برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
خودروهای خودمختار خیلی هزینهساز هستند، زیرا مصرف انرژی در آنها بسیار است. از این رو برخی کارشناسان بررسی میکنند که آیا میتوانند این خودروها را با خودروهای برقی ادغام کنند یا خیر. البته برخی دیگر معتقدند که خودروهای خودمختار باید هیبریدی گازی- برقی بشوند. حال چندین دانشمند دانشگاه کارنگی ملون تخمین زدهاند که قدرت برق میتواند انرژی مورد نیاز این نوع خودروها را بدون کاهش عملکرد آنها تامین کند.
دانشمندان ویرجینیا تک در آمریکا برای تحقیقات خود که در مجله فیزیک نیچر به چاپ رسیده است، روی هفت مار برچسب ثبت حرکت چسباندند و با دوربینهای پرسرعت از پرواز این مارها از ارتفاعی به اندازه یک آپارتمان چهار طبقه فیلم گرفتند. محققان در یکسری از آزمایشهای خود، حرکت مار را شبیهسازی کردند تا دریابند که در نبود هر کدام از این فاکتورها چه اتفاقی میافتد. با حذف هر کدام از این فاکتورها، مار شبیهسازی به شدت سقوط کرد. آنها با انجام این آزمایشها در واقع فرضیه خود را ثابت کردند که حرکات موجی هوا، پایداری چرخشی مارها را در حین پرواز تضمین میکند و مانع سقوط آنها میشوند.
کارسینوم هپاتوسلولار (HCC) یکی از شایعترین نوع سرطانهای کبد است که در لیست تهاجمیترین نوع تومورهای سرطانی قرار دارد. بسیاری از روشهای شیمیدرمانی فعلی به دلیل نفوذ ضعیف دارو درون تومورهای صلب سرطانی اثربخشی بالایی ندارند. در جستجو برای روشهای جدید، محققان موسسه فناوری ایندیا در بمبئی، نانوذرات پلیمری چندکاره را طراحی کردهاند که میتواند برای مقابله با کارسینوم هپاتوسلولار استفاده شود. این روش که یک پلتفورم مبتنی بر فناورینانو است بهصورت پتنتی به ثبت رسیده است.
شرکت نانوکس (Nanox) موفق به تولید پارچهای شده که قادر به از بین بردن ویروس SARS-CoV-۲ در تستهای آزمایشگاهی است. نتایج آزمونهای انجام شده روی این پارچه نشان میدهد که تماس تقریبا دو دقیقهای این پارچه با ویروس موجب از بین رفتن ۹۹٫۹ درصد ویروسها میشود.
زیست مهندسان دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس دستکشی ساختهاند که از طریق یک اپلیکیشن گوشی هوشمند، زبان اشاره آمریکایی را در آن واحد به گفتار انگلیسی تبدیل میکند. محققان میگویند: امیدواریم دستکشمان راه جدیدی را برای افرادی باز کند که برای تعامل با دیگران از زبان اشاره استفاده میکنند. زیرا این افراد در تعامل با افراد سالم با مشکل ارتباطی مواجه میشوند و این دستکش میتواند این شکاف ارتباطی را به خوبی پر کند. البته این دستکش به افراد دیگر نیز کمک میکند که زبان اشاره یاد بگیرند.
ترکیب مواد ضدعفونی کار درستی نیست، اما برخی از افراد آن را انجام میدهند. در مدت شیوع کرونا اضطراب شدید درباره این موضوع و افزایش تلاشها برای تمیز و ضدعفونی کردن همه وسایل اطراف نباید ما را از اهمیت درست استفاده کردن مواد شیمایی غافل کند، استفاده درست و مناسب از این مواد بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. اما صنایع شیمیایی میتوانند به این امر کمک کنند. مسمومیتها در ایالات متحده در دوران شیوع بیماری کووید-۱۹ به صورت چشمگیری افزایش یافته است. طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) مسمومیتها در سه ماه اول سال ۲۰۲۰ نسبت به سال گذشته ۲۰درصد افزایش داشته است.