نگاهی به طرحها و لوایح مهمی که هفته گذشته در دستور کار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح روز (یکشنبه، اول تیرماه) به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ساعت ۸ و ۱۱ دقیقه و با حضور بیش از دو سوم نمایندگان آغاز شد. پیش از دستور صحن رئیس مجلس در نطق پیش از دستور با اشاره به صدور قطعنامه شورای حکام آژانس انرژی اتمی علیه ایران، گفت: این اقدام شورا گزینه مقاومت هوشمندانه و فعال را به گزینه راهبردی ملت ایران برای مقابله با دشمن تبدیل کرد.
در ادامه کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در تشریح گزارش خود از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی گفت: بخش کشاورزی چندکارکردی است، تولید، اشتغال و محیط زیست را در بر میگیرد، از این رو همه کشورها به کشاورزی توجه دارند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اصول ۳ و ۱۴۳ و بیانیه گام دوم اظهار داشت: در اسناد بالادستی تاکید بسیاری به کشاورزی شده است، از این رو لازم است آماری از فعالیتهای وزارتخانه ارائه دهم. در بخش کشاورزی ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بهره بردار داریم که سهم آنها از ارزش افزوده تولید ناخالص ملی ۸ درصد و بالغ بر ۴۰ میلیارد دلار برآورد میشود و اگر بخشهای پسین و پیشین سهم بخش کشاورزی را در نظر بگیریم، رشد افزوده تولید ناخالص ملی ۳۲.۵ درصد خواهد شد.
سپس روح الله عباسپور نماینده آوج و بوئینزهرا در مجلس با بیان اینکه پایداری تولید به صادرات محصولات مازاد بر نیاز کشور است، گفت: وزارت جهادکشاورزی زمینه صادرات کشمش را فراهم میکند. بعد از عباسپور، عبدالرضا مصری، نماینده کرمانشاه در مجلس به پشت تریبون رفت و وزارت جهاد کشاورزی را مسئول فساد ۸۰ هزار تن برنج وارداتی در انبارها دانست.
در ادامه میرتاج الدینی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو اظهار داشت: بیشترین سود محصولات کشاورزی نصیب دلالان میشود و کشاورزان زحمتکش با دستانی پینه بسته هیچ بهرهای از قیمت بالای محصولاتشان ندارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از اظهار نظر نمایندگان با تاکید بر ضرورت توجه وزارت جهادکشاورزی به بحث الگوی کشت گفت: پس از گذشت چند دهه، کشت گوجه فرنگی در استانهای جنوبی با قیمت کیلویی ۱۸۰ تومان برای کشاورز هیچ توجیهی ندارد.
خاوازی در بخش دوم سخنان خود و در پاسخ به سوالات نمایندگان با بیان اینکه الگوی کشت دو لایه دارد، گفت: لایه اول فنی است و بر اساس آن تشخیص میدهیم که چه محصولی کاشته شود تا کمترین افت عملکرد در آن زمینه وجود داشته باشد و از نظر فنی در این مورد اقدامات بسیار جامع و کاملی انجام شده است.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: نکته مهم در این میان بحث سیاستگذاری و الزامات قانونی این کار است که از رئیس مجلس، نمایندگان و دولت میخواهیم تا در این مورد به ما کمک کنند تا کشاورزان میان گیاهان پرقیمت و استراتژیک به سمت کشت گیاهان پرقیمت نروند.
سپس تریبون مجلس به وزیر جوان کابینه دولت رسید. محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات گفت: با توجه به موضوع وابستگی که یکی از موضوعات مهم زیرساختی شبکه ملی اطلاعات است، امروز به لطف فعالیت درخشان شرکتهای نوآور ایرانی به خودکفایی رسیدهایم و علی رغم همه تحریمهای بین المللی و به زعم فشارهای حداکثری، شکوفایی حداکثری داشتیم.
در ادامه فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس گفت: اکنون بیش از ۵۰ درصد ترافیک دادههای کل کشور به شبکه اجتماعی اینستاگرام اختصاص دارد در حالی که طبق قوانین نباید بیش از یک سوم ترافیک به مجموع پیامرسانهای خارجی اختصاص یابد.
دعوای لفظی نماینده تهران با وزیر ارتباطات
سپس محسن دهنوی نماینده مردم تهران در مجلس گفت: دولت آقای روحانی ما را در صنعت فضایی که جزو ۵ کشور برتر در این حوزه بودیم به پایینتر از ۱۵ کشور منتقل کرده است که تمامی این اقدامات به دست وزیر ارتباطات و فناوری انجام شده است.
در پایان رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تقویت شبکه ملی اطلاعات برای تامین نیازهای مردم و امنیت ملی ضرورت دارد، گفت: در حوزه صیانت از فضای مجازی، شاهد لجام گسیختگی بدون هیچ گونه سیاست گذاری هستیم که در هیچ یک از کشورهای اروپایی، اسکاندیناوی، شرق و غرب وجود ندارد. وی همچنین مطرح کرد: اقتصاد و فرهنگ دو اولویت مجلس یازدهم بوده که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشران و عامل حرکت دو اولویت مجلس یازدهم است.
در نهایت عضو هیات رئیسه مجلس بیانیه نمایندگان بیانیه بیش از ۲۴۰ نفر از نمایندگان ملت ایران در مجلس شورای اسلامی در واکنش به قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه جمهوری اسلامی ایران را قرائت کرد.
حواشی صحن علنی مجلس در روز یکشنبه حاشیه مجلس آن جا بود که با اعلام رئیس مجلس شورای اسلامی، جلسه علنی روز یکشنبه به مدت ۲۰ دقیقه تنفس برای اقامه نماز آیات تعطیل شد.
حاشیه دیگر این روز درگیری لفظی بین دهنوی نماینده تهران و وزیر ارتباطات بر سر تعطیل شدن صنایع فضایی کشور از زمان روی کارآمدن دولت تدبیر و امید بود که ساعاتی مجلس را دچار تشنج کرد.
صحن علنی مجلس در روز سه شنبه روز آخر جلسه مجلس یازدهم قبل از تعطیلات یک هفتهای نمایندگان، روز سه شنبه ۳ تیر ۹۹ برگزار شد که ابتدا جلسه غیر علنی و با حضور امیر سرتیپ حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره وضعیت دفاعی و امنیتی کشور بود و سپس جلسه با حضور وزیر کشور به طور علنی برگزار شد.
ابتدا قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور وزیر دفاع در نشست غیرعلنی گفت: امیرحاتمی در این نشست گزارشی درباره حوزه دفاعی و صنعتی نظامی کشور به نمایندگان ارائه کرد.
سپس پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس پشت تریبون مجلس رفت و اظهار داشت: ما بلافاصله پس از تعیین تکلیف کمیسیون اقتصادی مجلس و انتخابات هیأت رئیسه با توجه به اهمیت بحث اقتصادی و نیاز کشور به توجه ویژه به این مقوله جلسات خود را با مسئولین وزارت جهاد کشاورزی، وزارت امور خارجه و سایر بخشها آغاز کردیم و امروز نیز جلسهای با رئیس مجلس درباره شرایط ارزی کشور خواهیم داشت.
وی افزود: امیدواریم با هماهنگی و تعامل با همه نمایندگان و کارشناسان مجلس یازدهم خروجی مطلوبی در حوزه مسائل اقتصادی داشته باشد و بتوانیم شرایط را اصلاح کنیم.
سپس رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت اصلاح ساختار بودجه، گفت: باید به بازار بورس عمق ببخشیم و عرضه در بازار بورس اولویت باشد.
در ادامه وزیر کشور به تشریح عملکرد وزارتخانه مطبوع خود پرداخت و با تأکید بر ضرورت برقراری انسجام و وحدت ملی در شرایط کنونی، تصریح کرد: وزارت کشور انتخابات را بستری برای تقویت انسجام و وحدت ملی میداند. سپس رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر کشور خواستار رسیدگی به مسائلی، چون آسیبهای اجتماعی و عزل و نصبها شد.
در نهایت وزیر کشور در بخش دوم سخنان خود گفت: موضوع کاهش سرمایه اجتماعی نتیجه عملکرد همه ما است، هر کسی در این موضوع نقشی دارد و بیاعتمادی مردم و کاهش سرمایه اجتماعی برای کشور سمی مهلک است.
رئیس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به اظهارات وزیر کشور که برخی مسئولیت را برعهده وزارت کشور ندانست، استانداران را نمایندگان عالی دولت در استانها برشمرد.
در ادامه عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ۱۴ طرح را به صورت عادی اعلام وصول کرد. سپس متفکرآزاد عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نامه نمایندگان مجلس یازدهم خطاب به مقام معظم رهبری برای راهنمایی آنها درمسیر پیگیری منویات و دغدغههای ایشان را قرائت کرد.
در پایان عضو هیات رئیسه مجلس بیانیه ۲۰۲ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در واکنش به موضوع ایجاد محدودیتها برای شبکههای برون مرزی صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران را قرائت کرد.