آخرین اخبار:
کد خبر:۸۷۰۳۱۱

مکرون: توسعه طلبی اردوغان سبب بی ثباتی اروپا می‌شود

رئیس جمهور فرانسه اقدامات همتای تُرک خود در شرق مدیترانه را در منافات با سیاست‌های اتحادیه اروپا دانست.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه همتای ترک خود را به دنبال کردن سیاست‌های توسعه طلبانه متهم کرد که موجب بی ثباتی در اروپا می‌شود.

مکرون از اقدامات دولت رجب طیب اردوغان انتقاد و از اروپا خواست تا در برابر سیاست‌های دولت آنکارا بایستد.

مکرون اعلام کرد ما موافق تنش نبوده و خواستار توازن و برابری هستیم. من اعتقادی به دیپلماسی ضعیف ندارم. ما پیامی مبنی بر اهمیت همبستگی اروپا ارسال کردیم.

مکرون با یادآوری اینکه او از معدود سران اروپایی بوده که در سال‌های اخیر با اردوغان دیدار داشته، افزود پس از دیدار ما در ژانویه سال ۲۰۱۸ من با انتقادات بسیاری مواجه شدم. او بی شک یکی از سرانی است که من بیشترین وقت را صرف مذاکره با او کردم. من شخصا در سپتامبر سال ۲۰۱۸ برای دیدن اردوغان به استانبول رفتم و در سال ۲۰۱۹ ابتکار عمل مربوط به نشست چند جانبه فرانسه، آلمان، انگلیس و ترکیه در لندن را ارائه کردم.

چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه اخیرا اعلام کرد فرانسه باید از اقدامات تنش زا در شرق مدیترانه دست بردارد.

رئیس جمهور ترکیه طی اظهاراتی در روز چهارشنبه برای همسایگان غربی این کشور خط و نشان کشید و گفت که آنکارا هرگز تسلیم دزدان دریایی در شرق مدیترانه نمی‌شود. اردوغان این را هم گفت که کشورش همچنان به عملیات اکتشاف منابع انرژی در آب‌های مورد مناقشه در دریای مدیترانه ادامه خواهد داد.

تنش‌های اخیر میان ترکیه و یونان در حالی وارد مرحله جدیدی شده که آنکارا اخیرا اقدام به ارسال یک کشتی تحقیقاتی به جزیره کاستلوریزو در یونان کرده است. همراهی کشتی‌های نظامی با تیم تحقیقاتی ارسالی مورد انتقاد شدید یونان قرار گرفت و آتن مراتب نگرانی خود را به اتحادیه اروپا گزارش کرد. در حالی که مقامات اتحادیه اروپا از ترکیه خواسته‌اند تا «فورا» عملیات اکتشاف را متوقف کند، اما اردوغان قاطعانه خطاب به بروکسل اعلام کرده که فعالیت آنکارا در این منطقه ادامه خواهد داشت.

اتحادیه اروپا طی لحن هشدارآمیزی از ترکیه خواسته تا تحرکات خود در شرق دریای مدیترانه برای اکتشاف و نهایتا استخراج نفت را متوقف کند. یونان هم از بروکسل خواسته تا در راستای حمایت از آتن، اقدام به تحریم آنکارا کند. یونان مدعی است که فعالیت‌های ترکیه در محدوده‌ای است که جز ناحیه تجاری و اقتصادی یونان به حساب می‌آید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار