رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور گفت: افزایش ۴ تا ۷ برابری قیمت انواع کود، تولید را برای کشاورزان خرد که ۸۰ درصد جمعیت کشاورزان را تشکیل میدهند از صرفه انداخت و معیشت آنها در معرض تهدید قرار گرفت.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور اظهار کرد: افزایش چند برابری قیمت کودهای کشاورزی و سایر نهادههای تولید شرایط تولید را برای کشاورزان خرده پا در سال زراعی پیش رو از بین برده است.
وی افزود: در حالی که کشاورزان کلان که اراضی ۵۰۰ تا هزار هکتاری دارند ممکن است اعلام کنند افزایش قیمت کود ۵۰ درصد به هزینههای آنها افزوده است، اما کشاورزان خرده پا که اراضی یک تا دو هکتاری را در اختیار دارند هزینههای تولید آنها بیشتر افزایش مییابد.
رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور ادامه داد: حدود ۸۰ درصد کشاورزان کشور خرده پا هستند و تولید در شرایط پیش روی و افزایش چند برابری نهادههای تولید مانند سم کود و بذر دیگر برای آنها به صرفه نیست.
وی با بیان اینکه قیمت تمام شده هزینههای تولید در ۱۰ روز گذشته نیز افزایش چشم گیری داشته است تصریح کرد: بر اساس برآوردی که پیش از این انجام شده بود هزینه تولید هر کیلوگرم گندم ۵۰۹۲ تومان تعیین شد، اما با افزایش قیمت دوباره کودهای شیمیایی قیمت تمام شده گندم برای کشاورزان بزرگ حداقل ۷ هزار تومان خواهد بود و ۵۰ درصد افزایش دارد.
ملک زاده اظهار داشت: قیمت هزینههای تولید محصولی مانند گندم نیز در مقایسه با سال قبل حداقل ۲۰۰ درصد افزایش یافته و لازم است دولت به طور جد به وضعیت تولید کنندگان بخش کشاورزی برای سال زراعی پیش رو ورود کند