کد خبر:۸۷۱۵۷۹
جان بابایی در گفتگو با «دانشجو»:

سودجویان بازار دارو دلالان هستند تا مراکز علمی /کورتون درمان موثر برای بیماران بستری با علائم حاد کرونا است

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: همه بیماران به دلیل کرونا فوت نمی‌کنند و بخشی از آن‌ها نیز به دلیل بیماری‌های متابولیکی از جمله قند خون، بیماری قلبی و عوارض، اختلالات دارویی نیز از دنیا می‌روند.
زهرا زمانی فر

قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، درباره اظهارنظر‌های متعدد در رابطه با دارو و درمان کرونا بیان کرد: درمان درهمه جای دنیا تناقض دارد واین اتفاق در کشور ما به صورت حداقلی است. همچنین پشت بسیاری از دارو‌های تولیدی در کشور، شرکت‌های بزرگ دارویی و شرکت‌های بزرگ اقتصادی هستند. از این جهت تبلیغات به شکل‌های مختلف صورت می‌گیرد. همچنین برخی مقالات انتشاریافته در دنیا درباره دارو‌های مختلف که بعد از مدتی مشاهده می‌شود تقلبی بوده، اصل نیستند و پشت آن‌ها استدلال‌های خیلی قوی وجود ندارد. ممکن است این موارد تا مدتی ذهن مردم را مشغول کند که دارو‌ها اثر بخشی بالایی دارند که موضوع تناقض اتفاق می‌افتد و تبعاتی دارد.

وی افزود: همچنین درمان بیماری کرونا به علت نوپدید بودن، نگرانی‌ها و وحشت‌هایی را ایجاد می‌کند که علاوه بر این مسائل، زمینه‌ای را برای سودجویی افراد فراهم می‌سازد. این اتفاق به اشکال مختلفی صورت می‌گیرد، اما در ایران خوشبختانه تولید دارو همچنان زیر نظر سازمان غذا و دارو است و جنبه تجاری آن حداقلی است. به همین دلیل سودجویی تقریباً کم است و اگر وجود داشته باشد بیشتر کار دلالان است تا اینکه عملکرد تولید کنندگان دارو و مراکزعلمی باشد.

جان بابایی اظهار داشت:
تناقض‌ها در دارو و درمان کرونا ناشی از آن است که همه کشور‌ها در تلاش هستند، درمان قطعی را بیابند و آن را به جهان اعلام کنند. در شرایط فعلی، دارو‌هایی از جمله کورتون به عنوان موثرترین دارو در درمان بیماران بستری شده با علائم حاد کرونا است. دارویی که دنیا و کمیته علمی وزارت بهداشت آن را پذیرفته و بسیار ارزان در اختیار بیماران قرار می‌گیرد. اما نکته قابل تامل این است که این دارو در پیشگیری کرونا هیچ تاثیری ندارد. علاوه بر آن دارو ضد انعقاد که با هزینه کم در ایران در دسترس است و همچنین استفاده از دارو اینترفرون و ضد ویروس در شرایط خاص تجویر، در داخل کشور تولید می‌شود و در دسترس همگان قرار می‌گیرد. در بیماران سرپایی نیز استفاده از داروی کلروکین، ضد التهاب، بروم هگزین، دیفن هیدرامین با تجویز و توصیه پزشک معالج نیز توصیه می‌شود. در حال حاضر همه این دارو‌ها به اندازه کافی در کشور موجود و شواهد لازم برای موثر بودن آن‌ها در خدمات سرپایی نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: مهم‌تر از این موارد استفاده از دستگاه‌های کمک تنفسی غیرتهاجمی است و اصلاح اختلالات متابولیک از جمله قند خون، بیماری‌های قلبی که باید در بیمارستان‌ها به صورت صحیح کنترل شود. همه بیماران به دلیل کرونا فوت نمی‌کنند و بخشی از آن‌ها نیز به دلیل بیماری‌های متابولیکی از جمله قند خون، بیماری قلبی و عوارض، اختلالات دارویی نیز اتفاق می‌افتد. به همین جهت توجه خاص ما به درمان اختلالاتی است که همراه با بیماری کرونا اتفاق می‌افتد و اگر این موارد درمان شوند میزان مرگ و میر نیز کاهش می‌یابد، کمااین که تا امروز این اتفاق افتاده است.

معاون درمان وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: واقعیت این است که برخی موارد از دسترس ما خارج است و در فضای مجازی و جا‌های مختلف تبلیغاتی صورت می‌گیرد و اعلام می‌کنند دارو‌هایی تایید شده است، که باید آگاهانه برخورد کرد. چراکه کشوری با منابع محدود هستیم و نباید اجازه دهیم که ثروت کشور به سمت دارو‌هایی برود که جز هزینه برای مردم و صندوق سلامت چیز خاصی نداشته باشد. همچنین مسئولین می‌توانند با این هزینه‌ها کار‌های بهتری برای مردم انجام دهند و اگر با سرمایه‌ای که داریم بتوانیم زیرساخت‌های بهتری را فراهم سازیم و مردم خدمات بیشتری بگیرند خیلی مهم‌تر است تا پشیمانی از اینکه که چرا دارو‌های بی تاثیر را در پروتکل‌های مهم در کشور قرار دادیم که اثر بخشی آن درهیچ کجای کشور ثابت نشد و تا زمانی که اثر بخشی یک دارو در دنیا ثابت نشود هزینه‌هایی بی مورد انجام داده ایم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار