در برنامه «به وقت ایران» عنوان شد که نزدیک به ۴ سال به صورت جدی در مقابل اقتصاد دانش بنیان مقاومت شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «به وقت ایران» به تهیه کنندگی علیرضا عاسم یوسفی با اجرای شهرام شکیبا با موضوع دانش بنیانها میزبان سیاوش ملکی فر معاون صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهور و محمد رشیدی سخنگوی کمیسیون دانش بنیان مجلس بود.
در ابتدای برنامه محمد رشیدی اظهار داشت: اقتصاد دانش بنیان و قوانین آن سال ۸۹ به وجود آمد و سال ۸۷ معاونت فن آوری و ریاست جمهوری ایجاد شد. در سال ۸۹ قوانین اقتصاد دانش بنیان تصویب شد و تا سال ۹۹ هیچ اجرایی نداشتیم.
وی تصریح کرد: نزدیک به ۴ سال به صورت جدی در مقابل اقتصاد دانش بنیان مقاومت شد.
در ادامه ملکی فر در پاسخ به سوال شهرام شکیبا مبنی بر این که دلیل اتفاق اصلی در اقتصاد دانش بنیان چیست، گفت: اقتصاد دانش بنیان را نباید به اقتصاد شرکتهای دانش بنیان گره زد و تاکید کرد که اقتصاد دانش بنیان را باید در اقتصاد کلان کشور جستجو کنیم.
ملکی فر اضافه کرد: باید کشور به سمت تولیدات داخلی و نوآوری فن آورانه برود.
وی در ادامه با اشاره به علاقه افراطی کشور به فناوری پیشرفته، اظهار داشت: ما به نیاز جاری کشور توجه نداشتیم و اگر به نیاز جاری کشور نگاهی بیندازیم، میبینیم تولیدات خیلی از شرکتهای دانش بنیان، لزوما بر نیازهای فناوری منطبق نیست و علت این موضوع را سیگنالهای غلط مجلس به شرکتهای دانش بنیان دانست.
محمد رشیدی نیز در پاسخ به این سوال، دلیل این مشکل اقتصاد دانش بنیان را هزینه بالا تولید در کشور دانست و به مافیا در این عرصه اشاره کرد.
رشیدی اضافه کرد: مجلس باید برای اقتصاد دانش بنیان کارهای جدیدی انجام دهد که متاسفانه مجلس تلاشهایی کرده است، اما این تلاش کافی نبوده است.
برنامه «به وقت ایران» هر هفته یکشنبه و سه شنبهها ساعت ۲۱:۵۰ از شبکه آموزش به مدت ۷۰ دقیقه روی آنتن میرود. مخاطبان به وقت ایران میتوانند از طریق پیامک ۳۰۰۰۰۷۲ و طریق فضای مجازی با @amoozeshtv۷ نظرات و پیشنهادات خود را ارسال کنند.