گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو - محمد کفیلی؛ دانشجو موذن جامعه است، اگر خواب بماند نماز امت قضا میشود؛ این جمله منصوب به شهید بهشتی است که نزدیک به ۴۰ سال پیش به شهادت رسید. اهمیت بدنهی دانشجویی جامعه در اوایل انقلاب به نحوی بود، که صرفا به عنوان قشر تحصیل کردهیِ حلال مشکلات علمی کشور به آن نگاه نمیشد.
دانشجو به عنوان عنصر فعال و موتور پیش برنده تحولات جامعه شناخته شده بود. بدنهی دانشگاهی که از قبل و حین انقلاب، زمان جنگ و پس از آن جز موثر ترین افراد جامعه بودند، ماجرای کوی دانشگاه در سال ۷۸ نیز صحت این مسئله را تائید میکند.
بدنهی پویا و تاثیرگذاری که از آن حرف میزنیم در چهار دهه که از انقلاب اسلامی میگذرد به تحولها و افت و خیزهایی دچار شد. در دورههایی تشکلهای دانشجویی با رخوتی روبه رو شدند، تاثیرگذاری و ارتباط دانشگاه با مردم کاهش پیدا کرد، دغدغههای متفاوتی روی کار آمد، سیاست گذاریهای نادرستی در سطح وزارتخانهها صورت گرفت، کف دانشگاه از فعالیتهای صنفی و دانشجویی کمرنگ شد و مباحث به مسائل کلان سیاسی گرایش پیدا کرد، که البته مزیتهای متعددی هم دارد؛ اما مسئله اصلی همان کم رنگ شدن شور و هیجانهای کف دانشگاه و فعالیتهای دانشجویی است.
تشکلهای دانشجویی در طیفها و فکرهای مختلف، بعضا دچار کم کاری و تکراری شدن فعالیتها شدند و رفته رفته شور و هیجان و منازعات سیاسی، صنفی و اجتماعی در کف دانشگاهها کمتر دیده میشود.
در این بین نشریات دانشجویی که به عنوان اصلیترین تریبون فضای دانشجویی است، در دورههایی به خاطر همان سیاستگذاریها و سلیقهای عمل کردن مسئولین دچار مشکلاتی نیز شده بود، اما با این حال روح از تن شالکهی جنبش دانشجویی جدا نشد و به مسیر خود حتی با وجود مشکلات ادامه داد.
ادامه مسیر نشریات دانشجویی به نحوی است که در دوره فعلی و باگذشت ۷ ماه از تعطیلی دانشگاهها در سراسر کشور به دلیل شیوع ویروس کرونا، نشریات دانشجویی هنوز فعالیت میکنند. رشد بستر پیامرسانها و شبکههای اجتماعی مهمترین دلیل این پیشرفت است.
دانشجویان فعال در نشریات دانشجویی با پرداختن به مسائل مختلف سیاسی، اجتماعی، صنفی و... صدای خود را به گوش هم دانشگاهیها و حتی مردم جامعه و مسئولین میرسانند و هنوز روحیه آرمان گرایی، عدالتخواهی و آگاهی بخشی را در خود زنده نگه میدارند.
در این قسمت از جمعه بازار به معرفی ۶ نشریه دانشجویی که در روزها و هفتههای گذشته منتشر شدهاند، میپردازیم؛ جهت مطالعه و دسترسی به فایل نشریات دانشجویی روی نام نشریات کلیک کنید.
سیزدهمین شماره نشریه دانشجویی «سدید»، به همت بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان منتشر شد؛ در این شماره از نشریه دانشجویی «سدید» به مسئلهی نقش دانشجویان در جامعه به عنوان تاثرگذارترین بدنهی جوان آن پرداخته شده است. بررسی تحول گراها با معیار اصلاح طلبی در جامعه و سیاست مدارها از جمله بخشهای مهم این نشریه دانشجویی است.
چهارمین شماره نشریه دانشجویی «اسوه»، به همت هیات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز منتشر شد؛ در این شماره از نشریه دانشجویی «اسوه» به مسائلی چون؛ سبک زندگی اسلامی، نقد فیلم و تاریخ پرداخته شده است. عناوین این نشریه شامل، پیانیست؛ نوازنده مظلومنمایی یهود، سرگذشت عجیب هفت شیخ نشین، حصارت را بشکن تا علی شوی، لبنان، جوکر، انفجار و درمان تنبلی است.
شماره ۱۸۳ نشریه دانشجویی «فتح»، به همت بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام منتشر شد؛ در این شماره از نشریه «فتح» به ارائه خلاصهای از سخنرانیهای حجت الاسلام پناهیان در هیئت میثاق با شهدای دانشگاه امام صادق علیه السلام پرداخته شده است، بررسی احتمالات انتخابات پیش روی ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا نیز از دیگر موضوعات مهم این نشریه دانشجویی است.
شماره نوزدهم نشریه دانشجویی «هیاهو»، به همت بسیج دانشجویی دانشکده علوم پزشکی نیشابور منتشر شد؛ در این شماره از نشریه «هیاهو» با عناوینی چون؛ شاید حرفهای آخرم باشد، پناه میبرم به خدا از بستن دهن منتقدان، ورق پارههای قرنطینه و جای خالی نهاد رهبری، که مطالب مهم این نشریه دانشجویی را تشکیل میدهد، منتشر شده است.
شماره ۳۲ نشریه دانشجویی «قلم»، به همت بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی منتشر شد؛ در این شماره از نشریه «قلم» به برخی مشکلات داشنجویان پرداخته است، از ماجراهای ورودی و خروجیهای سال ۹۹ تا انتخابات واحدهای نامعلوم؛ موضوعاتی چون؛ گشایش اقتصادی یا فروش آینده، انهدام بندر بیروت و معرفی کتاب از دیگر مطالب این نشریه دانشجویی است.
شماره ۳۸ نشریه دانشجویی «بی تعارف»، به همت انجمن اسلامی دانشجوبان دانشگاه الزهرا (س) منتشر شد؛ در این شماره از نشریه «بی تعارف» به مسئلهی خصوصی سازی از نگاه داستان کارگان هفت تپه و روند واگذاریهای نابود کننده چرخه اقتصاد و تولید پرداخته شده است؛ موضوعاتی چون؛ تاملی درخصوص معاهده همکاري بین چین و ایران، سریال تقلبهای علمی در مدارك تحصیلی سیاستمدارن، چالش این روزهای بیماران دیابتی براي تهیه انسولین پس از تشدید تحریمها و مرداد، شروع روابط جهت دار بین ایران و آمریکا، از دیگر مطالب مهم این نشریه دانشجویی است.
جهت عضویت در کانال تلگرامی پاتوق نشریات دانشجویی اینجا را کلیک کنید.