گروهی از دانشمندان حوزه نجوم در دانشگاه ناتینگام بریتانیا طی یک تحقیق ادعا کردند که احتمالا دستکم ۳۶ حیات فرازمینی هوشمند در کهکشان راه شیری وجود دارد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، دانشمندان میگویند با این فرض که ۵ میلیارد سال زمان برای شکلگیری زندگی هوشمند روی سیارات دیگر مانند زمین نیاز است، حداقل باید دهها تمدن فعال در کهکشان ما وجود داشته باشد. این محاسبات را «حد اخترزیستشناسی کوپرنیکی» مینامند. حد اخترزیستشناسی کوپرنیکی در دو شکل وجود دارد که یکی از آنها حد «ضعیف» است که بیان میکند زندگی هوشمند روی هر سیارهای پس از ۵ میلیارد سال شکل میگیرد. حد بعدی، «قوی» نام دارد که عنوان میکند زندگی بین ۴ تا ۵ میلیارد سال پیش ایجاد شده است.
در تحقیق جدید از حد دوم استفاده شده و همچنین یکی از فرضیات آن، توسعه گونههای جدید در محیط غنی از فلز است، چراکه انسان نیز در چنین محیطهایی شروع به توسعه و پیشرفت کرده است. محققان از چنین فرضیاتی برای درک تعداد سیارات موجود در کهکشان راه شیری که میتوانند میزبان زندگی باشند، استفاده کردند.
کشف تمدن در کهکشان نیازمند دستگاههای قدرتمندی برای دریافت سیگنال است. این سیگنالها شامل مخابره رادیویی از ماهوارهها و تلویزیون نیز میشود. با توجه به این موارد، تخمین زده میشود در کهکشان ما ۳۶ تمدن هوشمند وجود دارد.
اما موضوع اینجاست که شاید این تعداد تمدن در جهان وجود داشته باشد، اما ارتباط با آنها سخت خواهد بود. زیرا میانگین فاصله ما با هر یک از تمدنهای احتمالی به ۱۷ هزار سال نوری میرسد که برقراری ارتباط را تبدیل به کاری چالش برانگیز میکند. این در حالی است که برخی سناریوها به این موضوع اشاره دارند که ما تنها تمدن پیشرفته در کهکشان هستیم و سایر تمدنها پیش از اینکه توسط ما شناسایی شوند، از بین رفتهاند.
در واقع، فرض بر این بنا شده است که یک تمدن هوشمند، مشابه آنچه در زمین داریم، حداقل باید ۱۰۰ سال دوام آورده باشد تا بتواند به مرحله ارسال امواج برسد. این امر بخشی جداناپذیر از محاسبات را تشکیل میدهد، چراکه شمار تمدنها به شکل زیادی بستگی به این دارد که آنها برای چه مدت امواجی رادیویی، تلویزیونی یا ماهواره ای، که حاکی از وجودشان باشد به فضای بیرونی ارسال کرده باشند.