درحالی که تنها چند روز به برگزاری کنکور سراسری باقی مانده بود، اما طبق درخواست مسئولان وزارت علوم و سازمان سنجش، برگزاری این آزمون مجددا به تعویق افتاد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیامعصومی – روز از نو روزی از نو، حال که کنکورهای دکتری و کارشناسی ارشد طبق گفته مسئولان با بالاترین درصد رضایتمندی و رعایت پروتکلهای بهداشتی در این روزهای کرونایی برگزار شد، اما دوباره وزیر بهداشت کنکور سراسری را به تعویق انداخت و گویا این تصمیم درنتیجه درخواست مسئولان وزارت علوم و سازمان سنجش از آنها بوده است.
درحالیکه صبح دیروز منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صحبت از امیدواری برای برگزاری کنکور سراسری در موعد مقرر میکرد، اما کمتر از ۱۲ ساعت بعد این صحبت، وزیر بهداشت خبر از تعویق کنکور داد.
سعید نمکی در پست اینستاگرامی خود درباره جلسه با وزیر علوم، رییس سازمان سنجش و تعدادی از نمایندگان مجلس نوشت: وزیر علوم و رییس سازمان سنجش اعلام کردند که اجرای پروتکلهای سختگیرانه در این زمان باقیمانده میسر نیست مگر این دستوالعملها برای برگزاری آزمون سراسری تغییر کند.
وی در ادامه نوشت: در این جلسه اعلام کردم به عنوان وزیربهداشت و متولی سلامت این کشور قطعا سلامت فرزندانمان برای ما در اولویت است و از این پروتکلهای سختگیرانه کوتاه نخواهم آمد لذا به مسئولان برگزاری کنکور اعلام کردم اگر واقعا نمیتوانید این دستورالعملها را به درستی اعمال کنید با برگزاری کنکور در این تاریخ مخالفم و تاکید میکنم که کنکور را به زمانی موکول کنید که بتوانید از لحاظ فضا و امکانات تمام ضوابط و دستورالعملهای ابلاغی وزارت بهداشت را فراهم کنید.
وزیربهداشت اعلام کرد: پیشنهاد وزارت علوم تعویق یک ماهه برگزاری کنکور سراسری بود که قرار شد در ستاد ملی کرونا مطرح شود.
تائید کارشناسانه بودن مطالبه قالیباف از سوی وزارت بهداشت محمود رضوی مشاور رییس مجلس در تویئتر عنوان کرد: نامه سازمان سنجش مبنی بر ضرورت تعویق کنکور به منظور اجرای صحیح پروتکلها، کارشناسی بودن مطالبه قالیباف را تائید کرد. یقینا پذیرش نظر کارشناسی توسط وزارت بهداشت و سازمان سنجش و اعلام آن نشان دهنده مسئولیت پذیری این عزیزان در مقابل سلامت داوطلبان است.
برای برگزاری کنکور سراسری زمان میخواهیم
منصور غلامی، وزیر علوم گفت: آزمون سراسری دانشگاهها به دلیل افزایش فاصلهگذاری اجتماعی و بستهبندی جدید دفترچههای کنکور براساس حوزههای جدید به تعویق افتاد. اظهار نظر وزیر بهداشت طبق پروتکلهای جدید است که برای اجرای آن به زمان بیشتری نیاز داریم. افزایش فاصله اجتماعی از یک متر و ۶۰ سانت به دو متر یکی از دلایل اصلی تعویق کنکور سراسری است و سازمان سنجش برای اعمال این فاصلهگذاری به وقت بیشتری نیاز دارد.
وی افزود: به دلیل افزایش حوزههای کنکور سراسریف دفترچه سوالات باید در قرنطینه باز و دوباره براساس حوزههای جدید بستهبندی شود که سازمان سنجش در این فاصله قادر به انجام چنین کاری نبود.
اجرای شروط وزارت بهداشت زمان لازم دارد
ابراهیم خدایی رییس سازمان سنجش بیان کرد: طی چند روز گذشته پروتکلهای بهداشتی تغییر کرد و وزارت بهداشت برای برگزاری کنکور دو شرط گذاشت. این در حالی بود که سازمان سنجش بستهبندی سوالات کنکور را تمام کرده و در مرحله ارسال آن به استانها و شهرهای محل برگزاری براساس پروتکلهای کارشناسی ارشد بود.
خدایی افزود: اولین شرط وزارت بهداشت افزایش فاصله صندلیها به دو متر بود که امکان فراهم کردن فضا با این شرایط برای ما مقدور نبود و شرط دوم این بود که در استانهای گرمسیری سالنها باید سطح اشغال ۲۰ درصدی داشته باشند که این مورد هم با توجه به ظرفیت مراکز برگزاری کنکور برای ما میسر نبود.
اعضای ستاد کرونا و دولت با یکدیگر اختلاف دارند / حرف اول و آخر را وزیر بهداشت بزند
نمایندگان مجلس که هم این مدت برای اخبار سنگ داوطلبان را برای تعویق کنکور سراسری به سینه میزدند این ماجرا را درحالیکه گفته میشود برای اعمال پروتکلهای بهداشتی سختگیرانهتر است، به پای خود نوشتند. احمد نادری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در توئیتر نوشت: به لطف الهی و با تلاش دلسوزان بالاخره دوستان دولتی مخصوصا سازمان سنجش و وزارت علوم را متقاعد کردیم که اهمیت سلامت دانشجویان و خانوادههایشان از کنکور بیشتر است.
از طرف دیگر این نماینده پیگیر مجلس در یک برنامه تلویزیونی درباره جلسه دیروز وزیر بهداشت که از قضا خود او اصلا در آن جلسه حضور نداشته است، گفت: وقتی اصرار وزارت علوم و دولت را برای برگزاری کنکور دیدیم اعلام کردیم حتما باید با رعایت سختگیرانه پروتکلهای بهداشتی باشد، چون در دو کنکور قبلی این موارد رعایت نشده بود.
نادری از وجود اختلافاتی بین اعضای ستاد ملی مبارزه به کرونا و برخی اعضای دولت برای به تعویق انداختن کنکور خبر داد و افزود: به خاطر این اختلافات است که وزیر بهداشت اعلام کردند پیشنهاد تعویق یکماهه باید به تصویب ستاد کرونا برسد و پس از تصمیم گیری ستاد زمان نهایی برگزاری کنکور اعلام خواهد شد. همانطور که در مجلس هم مورد تاکید است ضمن محترم بودن نظر تمامی اعضای ستاد، اما حرف اول و آخر را در بحث بهداشت باید وزیر بهداشت بزند.
زمان جدید برگزاری کنکور با تصمیم ستاد کرونا اعلام میشود
حریرچی مشاور کل وزیر بهداشت نیز در برنامه تلویزیونی بیان کرد: برگزاری کنکور سراسری با رعایت پروتکلهای بهداشتی تصویب شده است. اما چون همکاران ما در وزارت علوم اعلام کردند اجرای پروتکلهای سختگیرانه در تمام مناطق امکانپذیر نیست و درصورت امکان قدری وزارت بهداشت برای رعایت آنها در آن مناطق کوتاه بیاید، اما این امر مورد قبول واقع نشد و قرار شد به صورت اضطراری این موضوع در ستاد ملی کرونا مطرح شود و درصورت تصویب ستاد کرونا نظر مسئولان وزارت علوم تعویق یکماهه برگزاری کنکور سراسری را داشته باشیم.
تعویق برگزاری کنکور سراسری علیرغم آنکه در ظاهر بسیار مناسب به نظر میرسد، اما با نگاهی دقیقتر چند نکته مبهم را یادآور میشود، مگر نه اینکه ستاد کرونا تاکید میکند که در شهریور و مهر به دلیل بیماری آنفولانزا با شیوع مجدد کرونا مواجهیم پس چرا باید برگزاری رویداد بزرگی را چندباره به تعویق انداخته و شرایط را حساستر کنیم؟ آینده پسرانی که سرباز هستند و تنها زمان کوتاهی برای پذیرش در دانشگاه فرصت دارند، چه میشود؟ با تعویق یکماهه کنکور دیگر دانشگاههای کشور برای ورودی مهر یا حتی آبان ماه پذیرش جدید نخواهند داشت و پذیرفته شدگان چه زمانی پذیرش میشوند؟
اجرای سریع پروتکلها برای آزمونهای دکتری و ارشد شدنی بود اما برای کنکور سراسری نه؟ البته برخیها نیز معتقدند که طبق گفته وزیر علوم برای برنامهریزی حذف کنکور و تشویق داوطلبان به سمت رشتههای بدون کنکور دانشگاهها، احتمالا مسئولان قصد دارند تا با این کار داوطلبان را از شرکت در کنکور منصرف کرده و آنها را بدون دغدغه به ثبتنام در رشتههای بدون کنکور سوق دهند مگر نه چطور ممکن است اجرای پروتکلهای سختگیرانه برای کنکورهای دکتری و ارشد در بازه زمانی کوتاه مقدور باشد اما برای برگزاری کنکور سراسری که بیش از یک هفته به برگزاری آن باقیمانده شرایط فراهم نباشد؟
نظر وزیر علوم درباره حذف کنکور، داوطلبان نگران شرکت در کنکور نباشند