کارشناس مسائل بین الملل گفت: ترامپ قصد دارد با مطرح کردن تقلب خود را در کسوت ریاست جمهوری ابقا کند که این اجازه را هم قانون اساسی آمریکا میدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، فواد ایزدی کارشناس مسائل بین الملل در نشست تخصصی تاثیر انتخابات آمریکا بر تحولات منطقهای و بین المللی، اظهار داشت: در این اواخر جو بایدن از رقیب جمهوری خواه خود جلو افتاده است از این جهت ترامپ درصدد است انتخابات را به شکایت بکشاند تا بتواند توازن را برعکس کند.
وی ادامه داد: ترامپ قصد دارد با مطرح کردن تقلب خود را در کسوت ریاست جمهوری ابقا کند که این اجازه را هم قانون اساسی آمریکا میدهد.
کارشناس مسائل بین الملل گفت: در قانون اساسی آمریکا دو مسیر برای رسیدن به جایگاه ریاست جمهوری وجود دارد یکی از آن رای الکترال است که نامزد انتخابات باید ۲۷۰ رای کسب کند و اگر نتواند کسب کند مجلس نمایندکان رئیس جمهور آمریکا را انتخاب میکند.
ایزدی تصریح کرد: اگر دعوا بین نامزدها اتفاق بیفتد و تجربه سال ۲۰۰۰ صورت گیرد ترامپ در مسند باقی خواهد ماند، زیرا تعداد قضات جمهوری خواه در دادگاه عالی بیشتر است از این رو ترامپ درصدد است کار به دعوا برسد.
وی با اشاره به رای الکترال انتخابات آمریکا، گفت: ۵۰ ایالت در آمریکا وجود دارد که ۲۶ ایالت مخصوص جمهوری خواهان و ۲۳ ایالت دموکرات هستند و یک ایالت باقی مانده آرا مساوی است در این نکته ترامپ شانس پیروزی را دارد.
ایزدی بیان داشت: آمریکاییها نگران مردم سالاری و دموکراتیک ایران هستند، اما جالب است که انتخابات آمریکا نه دموکراتیکی است و نه مردم سالاری یعنی مردم در تعیین سرنوشت خودشان در آمریکا تاثیر گذار نیستند.
کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه همیشه ایران در انتخابات آمریکا تاثیرگذار بوده، گفت: سیاست دولت ترامپ بر ایران فشار حداکثری بوده همانند گذاشتن پا بر گلو است که آنقدر فشار بیاورند یا ایران فرو بپاشد یا به پای میز مذاکره بیاید که این تصورات ترامپ تا این لحظه به وقوع نیانجامیده است.
وی ادامه داد: شاید فشار حداکثری ذرهای به ایران فشار آورده باشد، اما سیاستی که آمریکا مدنظرش بوده محقق نشده است و ایران تا این لحظه نه به پای میز مذاکره رفته و نه دچار فروپاشی شده است.
ایزدی با بیان اینکه بعد از انتخاب مجدد ترامپ آیا فشار حداکثری ادامه پیدا میکند یا نه؟ گفت: اگر ترامپ برگزیده شود این سیاست فشار بستگی به افرادی دارد که سکان سیاست خارجی و امنیتی آمریکا را برعهده میگیرند که تغییر آن برای ایران مشخص نیست.
کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: به طور حتم فشار حداکثری بر ایران تاثیری نداشته همانطوری که بر ونزوئلا نداشته است از این رو ممکن است تغییر رویه دهند، ولی باز بستگی به برعهده گرفتن سکانها دارد.
وی تصریح کرد: اگر بایدن رئیس جمهور شود شاید آمریکا تغییر سیاست دهد، اما باز دنبال گرفتن امتیازاتی از ایران هستند و اکنون دعوایی بین دموکراتها و جمهوری خواهان وجود دارد بر سر برجام این است که دموکراتها بیان میکنند که اگر در برجام میماندیم میتوانستیم دست برتر را داشته باشیم، اما اکنون این موضوع اتفاق نمیافتد.
ایزدی تصریح کرد: نباید منتظر انتخابات آمریکا در داخل باشیم، زیرا برای ایران فرقی ندارد چه کسی رئیس جمهور آمریکا میشود و باید این ذهنیت از جامعه و سیاست خارجی بیرون برود.
وی افزود: هیچگاه روابط ایران با آمریکا درست شدنی نیست از این رو سیاست خارجی کشور باید نگاهی به غیر از غرب داشته باشد که اکنون حضور آقای ظریف در چین اتفاق مثبتی است.
کارشناس مسائل بین الملل در پایان با بیان اینکه باید در داخل طوری اتفاق بیفتد که آمریکاییها متوجه شوند که برای ایران مهم نیست که چه کسی رئیس جمهور آمریکا میشود، بیان داشت: نگاه ایران باید فارغ از غرب شود همین حضور ایران در ونزوئلا هم به نفع آن کشور است و هم به نفع ما پس باید به سمت چنین سیاستهایی برویم.