کد خبر:۸۶۴۹۷۷
خاندوزی در گفتگو با دانشجو:

حضور لابی‌گرها در کمیسیون اصل ۴۴ مانع رسیدن به اهداف اولیه است / رسانه‌ها و دانشجویان حضور افراد دغدغه‌مند را مطالبه کنند

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: سه محور اصلی تشکیل کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی پرکردن خلاء های قانونی، رفع ایرادات قانونی و عمل به وظایف نظارتی در حوزه تولید ملی است.

سیّد احسان خاندوزی، نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پیرامون تشکیل کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: نمایندگان در نشست علنی روز یکشنبه، ۲۹ تیرماه مجلس شورای اسلامی در جریان تقاضای تشکیل کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی با ۱۴۵ رأی موافق، ۷۰ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۴ نماینده حاضر در جلسه، تشکیل این کمیسیون را به تصویب رساندند.

وی در ادامه گفت: کمیسیون اصل ۴۴ در مجلس در هفته گذشته دوباره رأی‌گیری شد و قرار بر این شد که در هفته بعد از تعطیلات که می‌شود دو هفته آینده اعضا و سایر مسائل مربوط به آن مشخص شود. در دوره‌های مجلس‌های قبلی نیز یک تعداد از کمیسیون‌هایی مثل کمیسیون حمایت از تولید ملی و نظارت بر اصل ۴۴ رأی‌گیری می‌شده است و بعدازآن فعالیت خود را آغاز می‌کرده است.

خاندوزی با تأکید بر محورها و وظایف این کمیسیون گفت: سه محور اصلی تشکیل این کمیسیون‌ها پرکردن خلاء های قانونی، رفع ایرادات قانونی و عمل به وظایف نظارتی در حوزه تولید ملی است که نمایندگان مجلس یازدهم را بر آن داشته به فکر تشکیل کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی بیفتند. چهار قانون در مجالس هشتم، نهم و دهم به تصویب رسید که عبارت‌اند از قانون اجرای سیاست‌های اصل ۴۴، قانون بهبود فضای کسب‌وکار، قانون استفاده حداکثری از ساخت داخل و قانون رفع موانع تولید که در جهت حمایت از تولیدات داخلی بودند و احکام و آیین‌نامه‌های آن نیز موجود است و هم‌اکنون نیاز به نظارت بر اجرای آن وجود دارد.

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی اظهار کرد: کمیسیون حمایت از تولید ملی و نظارت بر اصل ۴۴ که در مجلس قبل تشکیل‌شده بود، از کل فعالیت‌های مربوط به نظارت بر اصل ۴۴ فقط به قسمت‌های مربوط به بند الف که مربوط به باز شدن فضا برای بخش‌های غیردولتی و کاهش موانع تولید و تسهیل کسب‌وکار تسهیل است فعال بوده است اما در قسمت‌های دیگر مثل بند ب و ج و مسائل مربوط به خصوصی‌سازی تقریباً هیچ کاری در دوره قبلی مجلس شورای اسلامی نکرده است.

سید احسان خاندوزی بیان کرد: در فرصتی که باقی‌مانده است تا این کمیسیون در مجلس شورای اسلامی تصویب شود و اعضای آن مشخص شود، باید نهادهای مطالبه گر، رسانه‌ها و دانشجویان فضاسازی کنند که افراد دغدغه مند و جدی و مؤثر بتوانند این مسئولیت‌ها را بر عهده بگیرند. چراکه مهم است که افرادی که دغدغه تولید و صنایع را دارند این مسئولیت را به عهده گیرند تا افرادی که صرفا با لابی‌گری بخواهند رأی نمایندگان را بخرند. اینکه باید تا زمان انتخاب مسئولین این کمیسیون این مطالبه گری ادامه داشته باشد.

وی گفت: در حال حاضر یکسری برنامه‌ها و اهداف و آرمان‌ها برای این کمیسیون می‌توان متصور شد اما نمی‌توان گفت که چقدر به سمت این اهداف می‌توان دقیق نزدیک شد و باید منتظر ماند و دید که چه افرادی آن را دست می‌گیرند و چه اقداماتی انجام می‌دهند. این مسئله خیلی زیاد به رئیس این کمیسیون بستگی دارد که این فرد تا چه میزان به مسئله موردنظر کمیسیون اعتقاد و دغدغه دارد و چقدر می‌تواند در جهت درست آن را جلو ببرد. اگر آدم‌هایی سرکار بیایند که برای رفع مشکلات و مسائلی که در این ۱۵ سال برای اصل ۴۴ و به دنباله آن شرکت‌ها و صنایع به وجود آمد، دغدغه جدی دارند، خب می‌توان امیدوار بود ولی اگر افرادی بر سرکار بیایند که به‌راحتی خریدوفروش می‌شوند، خب نمی‌توان به آن اهداف اولیه نزدیک شد. چون از الان معلوم نیست که چه ترکیبی به آن ورود پیدا می‌کنند و ما در تلاش هستیم که افراد خوب و مورد قبولی این جایگاه‌ها را بر عهده بگیرند. درواقع این کمیسیون خیلی به افراد بستگی دارد و این موضوع بسیار مسئله مهمی است و الان نمی‌توان به‌راحتی از آن صحبت کرد.

خاندوزی در پایان با اشاره به اینکه کمیسیون اصل ۴۴ قرار نیست در ریز مسائل به‌صورت تخصصی وارد شود، گفت: در این کمیسیون قرار نیست که ریز جزئیات و کارها بسته شود و به مسائل قوانین و آیین‌نامه‌های اصل ۴۴ پرداخته شود و این مسائل بیشتر به خود مرکز ارزیابی و نظارت بر سیاست‌های کلی نظام برمی‌گردد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار