دبیر جشنواره هنری دانشجویی ققنوس استان گیلان گفت: متأسفانه بدلیل محدودیتهای ایجاد شده ناشی از شیوع بیماری کرونا؛ امکان برگزاری اختتامیه این جشنواره فراهم نشد که هفته آتی با رعایت مسائل بهداشتی برگزار خواهیم کرد.
محمدجعفر جعفری، دبیر جشنواره هنری دانشجویی ققنوس استان گیلان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: دبیرخانه این پنجمین جشنواره فعالیت خود را از اردیبهشت سال گذشته؛ با فراخوان آثار دانشجویان استان در ۱۴ رشته شروع کرد. اطلاع رسانی در سطح دانشگاههای استان صورت گرفت. از اواخر آذرماه کار بازبینی آثار شروع شد. نهایتا اواخر سال گذشته وارد مرحله داوری شدیم و به لطف خدا برگزیدههای جشنواره پنجم به دبیرخانه معرفی شدند.
جعفری مطرح کرد: ما در ۱۴ رشته فراخوان آثار داشتیم؛ شامل تئاتر (صحنه ای، خیابانی)، استندآپ کمدی، فیلم کوتاه، شعر، داستان کوتاه، نقاشی، طراحی، کاریکاتور، خوشنویسی، موسیقی، مداحی، عکس، پوستر، و پژوهشهای هنری. در مجموع بیش از ۴۰۰ اثر در ۱۳ بخش به دبیرخانه ارسال شد. نهایتاً آثارِ ۹ رشته از مرحله بازبینی به مرحله داوری راه پیدا کردند.
دبیر جشنواره هنری دانشجویی ققنوس استان گیلان با اشاره به توصیه به دانشجویانی که در ابتدای کارهای هنری هستند تصریح کرد: در بین دانشجویان؛ هنرمندان خوبی داریم که بصورت حرفهای فعالیت میکنند. برخی از این عزیزان، در عرصه هنر استان شناخته شده اند. در کنار این بزرگواران، استعدادهای فوق العاده خوبی داریم که باید رشد کنند و فعالیتهای خود را توسعه بدهند.
وی در ادامه گفت: پیشنهاد میکنم به هیچ وجه نگران این مسئله نباشند. هنرِ هنرمند به واسطه حضور در جشنوارهها دیده میشود. انتخاب شدن یا نشدن مسئله دوم است. برای ورود به دنیای حرفهای باید کار کنند و خودشان را در فرصتهای مختلف محک بزنن. حضور در جشنواره دانشجویی فرصت بسیار مناسبی است.
جعفری با اشاره به برگزاری اختتامیه جشنواره و معرفی برگزیدهها افزود: طبق برنامه، اختتامیه باید در بهمن ماه سال ۹۸ برگزار میشد. متأسفانه بدلیل محدودیتهای ایجاد شده ناشی از شیوع بیماری کرونا؛ امکان برگزاری فراهم نشد؛ که هفته آتی با رعایت مسائل بهداشتی، اختتامیه را بصورت محدود و با حضور دست اندرکاران، داوران و برگزیدگان جشنواره برگزار خواهیم کرد.
وی گفت: نکته دوم؛ جشنواره پنجم، به اذعان داوران که از اهالی باتجربه و شناخته شده هنر استان هستند هم به لحاظ کمیت و کیفیت آثار؛ هم به لحاظ اجرا، در مقایسه با دورههای قبل بسیار متفاوت و قدرتمند برگزار شد. اما ما به وضع موجود راضی نیستیم و با جدیت تلاش میکنیم تا سطح کیفی و کمی جشنواره ارتقاء پیدا کند.
دبیر جشنواره هنری دانشجویی ققنوس استان گیلان در مورد اهداف جشنواره اظهار کرد: یکی از مهمترین اهداف ما در جشنواره، آماده شدن برای تمدن سازی است و لازمه این آمادگی ایجاد بستر برای رشد حرفهای و بویژه محتوایی هنرمندان. باید تلاش کنیم تا هنرمندان در خلق آثار خود، با جهت گیری درست در مسیر این آرمان بزرگ گام بردارند. امیدواریم با خلق آثار هنری فاخر و ماندگار، جلوههای این تمدن نجات بخش و تعالی بخش به زیباترین وجه ممکن عرضه گردد. پس جهت گیری درست در خلق آثار اهمیت ویژهای دارد. از طرف دیگر رشد و ارتقاء حرفهای این عزیزان نیز دغدغهای بسیار جدی قلمداد میشود. هرچقدر آثار حرفهتر باشد، ماندگارتر و اثرگذارتر خواهد بود.