به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سردار علی فضلی جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران و از فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس در ویژه برنامه گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس که به همت اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا برگزار شد، گفت: حدود ۴۰ سال پیش دشمنان با محوریت صدام، مستکبرین، آمریکا، صهیونیست ها، غربیها و برخی از کشورهای منطقه جنگی را به ما تحمیل کردند. جنگ تحمیلی در شرایطی آغاز شد که تازه انقلاب اسلامی به پیروزی رسیده بود و همان زمان گروههای معاند و موافقین در استانهای مختلف کشور برای مردم مزاحمت ایجاد میکردند و هر روز شاهد حوادث امنیتی بودیم. در این شرایط دیدیم و در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ ما در مقابل حمله زمینی و هوایی و دریایی رژیم بعثی قرار گرفتیم.
وی ادامه داد: آن زمان سپاه نهاد نوپا و تازه تاسیسی بود، در چنین شرایطی هجمه ناجوانمردانه دشمن علیه ما آغاز شد. دشمن بخشی از مرزهای ما را اشغال کرد. اینجا بود که امام راحل فرمودند: «بیگانهای آمده، سنگی زده و شیشهای شکسته است» و اینگونه بود که هیمنه دشمن را فروریخت.
* بنیصدر حاضر به وحدت نیروهای مسلح و دفاع از مرزهای کشور نشد!
رئیس ستاد بزرگداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس اضافه کرد: فرمان امام این شد که هرکس میتواند در مقابل پیشروی دشمن بایستد به جبهه برود و با وجود اینکه شرایط ما برای آغاز دفاع مقدس چندان مهیا نبوده با این فرمان نورانی با سرعت نیروهای مسلح تجمیع شدند.
سردار فضلی تصریح کرد: همه نیروها با هم تجمیع شدند و همه ظرفیتها در خدمت انقلاب اسلامی قرار گرفت. بنی صدر به دلایلی حاضر به وحدت نیروهای مسلح و دفاع از مرزهای کشور نشد و اعتقادی به ترکیب نیروهای مردمی، سپاه با ارتش نداشت و از دادن اسلحه و مهمات به ما خوددداری میکرد.
جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه خاطرنشان کرد: بنی صدر ۴-۵ عملیات را فرماندهی کرد و، چون نیت او خالص نبود با شکست مواجه شد و بعد از آن هم با منافقین از کشور گریخت و تا امروز علیه کشور و مردم توطئه میکنند.
* هویت تاریخی مردم ایران با دفاع مقدس گره خورده است
وی در ادامه با اشاره تدبیر امام (ره) گفت: هنر امام (ره) این بود که ظرفیت همه مردم در خدمت دفاع مقدس قرار گرفت. این هنر امام (ره) بود که از همه ظرفیتهای مردمی استفاده کرد و مردم هم با تمام توان در دفاع مقدس مشارکت کردند و سهیم بودند.
جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران در پاسخ به این سوال که چرا باید دفاع مقدس را بازخوانی کنیم، افزود: هویت تاریخی مردم ایران با دفاع مقدس گره خورده است، این بازخوانی نیاز است تا آنهایی که در دوران دفاع مقدس حضور نداشته اند با فرهنگ این دوران آشنا شوند.
* مشکلات اقتصادی ناشی از پیادهنشدن فرهنگ دفاع مقدس در این حوزه است
وی با بیان اینکه فرهنگ دفاع مقدس میتواند از مشکلات گره گشایی کند، اظهار داشت: اگر در عرصه اقتصادی با مشکل مواجه هستیم برای این است که در آن فرهنگ دفاع مقدس پیاده نشده است. اگر فرهنگ دفاع مقدس در اقتصاد پیاده شود حتما مشکلات اقتصادی را پشت سر خواهیم گذاشت.
وی با اشاره به پیروزهای جبهه مقاومت تاکید کرد: سردار سلیمانی فرهنگ دفاع مقدس را در جبهه مقاومت ساری و جاری کرد و برای همین بود که شاهد موفقیت و پیروزی جبهه مقاومت بودیم.
سردار فضلی با اشاره به نقش اردوهای راهیان نور در انتقال فرهنگ دفاع مقدس گفت: قبل از شیوع کرونا سالانه تعداد زیادی از علاقمندان در قالب اردوهای راهیان نور به مناطق جنگی سفر میکردند و امیدواریم هر چه زودتر ویروس کرونا از بین برود تا زودتر شاهد برگزاری اردوهای راهیان نور باشیم.
رئیس ستاد بزرگداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس در بخش دیگری از سخنانش گفت: صدام به بهانه قرداد الجزایر به کشور ما حمله کرد و شرایطی را فراهم کرد که عملیاتهای نظامی خودش را با حمایت غربیها و برخی کشورهای دیگر آغاز کند. عراق در ابتدای جنگ ۱۵ لشکر داشت و در ادامه به ۶۰ لشکر رسید که این بدون حمایت کشورهای دیگر ممکن نبود.
* جنگ علیه ما با هدف ساقط شدن نظام اسلامی شروع شد
سردار فضلی تصریح کرد: جنگ با هدف ساقط شدن نظام اسلامی علیه ما شروع شد، ساقط کردن نظام ما آرمان آمریکاییها بود و برای همین جنگ با این هدف علیه ایران آغاز شد، ولی در این توطئه ناکام ماندند که البته این دشمنی و توطئهها تا به امروز هم ادامه دارد.
وی ادامه داد: البته امروز هیمنه آمریکا ریخته است، روزی با اراده اینها شاید حاکمیتهایی سقوط میکرد، ولی امروز ما نقطه قوت آنها را به نقطه ضعف تبدیل کردیم و هیچ رزمندهای امروز ابایی از قدرت مستکبران ندارد. توطئههای مستکبران علیه ما تا کنون ناکام مانده و در آینده هم نیز به کمک خدا ناکام خواهد ماند.
سردار فضلی با اشاره به اقدامات جنایتکارانه منافقین گفت: در کشور ما ۱۷ هزار نفر توسط منافیق به شهادت رسیدند و آقای بنی صدر هم از اینها حمایت میکرد.
وی ادامه داد: فتنه در دوران جنگ هم بود، الان که دیگر بیش از ۴۰ سال از انقلاب گذشته است، آن زمان بنی صدر میخواست از رفتن یک گردان به آبادان جلوگیری کند و کارهایی میکرد که وحدت بین نیروهای مسلح ایجاد نشود. برای همین مسائل است بازسازی و پرداختن به دفاع مقدس اهمیت ویژهای دارد.
* بنی صدر از وحدت سپاه، بسیج و ارتش به شدت نگران بود
سردار فضلی با بیان اینکه وحدت نیروهای مسلح، دوران دفاع مقدس در میدان عمل کاملا مشهود و در عرصههای مختلف گره گشا بود، گفت: بنی صدر از وحدت سپاه و بسیج و ارتش به شدت نگران بود و به دلایل مختلف از این وحدت جلوگیری میکرد و نکته دوم اینکه بنی صدر اعتقادی به نیروهای مردمی نداشت و نیروهای مردمی را تضعیف میکرد و اگر دوستان ارتشی هم به ما کمکی میکردند خارج از دستور بنی صدر بود.
* ما جنگ و مقابله با دشمن را در جنگ آموختیم
جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه گفت: ما جنگ و مقابله با دشمن را در جنگ آموختیم و این بهترین میدان عمل برای ما بود. اعتماد امام به جوانان نکته مهمی است که اینجا باید به آن توجه کنیم. البته امروز شرایط تفاوت کرده و نیروهای ما بهترین آموزشها را میبینند.
وی تصریح کرد: اینکه دشمن نتوانست به اهدافش برسد برای اینکه این ارتش جوان و لشکر مردمی و بسیجی و سپاهی ناشناخته بود. با وحدتی که میان گروههای مردمی، بسیج، سپاه و ارتش صورت گرفت توانستیم به موفقیت برسیم.
* در هر عرصهای در خط مقدم دفاع از مردم خواهیم بود
جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه تاکید کرد: هر اتفاقی در جنگ میافتاد ما پیروز بودیم، چون ما به وظیفه دینی و تکلیف قرانی خود عمل کردیم. دشمن امروز بیشتر از اعتقاد و باورهای ما وحشت دارد. البته حواس نیروهای ما کاملا جمع است و در هر عرصهای ما در خط مقدم دفاع از مردم خواهیم بود.
وی تاکید کرد: امروز که ما مثل بسیاری از کشورهای دنیا با کرونا مواجه هستیم میبینیم همه مردم مانند دوران دفاع مقدس به میدان آمدند و به کمک وزارت بهداشت، پزشکان، پرستاران و کادر درمانی رفتند و کار جهادی کردند و نمونهای از دوران دفاع مقدس را بازسازی کردند، خصوصا در ادامه شما کمکهای مومنانه و مواسات را دیدید، این کاری است که از مردم ما بر میآید و ما هم مفتخریم که خادم این مردم هستیم و با علم و با توانایی بیشتری در خدمت این مردم عزیز و مردمی که دین خودشان به به اسلام ادا کردند، به مردم خدمت خواهیم کرد.
جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه تاکید کرد: ما با امکاناتی که داشتیم بهترین از این نمیتوانستیم عمل کنیم و اگر کسی سوال کند که اگر به ۴۰ سال پیش برگردید چگونه عمل خواهید کرد میگویم همان کاری را که انجام دادیم.
وی با اشاره به حمایت کشورهای مختلف از رژیم بعثی گفت: در دوران دفاع مقدس برخی اسرایی که میگرفتیم اسرای از کشورهای دیگری بودند که نشان میداد برخی کشورها دارند از صدام حمایت میکنند.
سردار فضلی افزود: برای اکثر عملیاتهای مشترک، جلسات مشترکی داشتیم، در یکی از جلسات دو نگاه متفاوت وجود داشت، ارتش و سپاه نگاه متفاوتی داشتند، جلسات مشترک متعددی تشکیل میشد و نظرات گفته میشد، سردار محسن رضایی و سپهبد صیاد شیرازی نظرات را جمع بندی میکردند و وقتی فرمانده قانع میشد، دل کوه را میشکافتند.
وی خاطرنشان کرد: میخواهند اینگونه القا کنند که در جبهه و جنگ مدیریتی نبوده است، ولی آیا مگر رزمندهها مجاز بودند بروند و به خط بزنند؟ در جبهه و دفاع مقدس غیر از عشق ورزی، با عقلانیت عمل میشد.
انتهای پیام/