جریمههای ماسکی که قرار از امروز اجرا شود سوالهای زیادی در ذهن به وجود میآورد و بیشترین چیزی که به ذهن میخورد شواف دولت برای مبارزه با کروناست.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، از صبح امروز طرح ماسک زدن از درب منزل اجباری شد، این جمله تنها یه خبر نیست، زیرا کوهی از ابهامات در پشت آن نهفته است، زیرا در شهری یا جمعیت بالغ بر ۷ میلیون آیا میشود چنین طرحی را اجرایی کرد یا خیر؟ اصلا سازوکار این طرح چیست؟ و هزار سوال دیگر.
درباره اجرای این طرح رییس جمهور گفته است که از امروز و در تهران هر فردی که ماسک نزند، ۵۰ هزار تومان جریمه میشود و نیروی انتظامی از ابزار و وسایلی که در اختیار دارد در این زمینه استفاده میکند و به فرد متخلف ابلاغ خواهد شد که چه روزی، در چه خیابانی، بدون ماسک بوده و موظف است جریمه را به حسابی که وزارت بهداشت اعلام میکند، واریز کند.
همچنین روحانی گفت است؛ فرد به محض اطلاع از ابتلای خود باید به خانواده و محل کارش اطلاع دهد و دو هفته در قرنطینه بماند و حق خروج از قرنطینه را نداشته باشد و، اما اگر تخلف کند برای هر نوبت تخلف، ۲۰۰ هزار تومان جریمه میشود.
رییس جمهور همچنین تاکید کرد که فرد متخلف دو هفته فرصت دارد جریمه را به حسابی که وزارت بهداشت اعلام میکند واریز کند و در غیر این صورت از روشهای دیگر به عنوان بدهکاری آن افراد اقدام شده و جریمه از وی اخذ میشود.
وی همچنین درباره اصناف نیز اعلام کرد که اگر فردی که به عنوان خدمتدهنده در اصناف حضور دارد، خودش مراعات نکند، جریمه میشود. اگر به افرادی خدمت بدهد که دارای ماسک نیستند، باز هم جریمه میشود. جریمههای اصناف نیز به این صورت است که در مرحله اول تذکر داده میشود، در مرحله دوم ۳۰۰ هزار تومان جریمه میشود، در مرحله سوم، یک میلیون تومان جریمه در انتظار اوست و در مرحله چهارم، محل کسب متخلف پلمب میشود.
بنا به اعلام رییس جمهور، در شبکه حمل و نقل عمومی و مراکز عمومی نیز بسیج، نیروی انتظامی و بازرسان وزارت بهداشت به افراد تذکر میدهند. در زمینه مترو برای ورود به محوطه نیز ماسکزدن باید مراعات شود، اما نسبت به تاکسی و اتوبوس شرایط متفاوت است. اگر راننده تاکسی رعایت نکند و ماسک نزند، ۱۰۰ هزار تومان جریمه میشود و اگر مسافر بدون ماسک را سوار کند برای هر نفر ۲۰ هزار تومان جریمه میشود. همه از جمله پلیس راهنمایی و رانندگی موظف هستند، اگر رانندهای مراعات نمیکند، شماره پلاکش را یادداشت کنند و کد جریمه را بنویسند.
رییس جمهور درباره میزان جریمه تخلف از پروتکلها در ادارهها نیز تاکید کرد که «برای ورود به ادارات نیز مقرراتی مشخص شد؛ هم برای حراست و هم برای نگهبانی. آنها باید مانع ورود افراد بدون ماسک به ادارات شوند و اگر این وظیفه را رعایت نکند، همه مقرراتی که برای فرد متخلف گذاشته شده، برای حراست و نگهبانی هم جاری است.»
تعیین این جرایم و برخوردهای قهری، میتواند در شرایط اوج کرونا به نوعی بازدارنده باشد و نمودار صعودی ابتلا و بستری ناشی از کرونا را در کشور کنترل کند. همانطور که در بسیاری از کشورهای دنیا این اتفاق افتاده است. به عنوان مثال در انگلیس جریمه در نظر گرفته شده برای افرادی که ملزم به خود قرنطینگی هستند، اما این موضوع را رعایت نمیکنند از ۱۰۰۰ پوند شروع شده و در صورت تکرار به رقم ۱۰ هزار پوند میرسد.
ولی مساله رودررو کردن نیروی انتظامی با مردمی که این روزها خسته اند و مانند آتش زیر خاکسترند و وجود عناصر ضدانقلاب که میخواهند از هر فرصتی ماهیگیری کنند موضوعی است که اگر به اشتباه بی انجامند صددرصد پشیمانی به بار خواهد آورد.
اما بعد از شنیدن این صحبتها اولین چیزی که به ذهن خطور میکند که دولت باز هم جیبش را میخواهد با پولهای مردم پر کند و زمانی که مردم چسبیده به هم در حمل و نقل عمومی ایستاده اند هرچندتا ماسک هم زده شود ویروس کوچک کرونا از آن عبور خواهد کرد و مسالهای که هست این میباشد که چرا دولت مساله اقصاد را به عنوان پرچمی بلند کرده تا قرطینه شهرها را اجرا نکند یا حداقل نظارت بیشتری بر روی رفت و آمد در جادهها داشته باشد تا بلکه پاییز و زمستان بهتری را پشت سر بگذاریم.
نه اصلا هر کسی در این موارد را مشاهده میکند شاید پیش خود بگوید که جنای رییس جمهور شوآف مبارزه با کرونا را در سر دارند تا این چند ماه پایانی دولتش تمام شود.
هرچند به گفته سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، طبق آخرین گزارشها تا قبل از ارسال این گزارش، میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور به ۶۱.۸۵ درصد رسیده و شاهد روند نزولی در این زمینه هستیم و همچنین میزان استفاده از ماسک در مراکز و اماکن عمومی در کشور به ۵۵.۳۵ درصد رسیده است. این عددها نشان میدهد که راه برای تاخت و تاز کرونا به خوبی باز شده تا بیشتر بیمار کند، بیشتر کادر بهداشت و درمان را فرسوده کند و بیشتر جان بگیرد و داغ بگذارد آما مردم چشم امیدی به دلوتی دارد که خودش را رییس همگان میداند دارند تا بلکه هم اقتصادشان را داشته باشد هم سلامتشان.
و این قصه مردم و دولتی که خود را قرطینه کرده است ادامه دارد