برجامی مرتبط با بازرسیها را به درستی اجرا کرده است، اما در انتهای گزارش خود عنوان میکند که آژانس در ماههای اخیر دسترسیهای لازم را دریافت نکرده است و به این ترتیب مدیر کل آژانس بین المللی سعی میکند فضا را در زمین آمریکا و اسرائیل به نوعی جلو ببرد که پروندهای که سالها در حوزه PMD بسته شده است دوباره باز کنند و یک ابزار فشاری بر روی جمهوری اسلامی ایجاد کنند.
رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه واضح است که این مسئله هیچ مبنای فنی و حقوقی ندارد و تنها کاربرد ابزار فشارهای سیاسی بر جمهوری اسلامی است، گفت: اساسا آمریکا علاقهمند است از برجامی که خارج شده و تعهدی نسبت به آن ندارد بستری را فراهم کند تا سایر کشورها نیز تعهدات خود را ولو به مقدار حداقل عملیاتی نکنند.
وی تصریح کرد: آمریکا و اسرائیل تلاش میکنند با استفاده از ابزار آژانس در حقیقت این نهاد را به سازمان امنیتی خود تبدیل کنند در حالی که آژانس باید وجاهت فنی و قانونی خود را حفظ کنند و در این بازی وارد نشود.
آبنیکی با بیان اینکه آمریکا و اسرائیل اساسا نتوانستند در فضای فشار اقتصادی علیه ایران موفق عمل کنند، گفت: از این رو به دنبال این بودند که هم فشار را بر ایران افزایش دهند و هم مانع اجرای برخی تعهدات برجامی از سوی دیگر طرفین عضو برجام شوند و برجام را از اینکه هست نیز ناکارآمدتر کنند.
رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی در پایان خاطرنشان کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی بنا به این ادعا به دنبال آن است که ابزار فشاری در ویترین قانونی به دست آمریکا و رژیم صهیونیستی بدهد در حالی که خواسته آنها از ایران کاملا غیرقانونی است و این خواسته آژانس یک فشار سیاسی برای رسیدن به مقاصد سیاسی است و به هیچ عنوان وجاهت حقوقی و فنی ندارد.