پرونده تخلفات اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان در اروپا، از همان ابتدا که فعالیت انتخابات را آغاز کرد باز شد و تا امروز بعد از گذشت حدود شش ماه هنوز به صورت مداوم ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، داستان از جایی شروع شد که خشت اول بنای شورای جدید مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان اروپا را کج گذاشتند و این دیوار کج امروز راهی ثریا شده است. همان دیواری که خشتهای اولش میرسد به تصاحب انجمن اسلامی لندن به صورت غیرقانونی و بعد هم ترویج بی قانونی در شورای مرکزی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان در اروپا.
طبق روال هرساله برای انتخابات جدید شورای پنجاه و چهارم سال ۲۰۲۰ که در وین ترتیب داده شده بود، اتحادیه باید یک زمان مشخصی را برای ثبت نام کاندیدهای شورای مرکزی اتحادیه دانشجویان اروپا مشخص میکرد و بعد از اتمام آن سامانهی ثبت نام اتحادیه باید بسته میشد، به روال آنچه که در اساسنامه نوشته شده است. اما این انتخابات پنجاه و چهارم اتحادیه اروپا متاسفانه از همان ابتدای کار رنگ وبوی صحت و سلامت نداشت.
وقتی تمام کاندیدها طبق اعلام زمانبندی اتحادیه ثبت نام کردند خبر نداشتند که سامانه ثبت نام بدون اطلاع دهی مدت زیادی بازباقی مانده تا جا برای ثبت نام عدهای باقی باشد. همین موضوع باعث شد ۵۱ نفر در تایمی که اعضای اصلی و رسمی فکر میکردند سامانه بسته است وارد شوند و ثبت نام کنند و به عنوان نماینده انجمنهایی که بعضا یا به تعطیلی کشیده شده اند و یا وجود ندارند وارد انتخابات برای انجام فرآیند رای دهی شوند.
دیری نپایید که خبر این بی تخلفی و سرپیچی از قانون سرو صدا کرد و افراد و نمایندههای انجمن اسلامی کشورهای مختلف که در نشست حضور داشتند از این موضوع مطلع شدند و به دنبال اعلام تخلفات از سوی مسئول وقت ارتباطات خارجی اتحادیه به حجت الاسلام اژه ای، اطلاعیهای از سوی مسئول سامانه مبنی بر غیر قانونی بودن آراء ۵۱ نفری که غیرقانونی ثبت نام کرده بودند صادر شد. اما این مسئله با سکوت مسئولین ناظر بر نشست روبرو شد و طوری که انگار تخلفی نشده است از آن گذر شد. نمایندگان انجمن اسلامی کشورهای بلاروس، روسیه، اوکراین وایرلند در اعتراض به این تخلف آشکارا این جلسه را رسمی ندانسته و آن را ترک کردند و در انتخابات شرکت نکردند. اما همانطور که پیش بینی میشد این موضوع از پیش طراحی شده بود و باید انتخابات مهندسی شده غیرقانونی توسط اساتید این کار برگزار میشد.
بیشتر بخوانید:
اعتراضات انجمن اسلامی دانشجویان در کشورها و شهرهای مختلف اروپا به روند برگزاری انتخابات
انجمن اسلامی بلاروس انتخابات برگزار شده در اتحادیه اروپا را به رسمیت نشناخت
نتیجه انتخابات با دبیری علی صراف ازانجمن آلمان مشخص شد و چندی نگذشت که علی صراف نیز از پشت پرده تخلفات اتحادیه خبر داد و از این سمت کناره گیری کرد، اما توصیه کرد تا عضو علی البدل او حمدیه را به جایش نگذارند چرا که او را به دلیل تخلفاتش لایق این سمت نمیدانست. این دیوار کج میتوانست همینجا فرو بریزد و دوباره ساخته شود، اما سکوت حجت الاسلام اژهای به رشد این دیوار کمک کرد.
بیشتر بخوانید:
علی صراف، دبیر کل اتحادیه انجمن اسلامی اروپا استعفا داد / از پشت پرده تخلفات مهندسی شده انتخابات خبر نداشتم!
سرانجام حمدیه از دبیری کناره گیری کرد و فردی دیگر را جای صراف منصوب کردند که قانونا و مطابق با اساسنامه تخلفی دیگر محسوب میشد چرا که برای انتخاب دبیر جدید در صورت عدم انتخاب علی البدل نیازمند تشکیل نشست اضطراری است، ولی این اتفاق نیفتاد و بازهم تحلف پشت تخلفهای دیگر رخ داد.
پس از این موضوع و با گذشت مدتی نشستهای آنلاین مختلفی به دلیل کرونا توسط اعضای اتحادیه برگزار شد که یکی از عجیبترین آنها نشستی آنلاین با موضوع همباشی و ازدواج سفید بود. این نشست که تحت عنوان مدرسه فکری آزاد قراربود برگزار شود، به همت انجمن اسلامی میلان (که البته دبیر این انجمن که باید قانونا در شهر خود باشد در کشور هلند ساکن است و همین جای سوال دارد و تخلف محسوب می شود) برای برگزاری اش برنامه ریزی شده و سپس با تایید دبیر فرهنگی اتحادیه برای اجرایی شدن آماده شد. خبر این نشست واکنش های زیادی را برانگیخت و منجر به رقم خوردن یکی دیگر از اتفاقات عجیب و بی قانون این شورا شد. دبیر اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان اروپا بدون برگزاری نشست اضطراری اقدام به عزل خودخواهانه دبیر فرهنگی اتحادیه انجمن اسلامی اروپا کرد و در کانال اطلاع رسانی این انجمن اسلای با انتشار متنی موضوع را اطلاع رسانی کرد، اما این اقدام وی با متن قانون و اساسنامه فرق داشته و خلاف محسوب می شود. این امر اعتراض شخص دبیرفرهنگی اتحادیه را نسبت به این عزل برانگیخت و وی با انتشار نامهای به دبیر اتحادیه اعلام کرد که از این سمت کنارهگیری نمیکند چرا که این برنامه با مدیریت او برقرار نشده و به لحاظ قانونی نیز دبیر اتحادیه اختیار انجام چنین عزل و نصبی را ندارد.
البته این شورا از ابتدای تشکیل هم دارای مشروعیت نبوده است و چه دبیر کل آن و چه دبیر فرهنگی آن مطابق با قانون هیچکدام از مشروعیت برخوردار نیستند اما با ادامه دادن به حیات خود بیش از پیش بی قانونی و تخلف را ترویج داد و بیت المالی که می توانست از ظرفیت هر انجمن اسلامی کشورهای اروپایی یک دیپلماسی فعال برای کشور ایجاد کند یک انجمن سرخورده منفعل در هرکشوری ایجاد کرد که از شدت تخلفات و برخوردهای دیکتاتورانه و استفاده نادرست از بیت المال نایی برای تحرک بیشتر ندارند و شاید بهتر باشد مسئولین امر برای قدیمی ترین تشکل ایرانی در اروپا فکری کنند تا دیر نشود و این تشکل بین المللی از دایره انقلاب اسلامی خارج نشود.