حسین رمضانی در همایش چالشهای سند ۲۰۳۰ برای ایران بر ضرورت مواجهه تمدنی با سند ۲۰۳۰ تأکید کرد. همچنین محمود مهام گفت: سند ۲۰۳۰ به جای علت یابی به معلولها پرداخته است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، همایش «چالشهای سند ۲۰۳۰ برای ایران و نحوه تحقق تحول بنیادین آموزش و پرورش»، صبح امروز ۲۴ شهریورماه با سخنرانی حسین رمضانی و محمود مهام اعضای هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و حضور اندیشمندان و صاحبنظران، در سالن علامه جعفری (ره) پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تهران برگزار شد.
حسین رمضانی در این جلسه مفهوم توسعه انسانی را مورد توجه قرار داد و به اهداف ۱۷ گانه سند ۲۰۳۰ اشاره و خاطرنشان کرد: دستور کار توسعه جهانی، به لحاظ سیاسی یک معاهده حقوقی و نزاکتی – اخلاقی محسوب میشود و این سند شامل تبعات سیاسی همچون سازوکار گزارش دهی است و ما باید به آن توجه داشته باشیم.
رئیس مرکز مطالعات پیشرفت و تمدن تأکید کرد: سند ۲۰۳۰ بدنه نهادی گستردهای دارد، یعنی به نوعی همه حوزههای توسعهای در دستور کار این سند قرار گرفته اند و همه نهادهای سازمانهای بین المللی پشتوانه نهادی آن هستند؛ حدود ۳۰ نهاد بین المللی برای پشتیبانی از این سند تعهد دارند، از این رو باید دانست امضای سند ۲۰۳۰ تنها امضای یک سند نیست، بلکه به مثابه امضای مجموعهای از اسناد تلقی میشود.
وی با بیان اینکه غربیها همه نهادهای بین المللی را با همدیگر پیوند داده اند تا اسناد خود را اجرایی کنند و ما باید این موضوع را در نظر داشته باشیم، گفت: ما باید سند نویسی و پیاده سازی و اجرای آنها را فرابگیریم؛ امروز بر اساس فرموده رهبر معظم انقلاب مهمترین وجه مواجهه با سند ۲۰۳۰، مواجهه تمدنی است، زیرا ما در یک مواجهه تمدنی با غرب قرار داریم و مدرنیته میخواهد لایههای معرفتی مدرنیسم خود را از طریق اسناد بین المللی به درون ملتها نفوذ دهد، بنابراین ما برای شکست آن چارهای جز مواجهه تمدنی نداریم.
همچنین محمود مهام در این همایش طی سخنانی خاطرنشان کرد: سند ۲۰۳۰ گزارش جهانی توسعه پایدار بوده که مبتنی بر دادههای جهانی است، بنابراین نگاه سیاست گذارانه دارد و میکوشند دیدگاههای جوامع علمی در سراسر جهان احصا کرده و مسیری را برای توسعه پایدار در آینده ترسیم کنند.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به پیشینه طولانی سند ۲۰۳۰ اشاره و بیان کرد: امروز وارد دوره جدیدی از برنامه ریزی جهانی شده ایم که لازم است در گام دوم انقلاب به آن توجه جدی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه سند ۲۰۳۰ مخالف راهبرد ایران قوی است، عنوان کرد: مجادلات فراوانی در زمینه سند ۲۰۳۰ وجود داشته و سابقه بحثهایی که در این زمینه شده، بسیار جدی است؛ شعار جذاب سند ۲۰۳۰، دگرگون ساختن جهان است، اما در حقیقت این سند عمدتاً به معلولها پرداخته و به علتها توجهی ندارد، در حالی که برای دگرگون سازی نیازمند ریشه یابی و علت یابی داریم.
گفتنی است، در این همایش از دو کتاب «بررسی و نقد سند ۲۰۳۰؛ توسعه پایدار» نوشته حسین رمضانی و کتاب «مداخله در بافت مجتمعهای زیستی» نوشته محمود مهام با حضور آیت الله رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی رونمایی شد.