موضعگيريهاي سياسي به اعتبار آژانس لطمه ميزند
رامين محمدي در گفتوگو با خبرنگار سياسي «شبكه خبر دانشجو»، ضمن اشاره به گزارش جديد آژانس بين المللي انرژي اتمي از فعاليتهاي هستهاي ايران اظهار داست: موضع گيريهاي سياسي در گزارشهاي آژانس موضوع جديدي نيست.
وي با بيان اينكه موضع گيريهاي آژانس در زمان رياست البرادعي نيز از قاطعيت برخوردار نبود، ادامه داد: اعمال فشار و نفوذ سياسي آمريكا و ديگر كشورهاي غربي مانع از موضع گيري صريح و قاطع از جانب آژانس مي شود؛ كه موضع گيريهاي البرادعي در اواخر رياست خود بر آژانس گواهي خوب براي اين ادعاست.
دبير سياسي دفتر تحكيم وحدت ضمن انتقاد از برخي بندهاي گزارش جديد آژانس ابراز داشت: گزارش جديد آمانو در حالي كه صلح آميز بودن فعاليتهاي هستهاي ايران را تلويحاً تاكيد مي كند، اما به مسئله اخراج بازرسان محكوم به جاسوسي عليه كشورمان نيز اعتراض كرده است.
محمدي با بيان اينكه برخورد ايران با بازرساني كه شائبه جاسوسي و عدم رعايت اصل امانتداري از سوي آنها بوضوح ديده مي شود، گفت: در گزارش جديد آژانس اين مسئله طوري مطرح مي شود كه گويا ايران اجازه بازرسي از فعاليتهاي هستهاي خود را به بازرسان آژانس نمي دهد.
وي با بيان اينكه احداث مراكز غني سازي جديد از سوي ايران يكي ديگر از ايرادات آژانس اتمي به فعاليتهاي هستهاي ايران بوده است، گفت: اين مسئله نيز واقعيت ندارد؛ زيرا ايران همواره قبل از احداث مراكز جديد، گزارش آن را قانوني به آژانس اعلام كرده است.
دبير سياسي تحكيم وحدت با تاكيد بر اينكه ابهام در موضع گيريهاي آژانس در قبال فعاليتهاي هستهاي ايران يكي از نقاط ضعف آژانس بين المللي در زمان رياست قبلي و جديد آن بوده است، گفت: در حالي كه ايران فعاليتهاي هستهاي خود را كاملاً در چارچوب قوانين NPT انجام مي دهد، اما آژانس با ارائه گزارشهاي داراي ابهام اين گونه القا مي كند كه فعاليتهاي هستهاي ايران غيرقانوني است.
محمدي با بيان اينكه افكار عمومي مستقل جهان صلح آميز بودن فعاليتهاي هستهاي ايران را پذيرفتهاند، افزود: از سازماني كه قرار است تامين كننده منافع همه كشورها باشد انتظار مي رود موضع گيريهاي خود را اسير سياستهاي خصمانه يك يا چند كشور جهان نكند؛ زيرا در اين صورت امتياز و حيثيت خود را زير سوال مي برد.
وي در خصوص الزام آور بودن چنين گزارشهايي براي كشورمان گفت: ايران همواره در چارچوب قانون عمل كرده و مي كند و همان طور كه در موضع گيري مسئولان كشورمان ديده شد، ايران در فرآيند هستهاي شدن به قواعد و قوانينNPT پايبند است و در اين قالب به همكاري خود با آژانس ادامه خواهد داد.
دبير سياسي دفتر تحكيم وحدت به حمايت مردم از فعاليتهاي هستهاي كشورمان اشاره و تاكيد كرد: تجربه نشان داده است كه اعمال فشار به دولت ايران باعث سرعت عمل و قاطعيت بيشتر دولت و ملت ايران براي رسيدن به حقوق قانوني خود شده است.
محمدي تصريح كرد: موضع گيريهاي اين چنيني از يك سازمان بي طرف به اعتبار و حيثيت آن سازمان لطمه مي زند و به طور قطع اين گونه موضع گيريها در درازمدت باعث عدم اعتماد افكار عمومي به آن مجموعه و سازمان خواهد شد./انتهاي پيام/