دبیر کل جامعه اسلامی دانشجویان گفت: با وجود یک دولت پیر و خسته که فعالیت نمیکند و همه چیز را به هم گره میزند، نباید به اصلاح وضعیت اقتصادی هم خوشبین باشیم.
محمد زادمهر، دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ضعف نظارت را یکی از عوامل موثر در تشدید گرانیها دانست و گفت: سازمان حمایت از مصرف کننده و دیگر بخشهای ذی ربط کار خود را در بخش نظارت بر بازار به درستی انجام نمیدهند.
وی افزود: بخشهای نظارتی ضمن اینکه تعیین نمیکنند که اقلام باید چگونه به مردم فروخته شوند و چه قیمت مصوبی داشته باشند در بخش نظارت هم وظیفه خود را در مقابله و برخورد با گران فروشیها و احتکار یا انجام نداده اند و یا به درستی انجام نمیدهد پس ضروری است که ما هم در بحث قیمت گذاری و قانونگذاری و هم در بحث نظارت سختگیرانه عمل کنیم، چون به هر ترتیب بعضی افراد سودجو در جامعه وجود دارند و هر چه هم قانون سخت گیرانه باشد مسیری را برای عبور از قانون پیدا میکنند.
وی با اشاره به خلاءهای قانونی برای مقابله با گرانیها تصریح کرد: در برخورد با گرانیها مجازاتها باید به نحوی تعیین شوند که بازدارندگی را ایجاد کنند و این نکته مهمی است.
دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه یکی از تبعات اقتصادی گرانیها این است که سبد خانوارها کوچک و کوچکتر شده و اقشار مختلف از جمله کارگران و صاحبان مشاغل آزاد و کسب و کارهای خرد توان خرید خیلی از اقلام را از دست داده اند، گفت: فقر یکی از تبعات اجتماعی گرانیها است. به هر روی فشارهای اقتصادی جدای از اینکه موجب میشوند سرمایه اجتماعی نظام آسیب جدی ببیند تبعات اجتماعی زیادی را هم به دنبال خواهد داشت به گونهای که بذهکاریها در جامعه افزایش خواهند یافت.
زادمهر تصریح کرد: در شرایط تحریم اصلیترین موردی که باید به آن توجه کنیم توجه به داخل است یعنی باید نگاهمان به داخل و توسعه تعامل با کشورهای منطقه باشد؛ ضمن اینکه باید به تولید داخل و جهش تولید توجه کنیم در واقع در شرایط تحریم ما باید روی پای خود بایستیم و خودمان نیاز خودمان را تامین کنیم.
وی بیان کرد: با وجود یک دولت پیر و خسته که فعالیت نمیکند و همه چیز را به هم گره میزند نه تنها نباید آینده خوبی را برای دولت متصور شویم بلکه نباید به اصلاح وضعیت اقتصادی هم خوشبین باشیم. از طرفی نمایندگان باید این دعواهایی را که در مجلس وجود دارد را حل کرده و به معیشت و اقتصاد رسیدگی کند؛ البته تا طرحها در مجلس تصویب شوند و مراحل تایید، ابلاغ و اجرا را طی کنند و تاثیر خود را بر جامعه بگذارند و البته اگر دولت هم پای کار باشد مدت زمانی زیادی طول میکشد با این وجود بنده نسبت به اصلاح وضعیت اقتصادی به این معنا که جامعه یک نفس راحت بکشد، خیلی خوشبین نیستیم.
دبیر کل جامعه اسلامی دانشجویان گفت: نکته مهم این است که کشورمان امروز به کار جهادی، روحیه جهادی و کار شبانه روزی نیاز دارد تا بتوانیم خسارتهایی را که در این چند سال ایجاد شده را جبران کنیم؛ اگر چه این روحیات را در دولت نمیبینیم مگر اینکه مجلس با توجه به مشکلاتی که ذکر شد بتواند فعالیتی را انجام دهد.