کد خبر:۸۶۸۲۷۲
حافظیان‌ رضوی:

کرونا جانی‌ترین مصلح اجتماعی است

رئیس هیئت مدیره انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران اظهار داشت: در دوران کرونا یک حرکت جهانی در عرصه خواندن اتفاق افتاد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر کاظم حافظیان رضوی رئیس هیئت مدیره انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران در مصاحبه با «رادیو گفتگو» درباره سرانه مطالعه در دوران کرونا گفت: در عصر مجازی خواندن بسیار متفاوت است. خواندن برای یادگیری، سرگرمی، آرامش و تلطیف روحیه و ذهن خواندن‌های مختلفی است که اتفاق می‌افتد. یادمان باشد اتفاقی که در دوره کرونا برای افراد اهل مطالعه افتاد ایجاد فرصت بیشتر برای مطالعه است. اما اینکه بگویم عده جدیدی برای مطالعه به کتابخانه‌ها مراجعه کردند، احتیاج به ارزیابی دارد.

وی درباره مشکلات اجتماعی که بر سر راه خواندن وجود دارد، توضیح داد: ایجاد هفته کتاب و کتابخوانی، برگزاری نمایشگاه کتاب، تبلیغ و ترویج فرهنگ کتابخوانی به شیوه‌های گوناگون برای تشویق مردم به خواندن است. خواندن باید باعث تغییر رفتار اجتماعی شود، در غیر اینصورت خواندن فایده‌ای در بر نخواهد داشت.

وی افزود: جامعه باید فرصت و امکانات مطالعه داشته باشد تا انتظار داشته باشیم که فرد کتاب بخواند. مسائلی مانند اقتصاد، اشتغال، زمان و... مشکلاتی هستند که باید از بین بروند تا جامعه‌ای علاقمند به کتاب هم داشته باشیم.

حافظیان گفت: فعالیت مستمری که قبلا در کتابخانه‌ها اتفاق می‌افتاد گرفتن کتاب به صورت امانت بود گاهی بعضی کتاب فروشان نیز از این روش استفاده می‌کردند و غیر از کتابخانه‌ها و کتاب فروشان، دوستان نیز از همدیگر کتاب امانت می‌گرفتند و سایت‌ها نیز به مردم کتاب امانت می‌دادند و این یک اتفاق جهانی است و بسیاری از کتابخانه‌های بزرگ جهان مجموعه‌های خود را در اختیار عام قرار دادند و یک فرد می‌تواند کتاب‌های بسیاری از کتابخانه‌های جهان را به صورت مجازی مطالعه کند. مردم در این دوره فرصت پیدا کردند که بدانند دنیای مجازی به چه درد آن‌ها می‌خورد. در ایران و بویژه در کتابخانه‌های عمومی و کتابخانه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و کتابخانه‌های مساجد اکثرا اعلام کردند که حاضریم خدمات خود را در سایت و به صورت مجازی ارائه کنیم.

وی افزود: کرونا جانی‌ترین مصلح اجتماعی است، در عین حال که انسان‌ها را هدف قرار داده است، ولی به نوعی بسیاری از اشتباهات اجتماعی را اصلاح کرده است و به نوعی کرونا تهدیدی است که منجر به فرصت شده است.

حافظیان رضوی بیان کرد: جامعه فرهنگی، فرادولتی است و آنچه که در جامعه پویا و قوی جلو می‌رود فعالیت فرهنگی کل جامعه جهانی است و در دوران کرونا یک حرکت جهانی در عرصه خواندن اتفاق افتاد.

رئیس هیئت مدیره انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران افزود: پیام من به خانواده‌ها این است که در کنار کتابخوانی و در فضای بسته کتابخانه یا درون منزل می‌توانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در پارک‌های موضوعی حضور داشته باشند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار