وبینار تخصصی هم اندیشی مسائل فرهنگی دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان، با هماهنگی دفتر برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فنی و حرفهای با حضور مسئولان ذی ربط برگزار شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وبینار تخصصی هم اندیشی مسائل فرهنگی دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان، با هماهنگی دفتر برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فنی و حرفهای با حضور رضا مهدی، معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای، دستگردی، مدیرکل دفتر برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، گنجی، معاونت دفتر برنامه ریزی فرهنگی اجتماعی دانشگاه، حجت الاسلام و المسلمین کهساری، رئیس دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان سمنان، حجت الاسلام و المسلمین تدینی، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان، نقدی، رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان، روسای مراکز، معاونین و روسای ادارات امور فرهنگی دانشکدههای استان برگزار شد.
در ابتدای این وبینار، اسدی، معاونت دانشجویی و فرهنگی استان به بیان اهداف برگزاری این وبینار پرداخت.
سپس رییس دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان به تشریح بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی پرداخت و از مباحث مهم در این بیانیه را بحث تمدن سازی دانست. نقدی گفت: تمدن سازی بدون تولید علم، فرهنگ، فکر و اندیشه امکان پذیر نخواهد بود و انجام تمدن سازی قطعا در قالب بستر دانشگاه برای نسل جوان بسیار مهم و کلیدی است. وی دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان را به عنوان یکی از دانشگاههای مهارتی و تاثیرگذار استان برشمرد و گفت: این دانشگاه در ارائه خدمات اجتماعی پیشگام و فعال بوده و در دانشکده فنی و حرفهای دختران شاهرود اقدام به تولید ماسک بهداشتی، گان و ژل ضدعفونی کردهاند.
نقدی گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا به دانشکدههای فنی و حرفهای و کشاورزی استان سمنان در سراسر استان اعلام شده تا هماهنگی و همکاری لازم را با فرمانداریها و سایر دستگاههای اجرایی داشته و در راه خدمت رسانی به مردم از هر تلاشی دریغ نورزند.
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفهای فرهنگ را زیرساخت و پایه اکثر تحولات در جامعه دانست و سیاست عمده دانشگاه فنی و حرفهای را مشارکت حداکثری دانشجویان در تمامی امورات و استفاده از ظرفیتها و تجربه دانشگاههای برتر دنیا در این زمینه برشمرد.
دکتر مهدی فعالیتهای فرهنگی در دانشگاه را بر ۴ ستون و پایه ۱- کانونهای فرهنگی و هنری ۲- تشکلهای دانشجویی ۳- انجمنهای علمی ۴- نشریات مرتبط با دانشگاه دانستند و بر لزوم حمایت، نگاه ویژه و همچنین تقویت آنها تاکید کرد. مهدی در بخش دیگری از سخنان خود به فرمایشات امام خمینی (رض) و مقام معظم رهبری اشاره کرد و به تشریح نقش دانشگاه فنی و حرفهای در این زمینه پرداخت. وی همچنین همکاری و هماهنگی با تمامی نهادها و ادارات در استانها را ضروری دانست و در زمینه انعقاد تفاهمنامه همکاری با تمامی نهادها و سازمانها در جهت همکاری متقابل اعلام آمادگی کرد.
در ادامه مدیرکل دفتر برنامه ریزی فرهنگی اجتماعی دانشگاه فنی و حرفهای بر پتانسیل عظیم استان سمنان تاکید کرد و این استان را استانی بر پایههای غنی فرهنگ و ادب کشور دانست. دستگردی ضمن اشاره به زرخیز بودن مسائل فرهنگی استان و ترددهای زیاد در این استان و سابقه بسیار زیاد این استان در مسائل فرهنگی بر لزوم تبدیل این استان به شاه راه فرهنگی تاکید کرد. ایشان با اشاره بر تعداد ۳ هزار شهید والامقام استان سمنان به روح پاک و مطهر این عزیزان سلام و صلوات نثار کردند و غنای فرهنگی ادب و فرهنگ استان سمنان را در کشور ممتاز برشمرد.
وی با اشاره بر شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی، سوق خیل عظیمی از جمعیت کشور را به سمت و سوی مسائل فرهنگی و ایثار و شهدا را از برکات خون پاک و مطهر این شهید والامقام برشمرد. مدیرکل دفتر برنامه ریزی فرهنگی اجتماعی دانشگاه فنی و حرفهای اهم فعالیتهای این دانشگاه در سال ۱۳۹۹ را با محوریت معرفی شهدا و نشر زندگینامه این عزیزان به دانشجویان به عنوان الگوهای نمونه برشمرد.
دستگردی به پتانسیل انجمنهای علمی کشور اشاره کرد و انجمن علمی عمران دانشکده فنی و حرفهای پسران سمنان و انجمن علمی کامپیوتر دانشکده فنی و حرفهای دختران سمنان را در کشور ممتاز عنوان کرد. وی گفت: انجام فعالیتهای فرهنگی بصورت اشتراکی لازم و ضروری است و باید با کمک و همکاری متقابل دستگاههای اجرایی برنامههای فرهنگی متعددی اجرا شود و از دستگاههای تاثیر گذار در این زمینه را صدا و سیما برشمردند و بر لزوم گسترش همکاری دانشگاهها با صدا و سیما در زمینههای مختلف فرهنگی تاکید کرد. وی نقش اداره کل اوقاف و امور خیریه استان را بسیار راهبردی دانسته و بر لزوم وقف فعالیتهای فرهنگی در دانشگاه تاکید کردند و خواستار ایجاد وقف کارآفرینی و سوق خیرین و واقفین ارجمند به این سمت شد.
سپس رئیس دفتر نهاد مقام معظم رهبری، حجت الاسلام و المسلمین کهساری بر حدیثی از حضرت علی (ع) که فرمودند دین اسلام بر ۷ پایه استوار است اشاره کردند و این پایهها را مبنای اسلام بر عقل، حفظ شخصیت و آبروی افراد با رعایت صداقت و راستی، قرآن کریم بهترین نقشه برای رسیدن به کمال، دوستی و بغض بر اساس خدامحوری، رسیدن بخدا از طریق ولایت، مردم محوری (مردم سالاری) دینی و اخلاق محوری در رفتار با مردم بر شمرد. وی یکی از محورهای ارزیابی ادارات و مراکز آموزشی در بحث بیماری منحوس کرونا را تعداد فعالیتهای فرهنگی انجام شده دانستند و بر نقش بی بدیل امور فرهنگی با استناد به سخنان مقام معظم رهبری تاکید کرد.
حجت الاسلام و المسلمین تدینی، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان بر گسترش روابط اداره کل اوقاف و امور خیریه استان با دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان در ابعاد مختلف و به تشریح کار فرهنگی در ابعاد مختلف تاکید کرد.
معاونت دفتر برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فنی و حرفهای در این وبینار به ارائه گزارش برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری در سطح کشور و نحوه مشارکت دانشگاهها و دانشجویان در این زمینه پرداختند و بر لزوم مشارکت بالای دانشجویان در بخشهای مختلف این جشنواره تاکید کرد. گنجی بر لزوم تقویت و گسترش فعالیتهای دانشجو محور تاکید کردند و تقویت و گسترش انجمنها و کانونها دانشگاه را امری ضروری دانست.
دکتر ماندگارزاده، ریاست دانشکده فنی و حرفهای دختران شاهرود به همکاری با ارگانها و نهادهای مختلف در ایام بیماری کرونا در جهت تولید ماسک، گان و ژل ضدعفونی در این دانشکده در دو شیفت کاری و به تعداد روزانه ۴ هزار ماسک اشاره کرد و به ارائه گزارش عملکرد امور فرهنگی این دانشکده از جمله فضاسازیهای ورزشی و خوابگاهی و برپایی موکب اربعین پرداخت.
خوشنویسان، ریاست دانشکده کشاورزی امیرآباد دامغان ضمن اشاره به عملکرد فرهنگی دانشکده به حضور بسیجیان این مجموعه در طرح سمپاشی و ضدعفونی کردن فضای عمومی شهر دامغان اشاره نمود وبرخی از فعالیتهای مرکز خود را سرمایه گذاری بر روی دانشجویان در زمینه پیشگیری از اعتیاد و بزهکاریهای اجتماعی، اعزام به اردوهای جهادی و اردوی راهیان نور و برپایی ایستگاه سلامت برشمرد.
در ادامه محمودی، مسئول دبیرخانه انجمنهای علمی دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان بر لزوم فعالیتهای هر چه بیشتر انجمنهای علمی در سطح استان تاکید کردو پتانسیل و ظرفیت انجمنهای علمی را بسیار بالا دانست.