مردم به اندازه کافی مشکل دارند و بسیاری با درک مشکلات کشور صبورانه و با مناعت طبع روزگار میگذرانند. در چنین شرایطی چرا باید دولتمردان با اعصاب مردم بازی کنند؟
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سایت الف ضمن طرح سوال فوق، به طرح چند نمونه میپردازد و مینویسد: چرا آقای روحانی با این جمله که «در دو هفته آینده قرار است گشایشی از لحاظ اقتصادی در کشور به وجود بیاید» به بیان خبری پرداخت که هیچیک از ابعاد آن روشن نبوده و ذهنها را به سمتوسوهای متفاوتی هدایت کرد و کار را به جایی رساند که مشاور آقای روحانی از مردم خواست «قبل از هر تصمیم اقتصادی شخصی، یک هفته صبر کنید». امروز از گشایش خبری نیست. با این روشهای غلط و اطلاعرسانی نادرست، کام مردم شیرین نمیشود.
آیا ۱- برای برگزاری کنکور تصمیمگیری این قدر سخت است که باید با ذهن و فکر صدها هزار جوان بازی کرد. امروز میگویند برگزار نمیشود. فردا میگویند میشود.
دولت چندماه قبل تصمیم به عرضه سهام برخی شرکتهای خود در بورس گرفت و اولین آن تحت عنوان دارا یکم - ETF در بورس عرضه شد و در مدت زمان کوتاهی با رشد خوبی مواجه شد و بلافاصله مسئولان از واگذاری دارا دوم و سوم در مرداد و شهریور خبر دادند. معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان خصوصیسازی از جمله مقامات بودند.
در حالی که مردم خود را برای دارا دوم آماده میکردند، به یکباره اعلام شد که بهدلیل مخالفت وزارت نفت این سهام به مردم عرضه نمیشود. همین خبر کافی بود تا بورس را قرمز کند. توجه به این نکته لازم است که یک سهم هرگز نمیتواند بازار بورس را چنین تحت تاثیر قرار داده و شاخص را منفی کند. اما تفاوت این سهم با سایر عرضهها در بورس در این است که دارا یکم صندوق ETF نماد مشارکت و حضور دولت در بازار بورس است و عقبنشینی از عرضه وعده داده شده میتواند این پیام منفی را به بازار بدهد که دولت برخلاف شعارها و وعدهها در حال خروج از بازار است.
این موضوعی است که توانست بازار را به سمت فروش هیجانی سوق دهد. اما این پایان ماجرا نیست و در این موضوع هم شاهد ناکارآمدی نظام هماهنگی و تصمیمگیری در دولت هستیم. دو وزیر اقتصاد و نفت با هم هماهنگ نیستند. یکی موافق و یکی مخالف است. وعده را چند ماه پیش، آنکه موافق است داده، بیآنکه به تفاهمی اصولی با وزیر دیگر (نفت) برسد و وقتی واکنش بازار سرمایه را میبینند و دلنگرانی مردم را بیشتر کردهاند به فکرشان میرسد که با هم بنشینند و موضوع را حل کنند. همان کاری که باید قبلا در اتاقهای دربسته انجام میدادند.