با تلاش دانشمندان علوم کامپیوتری فرآیندهای پلیمریزاسیون به پارچهها خواص الکتریکی مناسب میدهد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ با تلاش دانشمندان علوم کامپیوتری فرآیندهای پلیمریزاسیون به پارچهها خواص الکتریکی مناسب میدهند. یورگن استیمل، استاد علوم کامپیوتر در دانشگاه زارلند میگوید: «هدف ما ادغام عملکردهای تعاملی مستقیما در الیاف پارچه بجای اتصال جداگانه دستگاه بود.» او و همکارانش در گروه تحقیقاتی خود در حال بررسی چگونگی وارد کردن یکپارچه کامپیوترها و عملیاتهای کامپیوتری در دنیای فیزیک هستند.
رویکردهای قبلی برای تولید این پارچهها پیچیده بوده و روی حس لامسه تاثیر میگذاشتند. روش جدید امکان تبدیل پارچه و پوشاک به پارچه الکترونیکی را فراهم کرده و بر خواص اصلی آنها مانند ضخامت، کشسانی و انعطافپذیری آنها تاثیر نمیگذارد. این موضوع گزینههای جدیدی را برای آزمایش سریع و تطبیقپذیر با اشکال جدید منسوجات الکترونیکی و ادغام آنها در دستگاههای IT ایجاد میکند.
پاول استروهمایر، یکی از مبتکران این پروژه، توضیح میدهد: «به خصوص برای دستگاههایی که روی بدن استفاده میشوند، این موضوع مهم است که حرکات را تا حد ممکن محدود کرده و همزمان سیگنالهای ورودی با وضوح بالا را پردازش کنند.»
محققان بدین منظور از یک فرآیند پلیمریزاسیون درجا استفاده کردند. درواقع در این فرآیند، خصوصیات الکتریکی در الیاف بصورت رنگ درمیآید. یک پارچه در معرض واکنشهای شیمیایی در یک حمام آب قرارداده میشود که آن را از نظر الکتریکی رسانا کرده و نسبت به فشار و کشیدگی حساس میکند. دانشمندان علوم کامپیوتر تنها با رنگ کردن نواحی خاصی از پارچه یا پلیمرشدن نخهای منفرد میتوانند منسوجات الکتریکی سفارشی تولید کنند.»
محققان در آزمایشهای خود دستکشهایی که میتوانند حرکات دست را به صورت دیجیتالی ضبط کنند و لباس زیپداری که جریانهای الکتریکی مختلف را با توجه به نوع و درجه حرکات بدن منتقل میکند، تولید کردند.
همچنین، مواد دیگری جز پارچه میتوانند با این فرآیند پردازش شوند. آدری بریوت، هنرمند پاریسی، لباسی با پرهای حساس به لمس ایجاد کرده است که هنگام لمس آن از طریق کامپیوتر صدا ایجاد میشود. این لباس نامزد جایزه استارتس کمیسیون اروپا شده است.