کد خبر:۸۷۶۰۵۷
در نشست خبری؛

طهرانچی: دانشگاه آزاد در برگزاری کلاس‌های آنلاین رکورد زد / اعلام جزئیات شهریه ترم جدید و برنامه کلاس‌ها

رئیس دانشگاه آزاد جزئیات شهریه ترم جدید و برگزاری کلاس‌های دانشجویان این دانشگاه را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز نشست خبری محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه ازاد اسلامی با اصحاب رسانه برگزار شد.

در این نشست خبری، رییس دانشگاه آزاد گفت: همانطور که مردم برای تحصیل در رشته‌ها به آینده و شغل توجه می‌کنند ما نیز باید رویکرد خود به آموزش‌ها را به این سمت تغییر دهیم، لذا برنامه ۵ ساله‌ای را با دنبال کردن سه حوزه تدوین می‌کنیم.

وی با اشاره به این سه حوزه برنامه پنج ساله افزود: دانشگاهی سرآمد و پاسخگو، دانشگاهی برای پرورش قوه عاقله و دانشگاه کارآمد و پویا سه حوزه تدوین این برنامه را تشگیل می‌دهد. درواقع دانشگاه باید پاسخگو و برای پاسخگویی باید سرآمد باشد همچنین وابستگی بیش از حد به شهریه دانشجویی قابل تامل نیست که باید رویکرد‌های مختلفی برای این موضوع در نظرگرفته شود.

طهرانچی بیان کرد: حرکتی که در این راستا قرار است انجام گیرد با محوریت ارتقای کیفیت و کارآمدی دوره‌های تحصیلاتی و توجه به اصل پیشرفت علمی در مرجعیت سازی و تمدن آفرینی و توجه به جایگاخ بین المللی و الهام بخش دانشگاه آزاد در منطقه است.


رییس دانشگاه آزاد درباره سامانه پژوهشیار اظهار داشت: دانشگاه ازاد افتخار دارد یک نظام موضوعات با بیش از ۲۰ عنوان و چالش ملی را با این سامانه در اختیار شبکه محققان خود گذاشته است و ۱۰۰ هزار پژوهشگر دانشگاه (۸۰ هزار دانشجوی ارشد، ۱۰ هزار دانشجوی دکتری و ۱۰ هزار دانشجوی دکتری تخصصی) با این سامانه به صورت شبکه‌ای در حال کار بر روی تحقیقات خود هستند. مبنای ما این است که دانشگاه یکپارچه در سیاستگذاری، نظارت و پاسخگویی در مقام اجرا باشد.
 
برگزاری ۲۸۰ هزار کلاس برخط در هفته برای ۷۰۰ هزار دانشجو
طهرانچی عنوان کرد: دانشگاه آزاد توانست در دوران کرونا با برگزاری ۲۸۰ هزار کلاس برخط در هفته برای ۷۰۰ هزار دانشجو رکورد بی نظیری را ثبت کند و هرچند هر تحولی ابتدا با مشکلاتی همراه است، اما با هماهنگی و ارائه مشکلات می‌توان آن‌ها را حل کرد.


وی درباره شهریه گفت: ما می‌دانیم که آموزش در سبد خانوار بعنوان قلم سوم و یا چهارم است و خانواده‌ها به بحث آموزش پس از تامین تغذیه و پوشاک و مسکن اهمیت می‌دهند. بیش از ۸۵ درصد آموزش عالی ما شهریه پرداز هستند که سهم ۴۰ درصدی ان متعلق به دانشگاه آزاد است لذا در نظام سنتی تعیین شهریه که براساس علوم انسانی، علوم پایه، پزشکی و ... بود، تجددی نظرکردیم.

طهرانچی توضیح داد: دانشگاه آزاد براساس سیاست‌های راهبردی (مثل توجه به علوم پایه) برای دوره‌های حدید شهریه ثابت را کاهش دادیم البته در برخی رشته‌های پرطرفدار برای رعایت توازن افزایش شهریه ثابت داشتیم. امروز سیستم عرضه و تقاضا میزان شهریه را مشخص می‌کند.
 
کمتر از ۱۵ درصد شهریه افزایش خواهد یافت
به گفته وی، شهریه متغیر نظری و عملی طبق نوع درس هوشمندانه مدیریت می‌شود که اجازه بیش از ۲۰ درصد افزایش قیمت را نداده ایم. درمجموع به طور میانگین کمتر از ۱۵ درصد شهریه افزایش خواهد یافت.

رییس دانشگاه آزاد بیان کرد: برای شهریه ثابت واحد‌های دانشگاهی با توجه به نوع و درجه واحد شهریه متفاوتی خواهند داشت البته اجازه ندادیم شهریه ثابت از ماکسیمم شهریه سال قبل افزایش یابد.

وی با اشاره به بحث کلاس‌های مجازی عنوان کرد: حضور دانشجویان در دانشگاه یکی از نکات مهم است، اما در مقابل سلامت دانشجویان هم اهمیت دارد بنابراین سیستم ۴+ ۱۲ را اعمال کردیم یعنی دانشجویان ۱۲ هفته مجازی و ۴ هفته حضوری آموزش ببینند که اسم کلاس‌های حضوری آن ۴ هفته جلسات گفتگو است یعنی اساتید طبق یک برنامه ریزی طی هفته دانشجویان را به گروه‌های کوچک دسته بندی کرده و برای تعامل با دانشجویان جلسات گفتگو را برگزار می‌کنند.

طهرانچی شعال سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ را "آموزش در بستر مجازی با هدف اموزش عمیق" دانست و افزود: واحد‌های عملی دانشجویان را همانند فرصتی که برای برگزاری امتحانات جامع فراهم شد، برگزار می‌کنیم. دانشجویان به صورت گروه‌های کوچک ۵ تا ۷ نفره با رعایت پروتکل‌های بهداشتی ۱۲ جلسه پیاپی طی سه روز (آموزش فشرده) را در واحد دانشگاهی محل زندگی خود یا نزدیکترین واحد دانشگاهی می‌گذرانند.

به گفته وی، امتحان جامع برای ۵ هزار دانشجوی دانشگاه آزاد برگزار شد بدون انکه حتی یک دانشجو از محل زندگی خود دور شود یعنی داوطلبان در واحد دانشگاهی محل سکونت خود یا نزدیکترین واحد دانشگاهی در امتحان جامع شرکت کردند.

رییس دانشگاه آزاد گفت: تصمیم به شروع کلاس‌های دانشگاه‌ها از ۱۵ شهریور بر این اساس بود که خطر کرونا در روز‌های گرم کمتر می‌شود و می‌توان ۴ هفته کلاس‌های حضوری را برای دانشجویان داشت و پس از آن با سرمای پاییز که کرونا اوج میگیرد کلاس‌ها به شکل مجازی برگزار شوند، اما این پیش بینی صحیح نبود و کنکور هم در موعد مقرر برگزار نشد لذا باید تقویم آموزشی را به گونه‌ای تنظیم می‌کردیم که کمترین عقب افتادگی آموزشی را برای دانشجویان شاهد باشیم، چون علاوه بر ۷۰۰ هزار دانشجوی درحال تحصیل حدود ۴۰۰ هزار دانشجوی جدید از ابان ماه به ما می‌پیوندند و ترم دوم تحصیلی هم باید از بهمن ماه آغاز شود.

رییس دانشگاه آزاد افزود: بنابراین طبق ابلاغیه عملیات آموزشی از قبیل ثبت نام و انتخاب واحد را از ۱۵ شهریورماه اغاز کردیم و برگزاری کلاس‌ها را به مهرماه موکول کردیم.

طهرانچی اظهار داشت: اطلاعات ۶ میلیون دانش آموخته و ۱ میلیون دانشجو به سامانه آموزشیار منتقل شده است با این اتفاق و تغییرات ساختاری امکان جعل مدرک گرفته خواهد شد و فضایی فراهم شده که با بستر این سامانه به راحتی استعلامات پاسخ داده می‌شود همچنین ریزنمرات و درخواست‌های دانشجویان در این سامانه انجام می‌شود بنابراین با این کار دانشکاه به سمت شفافیت و اعتبار بخشی اطلاعات پیش رفته است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار