قانعی اظهار کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع بیماری کرونا این است که تستهایی که ما انجام میدهیم وسیع نیستند تا بتوانیم همه افراد را شناسایی کنیم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفتگو در خصوص کرونا با دکتر مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا و فوق تخصص بیماریهای ریه به صورت تلفنی گفتگو کرد.
مصطفی قانعی با اشاره به سه رقمی بودن آمار فوتیها طی هفت ماه گذشته گفت: از بیمارانی که در بخش آی. سی. یو حضور دارند، موفق میشویم ۶۰ درصد بیمارانی که به این بخش میروند با درمان کنترل کنیم؛ بنابراین وقتی آمار فوتی را در نظر بگیریم جمعیت آی. سی. یو مشخص خواهد شد.
وی افزود: اگر آمار آی. سی. یو را چهار هزار نفر در نظر بگیریم، ۱۰ درصد بیماران کارشان به آی. سی. یو میکشد و ۹ تا ۱۰ برابر تختهای ما را اشغال کردهاند و اگر در نظر بگیرید که ۱۵ درصد کارشان به بستری میکشد یعنی ۱۰ برابر این افراد در جامعه حضور دارند؛ بنابراین مرگ ما ناشی از بزرگ بودن جمعیت مبتلا است. هرچه مبتلایان بیشتر شوند تعداد مرگ و میر نیز بیشتر خواهد شد.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص عیب یابی این مسئله از لحاظ علمی عنوان کرد: ما یک جمعیتی را داریم که دارند بیماری را منتقل میکنند و از بیماری خودشان بی خبر هستند. در کشورهایی که موفق شدند این بیماری را کنترل کنند، آنها توانستهاند تست خیلی وسیعی را انجام دهند که سبب میشود فرد بداند بیمار است و دو هفته باید در خانه بماند تا زنجیره انتقال را قطع کند.
وی متذکر شد: یکی از دلایل افزایش شیوع بیماری کرونا این است که تستهایی که ما انجام میدهیم وسیع نیستند تا بتوانیم همه افراد را شناسایی کنیم.
قانعی با اشاره به اینکه خیلی از افراد از بیماری خود مطلع هستند، متذکر شد: برخی افراد میدانند تب دارند و بدن درد دارند، و یا مثلا عضوی از یک خانواده مبتلا به کرونا شده است دیگر لازم نیست بقیه تست بدهند، چون همین بیماری به بقیه هم منتقل شده است و باید بقیه افراد هم تا دو هفته قرنطینه باشند و به بیرون از خانه نروند.
فوق تخصص بیماریهای ریه ضمن هشدار به اینکه مبتلایان به کرونا در خانه هم باید رعایت نکات بهداشتی را کنند، توضیح داد: بسیاری از بیمارانی که به ما مراجعه میکنند، خانوادگی مراجعه میکنند. برخی افراد فکر میکنند اگر کسی مبتلا است دیگر در خانه آزاد است، ولی متاسفانه خطرات جدی بابت این موضوع پیش آمده است. افرادی را داشتهایم که کرونا داشتهاند و به دلیل عدم رعایت بهداشت در خانه، تمام افراد خانواده را مبتلا کرده اند و باعث گسترش بیماری میشوند.
وی جهش ویروس کرونا را از دیگر عوامل افزایش شدت ابتلا به بیماری دانست و در ادامه گفت: متاسفانه این ویروس در بعضی موارد بر قلب و عروق و بر سیستم اعصاب مرکزی اختلالاتی ایجاد کرده که منجر به فوتی بیشتری شده است.
قانعی اظهار کرد: خستگی مردم در دستورالعملهایی که به صورت مکرر به آنها میدهیم و عدم رعایت سبب شده تا این بیماری بیشتر گسترش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه این بیماری حتی با وجود تولید واکسن و دارو ریشه کن نخواهد شد، متذکر شد: اصل بر رعایت بهداشت و شستشوی دستان است و این اثبات شده است که با رعایت این دو کار میزان آنفولانزا و کرونا کمتر خواهد شد.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا با بیان اینکه وقتی ایمنی جمعیتی به بالای ۷۰ درصد برسد میزان مرگ و میر افت پیدا میکند، اظهار کرد: این تصور که بعد از گرفتن جمعیت وسیعی، دیگر کسی کرونا نمیگیرد، فاصله زیادی داریم و پر هزینه و خوشبینانه است. این مسئله مقام و موقعیت و ساده انگاری را نمیشناسد و همه باید رعایت نکات بهداشتی را کنند.