مدیرکل دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم گفت: برنامه جدی برای بینالمللی سازی نشریات داخلی بخصوص نشریات علوم انسانی داریم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری معاون پژوهشی وزارت عتفامروز ۱۴ مهر به صورت ویدئو کنفرانس با حضور محسن شریفی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و سیاست گذاری پژوهشی وزارت علوم، عبدالساده نیسی مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم و دبیر کمیسیون انجمنهای علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد.
محسن شریفی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و سیاست گذاری پژوهشی وزارت علوم، در این نشست گفت: در بحث کمیت مقالات هر آنچه در سطح بین المللی منتشر کردیم به همان میزان در نشریات داخلی هم مقاله تولید کردهایم.
وی ادامه داد: مجلاتی که مجوزهای خود را از وزارت علوم و بهداشت میگیرند بین ۴۰ تا ۵۰ هزار مقاله در سال منتشر کردهاند که تعداد کمی از آنها در بخشهای بینالمللی نمایه میشوند. برنامه جدی برای بینالمللی سازی نشریات داخلی مخصوصا نشریات علوم انسانی داریم.
شریفی افزود: سهم ایران از کل استنادات دنیا که یک شاخص کیفی است در پایگاههای وب آو ساینس بالای ۱.۵ شده است که سال گذشته ۱.۳ درصد بوده است. سهم کلی استنادات در پایگاه اسکوپوس به ۳ رسیده است که سال قبل سهم ایران ۱.۴۶ بود.
آزمایشگاه اچ اس ئی پیوند دهنده پژوهش به فناوری است
عبدالساده نیسی مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست گفت: در بخش آزمایشگاه مهمترین چیزی که باید به آن توجه کنیم بحث استقرار نظام اچ اس ئی است.
وی ادامه داد: در قانون آمده و تصویب شده یک میلیارد دلار به بخش آزمایشگاههای کشور اختصاص داده شود تا از وامهای خارجی و فاینانس استفاده کنند. در سال ۱۳۹۷ فراخوان عمومی به دانشگاههای زیر مجموعه وزارت علوم برای استفاده از وامهای خارجی داده شد که یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار اعلام نیاز شد. آزمایشگاه اچ اس ئی پیوند دهنده پژوهش به فناوری است. اما به دلیل تحریمها نتوانستیم از این اچ اس ئیها استفاده کنیم.
نیسی در پایان خاطر نشان کرد: وقتی اساتید میتوانند به علم روز دسترسی پیدا کنند که به مقالات روز دنیا مثل اسکوپوس و وب آو ساینس دسترسی داشته باشند. سال گذشته ۹ میلیون یورو کمک به این حوزه تخصیص یافت تا بتوانیم به بانکها و منابع متصل شویم که به دلایل تحریم و مسائل ارزی به نتیجه نرسید.
فعالیت ۴۰۰ انجمن علمی در کشور
همچنین در ادامه نشست دبیر کمیسیون انجمنهای علمی وزارت علوم گفت: انجمنهای علمی به صورت مستقل هستند و ظرفیت بالایی را در کشور تشکیل داده اند به طوری که در کنار سایر مراکز و پژوهشکدهها و دانشگاهها به فعالیت میپردازند. این نهادهای مردمی کارهای زیادی را انجام میدهند.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۴۰۰ انجمن در کشور داریم که زیر مجموعه وزارت علوم و در حوزههای تخصصی همچون فنی مهندسی، علوم پایه، کشاورزی، هنر و میان رشتهها هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این انجمنهای علمی بیش از ۲۵۰ هزار عضو دارد که هر کدام از آنها از اعضای هیئت علمی هستند. بیش از ۱۲۰۰ انجمن نیز رتبه A و B را دریافت کرده اند و در دوران شیوع ویروس کرونا به فعالیتهای بسیار مفیدی پرداختند.