لیست بلند ۳۵ کشوری که آمریکا در آنها از تروریسم حمایت کرده، بدین شرح است: «افغانستان، آلبانی، آرژانتین، برزیل، کامبوج، شیلی، چین، کلمبیا، کوبا، السالوادور، فرانسه، غنا، یونان، گواتمالا و...
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_امید فعال؛بنگاه خبر پراکنی بریتانیا BBC طی گزارشی نوشت: سی.ان.ان مدعی شد به اسنادی دست یافته که نشان میدهد ایران به اعضای گروه طالبان برای کشتن نیروهای آمریکا و ائتلاف بینالمللی در افغانستان پاداش داده است و یکی از دلایل حمله به شهید سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، به رابطه ایران و گروه طالبان مرتبط بوده است.
براساس گزارش این رسانه، نهادهای اطلاعاتی آمریکا مسیر پرداخت این پولها را در شش حمله که نیروهای شورشی تنها در سال گذشته انجام داده، بررسی کردهاند که حمله بسیار پیچیده گروه طالبان بر پایگاه نیروهای آمریکایی در بگرام نیز شامل آن است.
در ادامه این گزارش آمده که که علیرغم تایید اینکه روابط ایران و حقانی، منافع آمریکا را تهدید میکند، مقامهای شورای امنیت آمریکا توصیه کردند که دولت نباید اقدامهای مشخصی درباره شبکه حقانی و ایران انجام دهد.
این ادعا در حالی مطرح میشود که شبکه حقانی در سال ۱۹۸۰ به کمک مالی ایالات متحده آمریکا و برای راه اندازی عملیاتها و حملات چریکی علیه نیروهای ارتش سرخ در افغانستان ایجاد شده است.
سعید خطیب زاده، سخنگوی جدید وزارت امورخارجه ایران پیرامون اظهارات مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود «ایران هنوز هم به طالبان اسلحه میدهد» را رد کرده و آن را «اتهامات بیاساس» خوانده است.
بایدن: طالبان، دیگر دشمن آمریکا نیست یادمان نمیرود که آمریکا نخستین کشوری بود که پس از سالها حضور نظامی در افغانستان به بهانه مبارزه با طالبان، رسما اعلام کرد که طالبان، دیگر دشمن آمریکا نیست و جو بایدن، معاون پیشین رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه با مجله نیوزویک ۲۰۱۴ گفت: تاکنون هیچ اظهارنظری از رئیسجمهور آمریکا دیده نشده که گفته باشد شبه نظامیان طالبان دشمن ما هستند، چون منافع آمریکا را تهدید نمیکنند؛ به این ترتیب، از این گروه تروریستی، اتهام زدایی کرد و زمینه تبریه و تطهیر آن را فراهم آورد.
این اتهام آمریکاییها در حالی مطرح میشود که ایالات متحده در عرصه جهانی بارها به حمایت آشکار و پنهان از گروههای تروریستی پرداخته است؛ مقامات آمریکایی و البته کارشناسان بینالمللی اذعان دارند که گروه تروریستی داعش، دستپروده آمریکا در منطقه خاورمیانه است. «طالب ابراهیم»، معاون مدیر مرکز مطالعات راهبردی دمشق گفت: صد در صد اطمینان دارم که در دوران زندانی بودن ابوبکر البغدادی نزد آمریکاییها در عراق، سازمان جاسوسی آمریکا (سی آی ای) با وی ارتباط برقرار کرده و او را برای کارکردن در سی آیای مأمور کرده است.
«ابوبکر البغدادی» سرکرده دولت اسلامی در عراق و شام ملقب به «داعش» توسط نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۰۴ دستگیر شد و در زندان ارودگاه بوکا تحت بازداشت قرار گرفت، اما در سال ۲۰۰۹ در دولت «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا آزاد شد.
ابوبکر بغدادی با نام اصلی ابراهیم عواد ابراهیم البدری القریشی
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری، باراک اوباما و هیلاری کلینتون را «بنیانگذاران داعش» خواند. روزنامه دولتی «یِنی شفق» ترکیه نیز چهارشنبه (۹ آبان ۹۷) نوشت که به اسنادی دست یافته که نشان میدهد نظامیان آمریکایی به عناصر گروه تروریستی داعش سلاح و مهمات فروختهاند؛ این روزنامه به نقل از یکی از افراد نزدیک به شبه نظامیان کرد سوریه نوشت که تحویل این سلاحها در شهرک «المنصوره» واقع در نزدیکی شهر «الرقه» و شهرک مرزی «التنف» صورت گرفته است.
«حامد کرزی»، رئیسجمهور پیشین افغانستان در تاریخ ۱۵ مهر سال ۹۷ طی مصاحبهای با شبکه بیبیسی گفته بود: «آمریکا بانی تروریسم در منطقه است و از آن برای تضعیف منطقه استفاده میکند؛ بالگردهای آمریکا به داعش کمک میکنند و مردم این را به چشم خود دیده اند.»
این در حالی است که بررسی نتایج پژوهش دانشگاه «براون» نشان میدهد که دخالت آمریکا در عراق و افغانستان ۴.۷ تریلیون دلار معادل ۱۳۰ برابر بودجه سال ۹۷ دولت ایران هزینه داشته است.
آمریکا و متحدانش به کشورهایی از جمله عراق، سوریه، افغانستان تجاوز نظامی داشتند و با ایجاد ناامنی، زمینه گسترش تفکرات وهابی و تکفیری را مهیا کردند.
«نیکلاس دیویس» نویسنده، محقق و فعال ضد جنگ آمریکایی طی مقالهای برای وبگاه مستقل و چپگرای «آلترنت» به تشریح ۳۵ کشوری (از آسیا تا آمریکای لاتین) که دولتهای مختلف واشنگتن در آنها از گروههای فاشیست، تروریست و کارتلهای مواد مخدر حمایت کردند، میپردازد.
در ابتدای این مقاله، با اشاره به رکورد طولانی و شکستهنشده دولت آمریکا در همکاری با «فاشیستها، دیکتاتورها، قاچاقچیان مواد مخدر و تروریستهای دولتی» در کشورهای مختلف، آمده است: «در پس دیوارهای از مصونیت و محافظت توسط وزارت خارجه (آمریکا) و سازمان سیا، دستنشاندهها و عروسکهای خیمهشببازی ایالات متحده در بدترین جرائم شناخته شده از قتل و نسلکشی گرفته تا کودتا و شکنجه، غوطهور بودند. رد خونِ بجا مانده از این آشوبها و کشتارها، مستقیماً به پلکان ورودی کنگره آمریکا و کاخ سفید میرسد.»
آمریکا مادر تروریزم بینالمللی لیست بلند ۳۵ کشوری که آمریکا در آنها از تروریسم حمایت کرده، بدین شرح است: «افغانستان، آلبانی، آرژانتین، برزیل، کامبوج، شیلی، چین، کلمبیا، کوبا، السالوادور، فرانسه، غنا، یونان، گواتمالا، هائیتی، هندوراس، اندونزی، ایران، عراق، شبهجزیره کره، لائوس، لیبی، مکزیک، میانمار، نیکاراگوئه، پاکستان، عربستان سعودی، ترکیه، پاناما، فیلیپین، سوریه، اوروگوئه، یوگوسلاوی، زئیر (کنگو امروز) و اسرائیل (حمایت از رژیم صیونیستی است).»
همواره آمریکا و متحدانش برای خاورمیانه سوغاتی جز جنگ و خونریزی نداشتهاند و برای پیشبرد اهداف استعمارگرانه خود، از هیچ عمل غیر انسانی چشمپوشی نمیکنند.
در همین راستا، خبرگزاری صدای افغان (آوا) در گزارشی مینویسد: آمریکا بهتر از هر کشور دیگری میداند که پرورشگاهها و مراکز تجهیز و تربیت تروریسم بینالمللی در پاکستان قرار دارد؛ اما علیرغم این مسأله، این افغانستان است که همچنان قربانی تروریسم و ضد تروریسم است و بزرگترین بمب غیر هستهای جهان نیز در کمال وقاحت، در افغانستان آزمایش میشود نه در پاکستان.
وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» در فروردین۱۳۹۶ اعلام کرد: بزرگترین بمب غیر اتمی را در افغانستان به کار گرفته، بمب GBU-۴۳B معروف به «مادر تمام بمبها» است. نشریه آمریکایی «واشنگتن پست» که چندی پیش اسناد محرمانهای را در رابطه با جنگ افغانستان منتشر کرده بود شمار کشتههای جنگ در این کشور را بیش از ۱۵۷ هزار نفر اعلام کرده است.