آخرین اخبار:
کد خبر:۸۶۶۵۱۶
صادق‌نیا:

حق مطلب در حوزه ادبیات دفاع مقدس ادا نشده است

به گفته رئیس اداره حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نیروی ارتش نظام جمهوری اسلامی، آنگونه که باید و شاید حق مطلب بویژه حق ارتش در تبلیغات جنگ ادا نشده است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محسن صادق نیا مسئول انتشارات سوره سبز و رئیس اداره حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با «رادیو گفتگو» به موضوع ادبیات دفاع مقدس، خاطره گویی و جمع آوری آثار در حوزه دفاع مقدس پرداخت و اظهار کرد: قالب داستان و رمان یکی از بهترین قالب‌ها در انتقال مطالب است. در واقع داستان اهرمی است در اختیار نویسندگان که می‌توانند مفاهیم مورد نظر خورد را به مخاطب و به بهترین نحو منتقل کنند.

وی افزود: در حوزه دفاع مقدس که انتشارات سوره سبز در آن فعالیت ویژه دارد، در زمینه داستان و رمان در حوزه دفاع مقدس اقدامات بسیار زیادی صورت گرفته است. کتاب "هفت" که براساس زندگی شهید سرلشکر مصطفی پژوهنده نگارش شده است ظرف مدت کمتر از ۴سال به چاپ دهم رسیده است. یا کتاب "من زنده‌ام" که براساس زندگی مرد نامیرای جنگ سرتیپ احمد دادبین منتشر شده و به چاپ پانزدهم رسیده است و کتاب "کیمیای مجنون" براساس زندگی شهید اقارب پرست، کتاب "داستان اسماعیل" براساس زندگی قهرمان دفاع از خرمشهر ارتش، کتاب اسماعیل زارعیان، کتاب "روایت یک مرد" بر اساس زندگی شهید نصرت زاد به زینت طبع آراسته شده و بسیاری از کتاب‌های دیگر از منشورات انتشارات سوره سبز است. با تمام این تفاصیل نمی‌توان گفت که وضعیت خوب است و این‌ها تنها قطره‌ایی از دریاست.

سرهنگ صادق نیا در ادامه گفت: نیرو‌های مسلح و بویژه ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران هشت سال دفاع مقدس نزدیک به ۲هزار و ۶۰۰نفر نیروی وظیفه و سرباز را آموزش دادند و در قالب یگان‌های سربازی در جنگ شرکت دادند و با این تعداد کتاب این مفاهیم در تاریخ ماندگار نخواهد ماند. بنده معتقدم آنگونه که باید و شاید حق مطلب بویژه حق ارتش در تبلیغات جنگ ادا نشده است و باید بتوانیم زحمات این دسته از رزمندگان ارتش را هم ادا کنیم.

وی اظهار داشت: در حوزه ادبیات دفاع مقدس و استخراج این گنج و خاطره‌ها معمولا رزمندگانی که در ارتش حضور داشتند، بویژه فرماندهان کمتر همکاری می‌کنند، ارتش جمهوری اسلامی ایران پایبندی‌هایی به لحاظ مسائل حفاظتی دارد و گرفتن خاطرات از فرماندهان ارتش مقداری مشکل است و می‌توان گفت که یکی از دلایل موفقیت ارتش در طول دوران دفاع مقدس پایبندی نسبت به اصول حفاظتی بوده است.

صادق نیا همچنین درباره تاثیرگذاری فیلم در عرصه دفاع مقدس گفت: کتاب‌های منتشر شده در حوزه دفاع مقدس باید منبع اقتباس قرار بگیرند و از آن آثار تلویزیونی و سینمایی ساخته شود. اگر رویکرد ناشران و فعالین عرصه دفاع مقدس در حوزه آثار مکتوب از بخش دولتی به بخش خصوصی و برون سپاری تغییر پیدا کند این موضوع تا حد زیادی می‌تواند حل شود.

وی در خصوص آسیب شناسی حوزه ادبیات دفاع مقدس گفت: مشکلات اقتصادی مردم در این برهه از زمان، یکی از موارد است که از همه بیشتر در بحث کتاب و کتابخوانی تاثیرگذار بوده است. هر چند فرهنگ از اقتصاد مهمتر است، ولی به هر حال اقتصاد یک موضوع پایه‌ای است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار