کد خبر:۸۷۸۳۳۷
حسین دی‌پیر:

وجه تمایز موسیقی دفاع مقدس محتوای آن است

ارزیاب دفتر موسیقی سازمان صداو سیما، در رادیو گفتگو عنوان کرد: موسیقی دفاع مقدس تابع محور کلام و مضمون است و وجه تمایز این موسیقی بر سایر مقالب‌های موسیقی محتوای آن است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حسین دی‌پیر پژوهشگر و کارشناس موسیقی، ارزیاب دفتر موسیقی سازمان صدا و سیما، مترجم متون درسی موسیقی در برنامه گفتگوی فرهنگی رادیو گفتگو با موضوع موسیقی دفاع مقدس گفت: از همان آغاز دفاع مقدس این نوع موسیقی در حیطه‌های مختلف شکل گرفت البته این موسیقی ریشه در موسیقی حماسی ضرب زورخانه‌ای دارد.

وی ادامه داد: گروه‌های سرود آموزش و پرورش و نیرو‌های نظامی با سرود‌های مارش وپیروزی در کنار صداو سیما خط تولید آثار موسیقی دفاع مقدس بودند و در این زمان گروه‌های آزادی همچون «عارف» و «شیدا» هم وارد این عرصه شده و آثار شاخصی را عرضه کردند.

دی پیر به بخش دیگری از شکل دهندگان موسیقی دفاع مقدس که کمتر شنیده شدند اشاره کرد و گفت: گروه‌های سرودی که در اردوگاه‌های رژیم بعثی عراق تشکیل شد و سرود‌های جبهه‌ها بخش‌های دیگری از موسیقی دفاع مقدس پیش از دهه ۷۰ است.

این پژوهشگر موسیقی افزود: پس از دهه ۷۰ گروه‌های سرود مدارس ضعیف شد و موسیقی دفتر موسیقی سازمان صدا و سیمت به سمت پاپ گرایش پیدا کرد و این نوع موسیقی کمرنگ شد.

وی وجه تمایز موسیقی دفاع مقدس نسبت به دیگر قالب‌های موسیقی را محتوای آن دانست و گفت: این محتوا در چهار محور موضوعی قابل بررسی است که شهدا و رنج‌ها و درد‌های آن‌ها، آثار تهییجی برای حمله شکست دشمن و شادی پیروزی‌ها که نمونه بارز سرود «خجسته باد این پیروزی» سرود مارشی نظامی آواز «بیات ترک» با شعری از سروده‌های حمید سبزواری و آهنگسازی احمدعلی راغب و تنظیم مرحوم میرزاده است و همچنین محور روایت که پس از هشت سال دفاع مقدس هم همچنان ادامه دارد این بخش‌ها است.

این کارشناس موسیقی افزود: محور روایت بر موسیقی اقوام تکیه دارد و برای حماسه آفرینان بر اساس سبک زندگی، خاطرات و رشادت‌های آن‌ها در قالب موسیقیایی روایت‌هایی خلق می‌شود.

دی پیر گفت: موسیقی‌های محلی هر کدام شاخص‌هایی دارد که همه ذخیره‌های فرهنگی ما هستند که در موقعیت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند و موسیقی دفاع مقدس از این ذخایر به بهترین شیوه بهره برده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار