کد خبر:۸۶۲۲۴۳
در گفتگو با دانشجو؛

تنها: ارز بدهند نیاز کشور را تأمین می‌کنیم / تخصیص ۳ برابری ارز برای واردات تایر نسبت به تولید داخل!

سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران گفت: تخصیص ارز به واردات کالا‌های لوکس، سرعت رشد صنایع تولیدی را کاهش داده و از اشتغال و توسعه اقتصادی جلوگیری خواهد کرد.

مصطفی تنها؛ سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو ضمن اشاره به لزوم تسریع در تأمین ارز برای تأمین مواد اولیه صنایع تولیدی گفت: در سال گذشته حدود ۶۰۰ میلیون دلار به واردات تایر و نزدیک به ۱۶۰ میلیون دلار برای تأمین مواد اولیه صنعت تایر تخصیص داده شده است.

وی با بیان این‌که در حال‌حاضر تولیدکنندگان تایر با مشکلاتی از جمله عدم تأمین مواد اولیه روبه‌رو هستند، افزود: از دی‌ماه سال گذشته، تلاش‌های بسیاری صورت گرفته و اخیراً با تغییر مبنای ارز، گشایش اعتبار برای واردکنندگان تایر امکان‌پذیر شد.

سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران با اشاره به عدم تخصیص ارز نیمایی به تأمین ماشین‌آلات تولیدی تایر گفت: در ۳ ماهه ابتدایی سالجاری، شاهد رشد ۲۴ درصدی تولید انواع تایر در کشور بودیم. وی تصریح کرد: در حال‌حاضر تولیدات داخلی، چیزی حدود ۷۰ درصد نیاز کشور را تأمین می‌کند؛ این در حالیست که اگر از صنعت تایر حمایت بیشتری انجام می‌گرفت، در سال آینده این عدد به ۹۰ درصد هم می‌رسید.
 
تنها: ارز بدهند، نیاز کشور را تأمین می‌کنیم/ تخصیص ۳ برابری ارز برای واردات تایر نسبت به تولید داخل!
تنها با انتقاد از واردات بی‌رویه کالای لوکس آن‌هم در شرایط فعلی گفت: در حال حاضر طرح‌های بسیاری در صنعت تایر ناتمام مانده‌اند که برای تکمیل و بهره‌برداری نیازمند تخصیص ارز هستند. به نظر می‌رسد با تکمیل این پروژه‌ها، درصد قابل توجهی از نیاز کشور را در حوزه تایر تأمین خواهد شد.

وی ادامه داد: در حال‌حاضر می‌بایست با تولید داخلی و کاهش واردات کالا‌های لوکس، مسائل و مشکلات اقتصادی را حل کنیم و با تخصیص ارز به پروژه‌های نیمه تمامی که سرمایه کشور در آن‌ها محبوس شده است، میزان تولید را افزایش دهیم.

بیشتر بخوانید:


به گزارش دانشجو برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند ممنوعیت واردات کالا‌های لوکس و تخصیص ارز به واردات مواد اولیه و اقلام ضروری در شرایط تحریمی می‌تواند در راستای مدیریت بهینه منابع ارزی راهگشا باشد. اظهارات سخنگوی انجمن صنعت تایر مبنی بر اختصاص ۱۶۰ میلیون دلار به تأمین مواد اولیه صنعت تایر در حالیست که بر اساس آمار ارائه شده از سوی سامانه همتا، در سال گذشته حدود ۸۴۰ میلیون یورو صرف واردات گوشی‌های تلفن همراه با قیمت بیش از ۳۰۰ یورو یا همان گوشی‌های لوکس شده است.

با اینحال هفته گذشته، وزارت صمت از تصمیم خود مبنی بر ممنوعیت واردات موبایل لوکس که واکنش‌های بسیاری در پی داشت، عقب‌نشینی کرد. حال باید دید در شرایط فعلی که کشور دچار محدودیت منابع ارزی است، از واردات کالا‌های لوکس جلوگیری می‌شود و یا اینکه این تصمیم هم به فراموشی سپرده می‌شود؟
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار