گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو - حمیدرضا بخشی؛ دانشگاهها و تشکلهای دانشجویی رفته با وضعیت فعلی هماهنگتر میشوند؛ منظور از وضعیت فعلی نیز، غیر حضوری بودن تمام امور مربوط به فضای دانشگاهی است. برگزاری کلاسها و امتحانات داخل سامانههای آموزشی دانشگاهها، انتشار نشریات دانشجویی به صورت الکترونیکی در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی و حتی برگزاری انتخابات کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهها و انتخابات تشکلهای دانشجویی با حفظ مقررات و آئیننامهها به صورت غیر حضوری و الکترونیکی شده است. این هم شرایطی است که به اجبار در آن قرار گرفتهایم.
در این میان، نشریات دانشجویی را میتوان مهمترین اصل زنده ماندن دانشگاه و فضای دانشجویی دانست؛ زمانی که با گسترش فضای پیامرسانها و شبکههای عدهی زیادی بر این باور بودند که دورهی انتشار و تهیه و تولید نشریات مکتوب گذشته است و آنها تاثیرگذاری خود را از دست داده اند؛ اما ایام کرونا و انتشار منظم و تاثیرگذار نشریات دانشجویی به صورت الکترونیکی در دانشگاهها، نقض کننده تمامی آن باورهای غلط در خصوص نشریات دانشجویی است.
فعالین نشریات دانشجویی منظم شمارههای جدید نشریات خود را منتشر میکنند؛ عمده مسائل بررسی شده در نشریات را میتوان به مسائل روز سیاسی، بیماری کرونا و عملکرد آموزشی دانشگاهها دسته بندی کرد.
جمعه بازار نشریات دانشجویی این هفته با بررسی ۵ نشریه دانشجویی در خدمت شماست، جهت مطالعه و دسترسی به فایل نشریات دانشجویی روی نام نشریات کلیک کنید.
شماره ۷۶ نشریه دانشجویی «میدان انقلاب»، به همت بسیج دانشجویی دانشگاه شریف منتشر شد؛ در این شماره از نشریه دانشجویی «میدان انقلاب» به بررسی جوانب مختلف ایالات متحده آمریکا پرداخته است. استثمار زیر سایهی درخت آزادی، روایتی از دویست و چهل سال میهن پرستی آمریکایی، مصاحبه با خانم مرضیه هاشمی خبرنگار و تحلیلگر مسائل آمریکا و دموکراسی در آمریکا از جمله مطالب مهم این نشریه دانشجویی است.
شماره بیست و یکم نشریه دانشجویی «کاری نو»، به همت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی فسا منتشر شد؛ در این شماره از نشریه دانشجویی «کاری نو» به مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی با عناوین چون لزوم چـپگرایی در ایران، همیشه پای یک زن در میان است، سردارمان را خودیها کشتند و زیر آسمان همین شهر پرداخته شده است.
دهمین شماره نشریه دانشجویی «هفت تیر»، به همت بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی منتشر شد؛ چندی پیش موسوی خوئینی در نامهای خطاب به رهبر انقلاب اسلامی از برخی موارد که خود و هم فکرانش باید پاسخگوی آنها باشند، انتقاد کرده است؛ در این شماره از نشریه دانشجویی «هفت تیر» مهم ترین مواضع چهرههای سیاسی و دانشجویی علیه نامه موسوی خوئینیها بازخوانی شده است.
نامه سرگشاده بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی به آقای موسوی خوئینیها و نامه ۱۵ دفتر بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران به خوئینیها از جمله مواضع منتشر شده در این نشریه دانشجویی است.
دومین ویژه نامه نشریه دانشجویی «تحکیم» به همت اتحادیه دفتر تحکیم وحدت منتشر شد؛ در این شماره از ویژه نامه نشریه دانشجویی «تحکیم» به صدا و سیما پرداخته شده است؛ بررسی این مسئله که، صدا و سیما تا چه اندازه توانسته است، به عنوان یک رسانهی مردمی در جامعه ایفای نقش کند؟، محوریت این نشریه دانشجویی است.
شماره ۳۰ نشریه دانشجویی «قلم»، به همت بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی منتشر شد؛ در این شماره از نشریه دانشجویی «قلم» به مجلس یازدهم، بررسی فیلم جنجالی نقدینه، ورود نفت کشهای ایران به مرزهای ونزوئلا دوگانه تخصص و تعهد پرداخته است؛ بررسی روند تحصیل دانشجویان ورودی سال ۹۵ هم یکی از مطالب خوب این نشریه دانشجویی است.