عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور اعلام کرد: ۶۰ درصد بیمارانی که در آی سی یو بستری میشوند دچار سوء تغذیه هستند. چرا که دریافت غذایی خوبی ندارند. این بیماران باید با انواع تغذیههای حمایتی مدیریت شوند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، سیده زهرا شریعت پناهی با بیان این مطلب گفت: وقتی بیماری با سوء تغذیه در آی سی یو بستری میشود نسبت به بیماری که سوء تغذیه ندارد، با وضعین دشواری مواجهه میشود.
وی افزود: سوء تغذیه متابولیسم بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. به طوری که دوران بستری بیمار طولانی میشود و منجر به عفونت زخم، عفونت خون، عفونت ادراری، نارسایی ارگانهای بدن و ... میشود.
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور ادامه داد: عوارض و مرگ و میر در افرادی که دچار سوء تغذیه هستند، بیشتر از افرادی است که سوء تغذیه ندارند و این افراد را باید بیشتر غربال کنیم.
شریعت پناهی انواع تغذیههای حمایتی برای بیماران دچار سوء تغذیه در آی سی یو را از طریق دهانی، لولهای و وردیدی دانست.
وی درباره بستری بیماران دچار سوختگی در آی سی یو گفت: به دلیل اینکه سطح زیادی از بدن بیمار دچار سوختگی شده است، برای ترمیم بافت، بدن نیاز به کالری و پروتئین بیشتر به همراه افزایش مصرف ویتامینها و املاح دارد.
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در ادامه به بیماران کرونایی بستری در آی سی یو اشاره کرد و افزود: بیماران کرونایی بستری در آی سی یو و سایر بخشهای عادی دچار سوء تغذیه میشوند که مهمترین عامل آن بی اشتهایی زیاد به علت افزایش فاکتورهای التهابی در بدن است. در مرحله اول با تجویز داروهای اشتهاآور و غذاهای کم حجم با کالری بالا و ترجیحا به شکل مایع و یا نیمه جامد، دریافت غذا را افزایش میدهد. در مراحل بعدی از پودرهای پروتئینی و غذایی استفاده میکنیم؛ و در انتها از تغذیه با لوله یا ووردیدی کمک میگیریم.
شریعت پناهی بر تنوع مواد غذایی بعد از بهبود بیماران کرونایی بستری تاکید کرد و اظهارداشت: برای این افراد همه مواد گروه غذایی اعم از کربوهیدرات ها، پروتئینها به مقدار زیادتر از افراد سالم، میوه، سبزی و لبنیات لحاظ شود و بعد از مرخص شدن از بیمارستان نیز تا چند هفته این رژیم ادامه داشته باشد.
وی افزود: دریافت ویتامینها و املاحی که از آنتی اکسیدانها برخوردار هستند، برای بیماران بهبود یافته کرونایی مفید است. چرا که اکسیدانهای خون این افراد بالا میرود.
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور بر طب سنتی جهت تغذیه بهبودیافتگان اشاره کرد و گفت: طب سنتی نیز برای خود دارای اعتقاداتی است و در این طب آمده بیماران کرونایی برخی موادغذایی واجد طبع سرد مثل ماست را بهتر است مصرف کنند. از آنجایی که طب جدید برای رد این ادعا دلیل علمی محکمی ندارد، بنابراین توصیههای طب سنتی میتواند ارزشمند باشد. همچنین طب سنتی معتقد به مصرف ادویههای گرم مثل دارچین است و از آنجایی که در طب جدید نیز اثر ضدالتهابی و ضداکسیدانی آنها اثبات شده است، مصرف آنها میتواند مفید باشد.