دولت باید در سال آخر وعدههای بر زمین مانده را به سرانجام برساند یا درباره علت وارونه درآمدن این وعدهها پاسخگو باشد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه وطن امروز در اینباره در یادداشتی مینویسد: اینکه کشور ۷ سال قبل در چه شرایط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی قرار داشت و اکنون پس از گذشت ۷ سال از ریاستجمهوری روحانی و به اجرا درآمدن سیاستهای مدنظر او، کشور در چه شرایط و وضعیتی قرار دارد، موضوعی است که باید برای مردم توضیح داده شود. روحانی باید پاسخ دهد شعارها و وعدههایی که در جریان تبلیغات انتخاباتی سالهای ۹۲ و ۹۶ بیان کرده بود چند درصد محقق شده است. به این وعدههای اقتصادی حسن روحانی نگاه کنید:
- در ماههای ابتدای آغاز به کار دولت «تدبیر و امید» موانع از سر راه تولید برداشته میشود. - ما باید به سیاستهای ابلاغشده از سوی مقام معظم رهبری عمل کنیم، نه اینکه فقط شعار دهیم. - شعار من «نجات اقتصاد ایران» است. - برنامه اقتصادی من حل معضل اشتغال بویژه برای تحصیلکردههاست. - اصلاح نظام اداری نیز جزو اولویتهای من است، زیرا با اصلاح نظام اداری جلوی فسادها گرفته میشود. - اساس برنامه اقتصادی من بر ۲ محور «تولید ثروت ملی» و «توزیع عادلانه ثروت» استوار است. - با اجرای برنامههایم در حوزه اقتصاد گامبهگام تورم مهار شده و شاهد توسعه اقتصادی خواهیم بود. - ما ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار بیکار داریم و اگر تنها ۱۰ میلیون گردشگر وارد کشور شود بیش از ۱۳ میلیارد دلار درآمد ارزی و ۴ میلیون اشتغال درست میشود، یعنی با یک حرکت صحیح در یک مسئله اقتصادی و اجتماعی میتوانیم بیکاری را حل کنیم.- ما میتوانیم در یک زمان کوتاه ۱۰۰ روزه تحول اقتصادی در کشور به وجود آوریم. - دولت تدبیر و امید به دنبال این است که آنچنان مردم را از درآمد سرشار کند که اصلا به یارانه ۴۵ هزار تومانی نیازی نداشته باشند. - دولت تدبیر نخواهد گذاشت ارزش پول ملی ظرف ۶ ماه به یکسوم کاهش یابد.- ما شاهد هستیم که دلار بعد از چند ماه به چندین برابر قیمت افزایش پیدا میکند، مشکل کجاست؟ مشکل عدم مشورت، خودشیفتگی، عدم استفاده از ابزار علمی برای اداره کشور و بیثباتیهاست. ما از نیروهای متخصص استفاده میکنیم.
این چند مورد از وعدههای صرفا اقتصادی آقای روحانی بوده است. بر اساس یک پژوهش، حسن روحانی در جریان تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری سالهای ۹۲ و ۹۶ و طی اظهاراتش در ۷ سال گذشته، حدود ۴۱۰ وعده اقتصادی، ۳۳۰ وعده اجتماعی و فرهنگی، ۲۵۰ وعده سیاسی، ۵۵ وعده ورزشی و ۳۰ وعده رسانهای به مردم داده است.
رئیس جمهور باید زمان بگذارد و درباره عملینشدن این وعدهها به مردم توضیح دهد.