آخرین اخبار:
کد خبر:۸۵۶۱۳۴

نخستین گام ترکیه در استفاده از «یوان» در معاملات بین‌المللی

بانک مرکزی ترکیه اعلام کرد در توافقی با بانک مرکزی چین، برای نخستین بار از تسهیلات یوان، پول ملی این کشور در معاملات بین‌المللی استفاده کرده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بانک مرکزی ترکیه اعلام کرد در معاملات روز پنجشنبه، شرکت‌های ترکی در بخش‌های مختلف، صورتحساب واردات خود از چین را با استفاده از یوان پول ملی این کشور پرداخت کرده اند.

گزارش می‌افزاید این اقدام ضمن اینکه همکاری بین ترکیه و چین را تقویت می‌کند باعث می‌شود بانک‌های تجاری دو کشور بتوانند به صورت سواپ با استفاده از ارز دو کشور به معاملات تجاری بپردازند.

کاهش ذخایر ارزی بانک مرکزی ترکیه که بخشی از آن ناشی از مداخلات بانک‌های دولتی این کشور برای تقویت لیره است این نگرانی را ایجاد کرده است که این کشور به ارز‌های خارجی نیاز دارد.

پیش از این نیز رسانه‌ها گزارش کرده بودند بانک مرکزی ترکیه در تلاش است تا خطوط مبادله‌ای با بانک‌های مرکزی انگلیس و ژاپن برقرار کند و خطوط مبادله موجود خود با قطر و چین را هم گسترش دهد.

سه برابر شدن خط تعویض لیر ترکیه با قطر به ارزش ۱۵ میلیارد دلار در ماه گذشته منجر به افزایش هشت میلیارد دلار ذخایر ارزی ترکیه شد، اما تحلیلگران می‌گویند که این مبلغ تا رفع نیاز‌های کشور فاصله زیادی دارد.

از ۲ سال پیش که اختلافات چین و آمریکا در عرصه‌های تجاری و اقتصادی افزایش یافته است بسیاری از نهاد‌های مالی و ارزی چین و حتی بانک مرکزی این کشور موفق شده اند استفاده از یوان را در مبادلات تجاری بین المللی افزایش دهند.

هدف چین از استفاده از یوان به عنوان یک ارز بین المللی در معاملات تجاری و ارزی و بهره گیری از آن در ارتباطات بانکی و مالی، کاهش وابستگی آن کشور به دلار آمریکا است و سال‌ها است برای تحقق این هدف تلاش می‌کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار